Вчера бях в Бяла, Русенско.
Друга България е там.
?? По софия е около 40 см и днес беше между -18 ~ -6 градуса....
Аз в област Русе шофирах по път, от който беше почистена лента и нещо (само от снега, 5см лед си беше под гумите) и разминаването с камиони си беше преживяване. Температурите не са много по-ниски от София, снегът е малко повече, ама като съвсем няма кой да поддържа и става мазало.
Тази сутрин външна температура - 23 градуса :
Температура в стаята 20,5 до 21 градуса.При размразяване стига до 19,5 градуса.
Климатика настроен на 23 градуса. :
Минимална моментна консумация :
Максимална моментна консумация. :
За последните 24 часа е изконсумирал 3.78 лв.
Супер похвално за машината.Направи ми впечатление че имаш от 0.5 до 1гр. спад на температурата при дефрост.Стените трябва да са бая широки.![]()
Стените са около 35 см дебелина стара тухла и гледам, че са зидани с нещо като кал.Преди около 7 дни беше угаснал тока и температурата падна бързо от 22 до 19 градуса.После стоя до 19 градуса близо 5 часа.Мисля, че температурата отвън беше към -15 градуса.
Този пост е редактиран от avenger; 24-01-16 в 15:39.
При външна температура -20, зададени 23 градуса и консумация 1284 вата, духа ли топло и каква е изходящата температура? Мерил ли си я?
А тоя йонизатор като работи има ли забележим ефект върху въздуха, примерно усещаш ли някаква миризма?
Всъщност, той може ли да се включва и да се изключва?
Значи точно при тези условия не съм мерил.Имам при -18 градуса преди няколко поста.При тези условия които питаш духаше доста топло.Да вметна че вентилатора ми е на втора степен.
Сега на вън е -16 градуса при консумация 1065 температурата на струята е около 40 градуса.При вдигане на температурата на климатика до 27 градуса и консумация 1447 температурата на струята стигна 46 градуса, втора степен на вентилатора.Ако тази нощ има -20 градуса ще замеря при посочените от теб условия при ниска и висока степен на вентилатора и ще пиша утре.
Щях да забравя за йонизатора.Има бутон на дистанционното и можеш да го включваш или изключваш.По нищо не усещам че работи йонизатора-нито се чува нито се вижда нито мирише.
- - - - - - - - - -
Тази нощ нямаше -20 градусови температури.И все пак направих измервания.Температурата -17 градуса отвън тази сутрин в 06:00 часа.В 02:00 беше -18.Климатика поставен на 23 градуса.Температурата в стаята която достига е 22 градуса.При размразяване пада до 20,5 градуса .Вентилатора вече го държа на автоматично(преди го държах на втора степен).На автоматично топли повече и по бързо си стига температурата.Температурата на струята на решетката след размразяване при моментна консумация 1790 вата е около 52 градуса.От около 1400-1650 е около 46 градуса.От 750 до 1300 е 40градуса.От 500 до 750 е около 36 градуса.Минимума който достига е 440 вата.Тогава струята е прохладна около 30 градуса.Минимума рядко се случва.В повечето случаи работи на около 730 до 850.
Този пост е редактиран от aldimkan; 25-01-16 в 07:21.
Вентилатора как го включващ на автоматично,че аз търся тази функция вече два месеца и не я намирам
Ето ти print screen от страница 12 на описнието :
Обърни внимание на думите : Скоростта на вентилатора се настройва автоматично.
Тъй като гледам ще си сменяме агенцията кято превежда инстукциите... с тоя "природен вятър"... то само с гугъл транслатор не става трябва и да се пипне...
Въпроснят "природен вятър" много ми прилича на функцията "chaos", позната от други модели на същата марка - произволно редуване /в произволен ред!?/ на всички степени на вентилатора. Поне моето H12AK се държи точно така, вентилаторът не се "кротва" в този режим. Аз лично не го ползвам, защото дори онези 9,5 куб. м. в минута при най-ниска степен ми идват в повече, когато спя, какво да говорим за 16,5 куб. м./ мин. на "макс".
Този пост е редактиран от drak2000; 25-01-16 в 14:54.