Е чак пък толкоз Jack.Виж Alexi е доволен ,ходи по къс ръкав при -15гр.По твойте приказки излиза че лъже.
Е чак пък толкоз Jack.Виж Alexi е доволен ,ходи по къс ръкав при -15гр.По твойте приказки излиза че лъже.
Изобщо не съм съгласен. Зарязаха скроловете, защото са тежки, неефективни и скъпи за производство. Повечето скролове имат вътре разни клапани и гумени уплътнения, които след време ако се скапят и заминава целия компресор.
Освен това, при R410 в интервала до 24000 BTU, откъм ефективност ротари компресорите превъзхождат скроловете. Да не говорим за twin-rotary. При R22, където наляганията са по-ниски скроловете са имали предимство пред роторните, а сега е обратното.
Ето едно изследване и сравнение на производителността между двата типа от Мицубиши Електрик. Накрая може да видиш заключението на японците:
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiphLCKx7rKAhVGEywKHd_4CRUQFggnMAA&url=http%3A%2F%2Fdocs.lib.purdue.edu%2Fcgi%2Fviewcontent.cgi%3Fa rticle%3D2084%26context%3Dicec&usg=AFQjCNGGFZgbdbST-l6u4w94quvofytZcQ&cad=rja
Скроловете също се износват, самия скрол се върти въхру един пръстен с 3 чопчета, които като се разбият и се късат и край с компресора. Може да разгледаш - в интернет има доста клипове, на които са снимали износването на основата.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-01-16 в 12:47.
Къде ги тея гумени уплътнения??
Иначе си прав, според една от нашите вътрешни презентации до ~12kW хладилна мощност, ротационите компресори са по ефекивни от там нагоре са скруловете...
Не мисля да се правя на палячо заради 2-3 неверници ,и не съм от тия дето само си хвалят климатиците напротив - винаги им търся кусури .. отдавна съм тука ,виждам че сега модата е да се лансират корейските машини ,преди това беше тошиба и мхи ,а имаше време когато панасоник и дайкин бяха религия ..
Alexi,машината има макс. консумация от 2000 в при + 7 гр,когато отдва 7 кв ,колко повече от 1600 в да вдигне при минус 18 гр ?То и моя Samsung при минус 11,повече от 1700 в консумация не вдигна,но си духаше с 50 гр ,явно все още копа му е бил между 2,5 и 3 а може и макс. дебит да му е по малък от на Lg
вдига толкова ,колкото външния топлообменник може да изпари при -18 ..
Тази сутрин -21 градуса отвън :
вътре стига до 21,5 градуса. Минимална моментна консумация 1150. Външното тяло :
.
Размразява през около час и половина.
След размразяване :
Този пост е редактиран от aldimkan; 23-01-16 в 08:27.
При тази температура консумацията е последния дерт както се казва.Щом успява да подържа тази температура значи се справя. На колко си го настроил.
Понеже ставах за 1 смяна,в Попово в 4.50 сутринта -21,измерено с 2 метеостанции ХАМА.Колата едва запали,нейния термометър закова на -20 ,но в 5.30.....
Ето тук се намира : 43°15'56.61"N,25°38'45.32"E
Като цяло климатика е железен,при мен за проба го оставих на 30гр. и максимален вентилатор за два дни и постигнах 25 градуса в стаята при -14 на вън,което за моята квадратура е много.
- - - - - - - - - -
Само да добавя,че външното тяло изглежда много по добре от на колегата aldimkan,няма никакъв лед