Аз взех 9GHR за подобно помещение, но 50-52 куб.м с вътрешна изолация на единствената, но голяма външна стена /макар и южна/, но с доста стъклопакети/дограма и тавана, където отгоре също се топли апартамента, но засега имам малко отрицателни впечатления относно шума и по-голямото течение, което заформя - да отбележа - това е в сравнение с Хитачито 25YH5, което си е базова 9-ка, но откъм шум е безупречно и е ОК за спалня, че дори и с бебе, но няма никакви филтри, докато УЖ Шарпа ги има, и затова го сложих в детската, да йонизира и чисти въздуха на децата, обаче с това течение, ще видим кво ще става и как ще работи като паднат под 5-0 гр. температурите. Засега друго не мога да кажа, освен че за шума допринася и шума от фреона и слаби вибрации от външното тяло, но това е само в първите 4-5 минути от включването - после си утихва и няма грижи. На най-слаба сила на фана, също си го има течението, а и като работи сега он-оф - вдига клапите и така сякаш се усилва усещането за течение в стаята, понеже като спре компресора малко време обдухва питата /вътре/ и спира, а после след време, не съм засичал колко пак стартира компресора и се набира до 500-550 вата и пак стопля на 26, при зададени 24 и пак спира и обдухва, и ...... не мога му хвана точно спатиите още! То стана едно описание - мамата си...
Питах - казаха че е железен за парите си, но ще видим кон боб яде лис коп над 4.5 !