Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 218
Like Tree13Одобрявам

Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Отговор: Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Аз взех 9GHR за подобно помещение, но 50-52 куб.м с вътрешна изолация на единствената, но голяма външна стена /макар и южна/, но с доста стъклопакети/дограма и тавана, където отгоре също се топли апартамента, но засега имам малко отрицателни впечатления относно шума и по-голямото течение, което заформя - да отбележа - това е в сравнение с Хитачито 25YH5, което си е базова 9-ка, но откъм шум е безупречно и е ОК за спалня, че дори и с бебе, но няма никакви филтри, докато УЖ Шарпа ги има, и затова го сложих в детската, да йонизира и чисти въздуха на децата, обаче с това течение, ще видим кво ще става и как ще работи като паднат под 5-0 гр. температурите. Засега друго не мога да кажа, освен че за шума допринася и шума от фреона и слаби вибрации от външното тяло, но това е само в първите 4-5 минути от включването - после си утихва и няма грижи. На най-слаба сила на фана, също си го има течението, а и като работи сега он-оф - вдига клапите и така сякаш се усилва усещането за течение в стаята, понеже като спре компресора малко време обдухва питата /вътре/ и спира, а после след време, не съм засичал колко пак стартира компресора и се набира до 500-550 вата и пак стопля на 26, при зададени 24 и пак спира и обдухва, и ...... не мога му хвана точно спатиите още! То стана едно описание - мамата си...
    Питах - казаха че е железен за парите си, но ще видим кон боб яде ли с коп над 4.5 !
    Този пост е редактиран от V_Simeonov; 18-10-12 в 00:34.

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    ...а и като работи сега он-оф - вдига клапите...
    Не му пускай swing, а му нагласи клапата на фиксирана позиция. Така не би трябвало да се затваря при он оф. При Sharp LSR е така поне. Клапата си зацикля в една позиция и това е - дали е он оф, дали дефроства, няма значение, така си стои. Иначе, да, като е най-горе клапата е по-шумно. При Coanda също е малко по-шумно. Нагласяш си я на една позиция и си ти

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Не съм го оставял с вкл суинг, но и не си спомням дали като вдигна клапите е била вкл Коандата. Той не се затваря, просто ги вдигна нагоре, все едно е в режим охлаждане, а тогава течението се усеща в цялата стая, а и децата се въртят доста нощем, и после ще трябва пак да спонсорирам аптеките. Ще го видя кога и каг ги прави тея работи. Иначе на охлаждане смъкваше под 300 вата консумацията. Нямам впечатления да има промяна в шумовия фон при вкл или изкл Коанда. Иначе съм приятно изненадан от наличието на метална предпазна решетка между жалузите и турбината. Понеже мислех да го монтирам като Калчев - под 1.50 височина. Обаче пък Шарпа няма супер слаба сила на вента /с което няма как да се намали и шума/, което е бих казал минус - и което го прави непрепоръчителен за спални - 1.течение 2.шум. Моят е сложен в стая откъм шумна улица, и шума, доколкото го има не пречи на децата.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    Не съм го оставял с вкл суинг, но и не си спомням дали като вдигна клапите е била вкл Коандата. Той не се затваря, просто ги вдигна нагоре, все едно е в режим охлаждане...

Обаче пък Шарпа няма супер слаба сила на вента /с което няма как да се намали и шума/, което е бих казал минус - и което го прави непрепоръчителен за спални - 1.течение 2.шум. Моят е сложен в стая откъм шумна улица, и шума, доколкото го има не пречи на децата.
    Coanda-та нямам спомен да съм я пробвал при он оф. Ще тествам и ще пиша.

Мдаа, неприятно. Във висок клас климатик да не се помисли за sLO степен на турбината е кофти...

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Доста пъти аз и колеги сме споменавали,че шарпа не е удачен за малки помещения,но кой чул/прочел.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Тествах. На Coanda клапата също си стои и не помръдва при он оф. На фиксната позиция всичко е супер тоест.

Намерих и нещо доста странно, което няма никакъв смисъл При swing режим (за пръв път го ползвам) клапата не спира да се движи нагоре-надолу - дори и при он оф. Сиреч - външното и вътрешното тяло не бачкат, но клапата продължава да си се движи и да се чуват роботски звуци :D

8.  

9. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от babati Виж публикацията
    Coanda-та нямам спомен да съм я пробвал при он оф. Ще тествам и ще пиша.

Мдаа, неприятно. Във висок клас климатик да не се помисли за sLO степен на турбината е кофти...
    Има quiet режим но е толкова глупав че няма и накъде пускаш го на ауто фан и първите 3-5-7 мин бачка на тихо и след това отива на low

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Малко, малко - колко да е малко помещението? - 9-ка в 20-21 квадрата? По-голямо ли трябва да е за 9-ката?

Къде го тоя куайът режим? Като се пусне слийпа с бутона за 1ч. ли?

Иначе ми харесва че на авто - вента работи на Мед и Лоу скорости /което пак си е ветровито, обаче/ , докато Хитачито ми - на ауто вент - е на Хи и Мед - скорости, а Лоу и СуперЛоу - само ръчно задаване.

11. Тук е от
    Dec 2011

благодаря за съвета ,но се отказах да купувам шарпа .Преместих един панасоник 12 мке-3 ,които бях монтирал миналия декември в един апартамент ,така и така няма да живея там ,само да му те4е гаранцията без да го използвам ,а и не6то не ми харесваше как работи, но така и не повиках техниците да го погледнат.При повторния монтаж се появи те4 ,които беше отстранен, но се наложи дозареждане с фреон ,след това кли-ка настроен на 30 градуса не запо4ваше да духа ,а само слабо да струи топлина,монтажниците запо4наха едно изпускане на фреон и по някое време запо4на да духа .На въпроса ми как определят коли4еството фреон те ми отговориха 4е става 4рез измерването на налягането ?!? Сега не знам ,какво да о4аквам ,дали наистина са си свършили работата или не ( определено сега ваде6е по топла струя в сравнение с първия монтаж ,дали преди не му е бил малко фреона ?

- - - Обновено - - -

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Вземи извикай пак тези хайвани и ги нашибай с маркучите на манометрите....

13. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Да бе, и аз имам една клима дето сравнено с другия климатик хич не ми харесва как духа топло, и дали не са били толкова умни и тези които са ми я слагали. Иначе проблем с работата няма. От любопитство, как се определя колко фреон трябва да има в една система? По документация или налягане?

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

На всяка машина има табелка с данни на външното тяло. Там е упоменато колко е количеството хладилен агент (както и вида) за системата. Отделно, в сервизните мануали също има такава информация. Както и допълнителното количество хладилен агент което трябва да се до зареди в системата при по дълъг тръбен път (gr/m).
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 21-10-12 в 22:21.

16. Тук е от
    Dec 2011

Може би наистина ще трябва да ги би4увам тези мУнтажници ,защото това не е вси4ко - докато изпускаха фреона от системата видях малко масло по корпуса на климата ,но не бях видял 4е на пода на терасата има голямо мазно петно ,и си мисля 4е е изтекло масло от компресора .Друго което не ми харесва е 4е външното тяло е с доста голям наклон напред ,ина4е е нивелирано .Моля спецовете да дават съвет какво да правя ,4е ве4е взех да се тревожа, 4е тези мун4овци ми съсипаха климата (:

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Като за начало, започни да пишеш грамотно, без да използваш цифри вместо букви. На 100% с изпускането на хладилния агент е изпуснато и масло. За целта, намери кадърен човек който да изпразни системата, след това да провери целия монтаж как е направен и ако всичко е наред да вакуумира системата. Преди зареждането с точното количество хладилен агент, да добави масло като компенсира количеството което е изпуснато. Разбира се, трябва да е наясно с вида на маслото използвано в съответния компресор.

18. Тук е от
    Dec 2011

Aleksandars, благодаря за отговора ,но не знам какво да направя ,климатика е в гаранция и ако извикам някои друг може да наруша условията на гаранцията, а тези същите маи е безсмислено да ги викам пак .Когато правеха дозареждането с фреон ги попитах не трябва ли да го измерят на везна ,а те започнаха да ме убеждават че за да стана така трябва да изтеглят цялото количество фреон ,но то щяло да се смеси с маслото и по този начин штял да стане негоден фреона .Това вярно ли е ,и как се определя количеството масло в компресора за да се определи колко е необходимо да се допълни ? п.п вече се отклонихме доста от темата за Sharp ,ако трябва да отворя нова тема ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за климатик SHARP AY-FK25A-W
    От joro9090 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 4
    Последно: 25-06-14, 07:57
  2. Въпрос относно Sharp AY-P22SC
    От taxidriver74 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 20-11-13, 08:51
  3. Въпрос за SHARP
    От lal70 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-13, 13:59
  4. Въпрос за Sharp 32DH65E
    От oduh във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-02-09, 20:50
  5. Sharp AH-C32X - въпрос
    От smsdeliverer във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 0
    Последно: 18-05-07, 22:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе