За чистенето на плазмаклъстера - аз не знам какво представлява..мхмх Мисля че е някакъв вид "нагревател" или подобно закачен отзаде на питата, минавайки въздуха през нея да "трепе" т.н живи организми във въздуха..може и да греша..
Но за работата на старт/стоп , аз моя го карам така от 2 години. Така , че не се притеснявай , климатика има достатъчно запас от мощност за да се справи..Тея неща като"климатика не се спира зимата - по -икономично" на при мен не стават! Първо, че ни няма цял ден и се ползва само една стая, второ -аз ако не го спирам и не проветрявам сутрин/вечер - ще мухлясам с тая влага ..Старт/стоп са ми и другите 4 климатика - конвенционални Мидеи! В стаята в която се ползва Шарп-а / всекидневната - ползва се целодневно/ работи цял ден, вечер двата прозореца са на "микро" отваряне да се проветрява леко. Така в най - студените дни, сутрин ми е ставало 14* в стаята при -10 -12* външна. Пускам го и за 30-на мин до час качва 19-20* / говоря долу на ниво метър/. Сега го засякох - 600 kW за периода ноември-април. И сега работи още, че хладно тая година.. Това са 150-160лв ток за цяла зима ми е изхарчил Шарп-а! Ако ги държа пуснати нон стоп трявба да плащам по 300лв ток за отопление и всичко останало! Сега само декемврийската сметка беше 190, иначе 150-160лв за 100 и кусур квадрата апартамент с два бойлера, готвене нонстоп/пране почти всеки ден - с тея деца../ и миални и т.н.. Затова през деня не бачкат, прозорците в другите стаи / сутрин мощно проветряване/ на микро- отваряне през деня, вечер по -рано се пускат климите и така...Малко се задъхват Верту Мидейките вечер но качват т*-та подходяща за сън! Ако е много студено се пускат по- рано да насмогнат..Тук ся някой веднага ще скочи и ще се опида да ме опровергае, но аз за моя начин на живеене /работа и т.н.. се нагодих на този начин на работа на климите. Иначе първата година мухлясахме за 2 месеца! Да е топло, незнам си кво...Сега само на две места се появява и то защото няма как да се изолира плочата на терасата - дулу си е термомост..