Аз съм с модела Sharp AY-XP 12FR и мисля, че не е от най икономичните.
Сега тоя GHR де да го знам, предполагам е по-добър, ама беля си хванах с моя модел на Шарп.
Пуснах тема тук от една седмица стои вече и никой не ми е отговорил...няма и да ми отговорят.
Та попитах тук, колко струва една качествена профилактика на вътрешното тяло и минава ден, два...три, ама отговор йок. А, то каква била работата, ама чак сега разбирам - един приятел си сложи наскоро климатик и ми препоръча неговите техници, та се чухме с тях и хората дойдоха.Още като влезнаха в стаята, и като го видяха на техниците им прилоша. Бяха двама и единия ми вика, ако съм съгласен си стискаме ръцете и си тръгва.Направо искаха да си тръгват, като го видяха.Аз като в небрано лозе...не знам, за какво става въпрос.Та точно моя модел бил много сложен за разглобяване.Единия от техниците ми вика тоя Шарп веднъж се хванах да го разглобявам и не можах, а с климатици се занимавам от 12г. и няма климатик, който да не съм отварял, ама точно тоя модел е някакъв ужас.Бил върхът на инженерната глупост...нямало по-малоумно направен климатик и човека се чудеше, какви са тези инженери, които са го измислели, щото при него блокът бил от едната страна, а турбината се махала от другата.Само 6-7 болта изкара за да ми махне капака, и като го отвори целия в жици.А аз се чудех защо тукашните специалисти се правят, че не са ми прочели поста...аз да им давам пари, а те да не искат да ги вземат, та ми стана ясно, ама чак сега, каква била работата.То ако е лесна тая работа и циганинът ще я работи.Та специалистите си предпочитат да профилактират някой климатик, който се държи на 3 болта, отколкото модел, като моя и да си загубят полувин ден само с него да се занимават.Всеки търси лекото...нормално е.
Ако ще си слагам климатик ще е японски и ще викна Александър да ми го сложи