Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 218
Like Tree13Одобрявам

Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008

Отговор: Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Аз съм с модела Sharp AY-XP 12FR и мисля, че не е от най икономичните.
    Сега тоя GHR де да го знам, предполагам е по-добър, ама беля си хванах с моя модел на Шарп.
    Пуснах тема тук от една седмица стои вече и никой не ми е отговорил...няма и да ми отговорят.
    Та попитах тук, колко струва една качествена профилактика на вътрешното тяло и минава ден, два...три, ама отговор йок. А, то каква била работата, ама чак сега разбирам - един приятел си сложи наскоро климатик и ми препоръча неговите техници, та се чухме с тях и хората дойдоха.Още като влезнаха в стаята, и като го видяха на техниците им прилоша. Бяха двама и единия ми вика, ако съм съгласен си стискаме ръцете и си тръгва.Направо искаха да си тръгват, като го видяха.Аз като в небрано лозе...не знам, за какво става въпрос.Та точно моя модел бил много сложен за разглобяване.Единия от техниците ми вика тоя Шарп веднъж се хванах да го разглобявам и не можах, а с климатици се занимавам от 12г. и няма климатик, който да не съм отварял, ама точно тоя модел е някакъв ужас.Бил върхът на инженерната глупост...нямало по-малоумно направен климатик и човека се чудеше, какви са тези инженери, които са го измислели, щото при него блокът бил от едната страна, а турбината се махала от другата.Само 6-7 болта изкара за да ми махне капака, и като го отвори целия в жици.А аз се чудех защо тукашните специалисти се правят, че не са ми прочели поста...аз да им давам пари, а те да не искат да ги вземат, та ми стана ясно, ама чак сега, каква била работата.То ако е лесна тая работа и циганинът ще я работи.Та специалистите си предпочитат да профилактират някой климатик, който се държи на 3 болта, отколкото модел, като моя и да си загубят полувин ден само с него да се занимават.Всеки търси лекото...нормално е.
    Ако ще си слагам климатик ще е японски и ще викна Александър да ми го сложи

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

И какво стана в крайна сметка с профилактиката?
    И какво е общото между профилактиката на климатика ти и покупката и монтаж на нов такъв? Сегашният ще го хвърляш ли?

4. Тук е от
    Sep 2008

Ами аз държах да се разглоби вътрешното тяло и да се извади турбината, за да се почисти както трябва, щото цялата беше обрасла в гъби.Махнаха само капака и отдолу с една четка я стъргаха! Не стана като нова, но не е и това, което беше.Ако се беше свалила щеше да се почисти идеално, но уви.Ще ми се да го продам и да си доплатя за един добър японски климатик, но това ще стане по-нататък.За 1560 лв го купих преди 3 г. от един магазин, но го взех най-вече заради това, че беше с 0% лихва.Бях се ориентирал към Фуджитсу, Мицубиши тогава, но ме удряха с 200-300лв на изплащане.Най-вече зарази цената го взех...заради нищо друго!Иначе смогва, топли не мога да се оплача...куче голямо е.Ама тая топлина на климатика не може да се сравни с печка от типа "Циганска Любов". Не е комфортна топлината...усеща се долу под коленете как е по-студено.Но аз съм на първия етаж и отдолу ми духат мазетата студ.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Не си съобразил да го сложиш като Кънчев1 - под нивото на прозореца, тогава ще топли пода и нямаше да усещаш частта с "под коленете". Това къде майтап, но май си е чистата истина!

Кажете де, до колко слиза консумацията реално?!? Сега при 0 градуса външна в Русе и зададена 24, си тръгва от 480-490 вата и мерилката PeakTech9025 играе от 420-430 моментно мернах, до 460-500 предимно основна консумация!?! Аз конвекционалка ли съм си купил или СУПЕР ЛУКС, баси

То имаше един, дето разправяше че 20 като мойто хитачи били замръзнали дето монтирал, ама не е много активан в климатичния отдел напоследък! Иначе, който иска потвърждение за консумацията на Хитачито - ще прасна едно клипче, при желаещи
    П.С. Ей го на - пак Шарпа се ОФ-на

6. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Не сам разглобявал като твоя модел но щом казваш че е трудно сигорно е така .Но пак Мидеята не отстъпват по нищо на твоя модел по сваляне на турбина върха на китаискта мисъл.И вече избягвам да чися Мидеи От всички марки Панасоника и Мицибушито се разглабят наи лесно измисле ни са с акъласи евала на хората които са ги измислели.

Колега ако икскаш ниска консумация и нисък минимал виж тука..21042012(001).mp4 - YouTube

Невероятно но факт 9 ката сзлиза на 37-40 вата на минимал при външна 10-15 гр.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Не се натискам толкова, ама в спецификациите си пише - консумация при отопление 700 (130-1300) !!! За това съм си платил - това искам! Хайде да предположим че в това не са включени вентилаторите и електрониката - 200 да е, а то ДВОЙНО и отгоре и все ОН-ОХ, ОН-ОХ.

На Хитака си пише 115 мин консумация и слиза до 135-140 без проблем!

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Ами това са думи на техниците.
    Иначе Шарпа е голямо животно аз съм си описвал одисеите с него, но пак накратко ще я разкажа историята за кой ли път.
    Това ми е първия климатик, и като го купувах хората там ми казаха, че трябва да се чистят филтрите отвреме-навреме.Хубаво, обаче аз работя на 3 смени и при мен всичко се сменя много динамично.Да взема аз да изключа за тези филтри и те се забиха от прах, ама толкова прах, че нямаше свободна клетка на филтрите...як наплъстен прах. Брех тоя климатик задавам му 27-29, че и до 30 не ще да топли бе...абе топли ама му задаваш 27 градуса а термометрите вкъщи по стените отчитат не помня вече, но не повече от 22-23 градуса. И си чудя кво става ,ама изключих за тях и въобще не мога да се усетя...както казват хората асъл аджамия.Ебахти климатика, майна зимата на минусови температури, а в Пловдив си е доста студено със забити филтри при зададени 27-30 градуса тоя климатик кърти...бая време работи така. Как не изгоря някоя платка на тоя хайван не знам, майна. Обаче куче НЕ ми се даде хахаха.С тоя климатик отоплявам 2 стаи все пак хол+преходна спалня, като се има предвид, че съм на 1 ет., без изолация само с ПВЦ дограма се справя перфектно за тези условия!

10. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Модела от към хладилна час и изпълнение е супер мощен компресор трв 2 топлообменик Само че минимала му е висок и с комбинация роторен компресор и то доста мощен няма как да слезе на ниски обороти поради повишаване на вибрациите Иначе Шарпа са яки машини но хубавите им модели са за японския пазар Наи важното е че топли в студа и сте на топло останалото са подробности и компромис.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Е добре де, защо са написали минималната консумация от 130 вата?!? Като го вземах бях наясно и направих компромис с това, че компресора НЕ Е скрол, ама то ебати компромиса дето взе че се получи . И пак:

Моля Ви кажете до колко слиза реално консумацията, дали да търся сервиза или да чакам да стане -20 и тогава да видя до колко ще слезе?!?

Ще взема да направя една ГОЛЯМА таблица с МИНУСИТЕ им!

12. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Тази година ми беше годишната профилактика на моята машина. Извиках ги без нищо да им казвам почнаха и го разпарчедосаха на съставни части измиха турбина клапи то друго нямаше понеже аз на всеки 2 седмици си го сервизирам замериха му фреон всичко и това им отне час и 20 минути. Незнам какви техници са ти дошли нагости ама да доста труден е за разглобяване изкараха минимум 15-20 болтчета слагал китаеца като запоследно а откъм харчене миналата зима големия студ при зададени 22-23 градуса ми изхарчи към 40-45 лв стара дограма последен етаж неоплътнена сега тази зима смених дограмата и 2 дена в Варна е -6 с големи ветрове при зададени 22 си прави 23.4 в стаята и си спя с олекотена завивка по боксери и тениска реално колко харчи незнам ама единственото което е голям минус и много ме дразни е течението което прави.

13. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от p0ckata Виж публикацията
    Тази година ми беше годишната профилактика на моята машина. Извиках ги без нищо да им казвам почнаха и го разпарчедосаха на съставни части измиха турбина клапи то друго нямаше понеже аз на всеки 2 седмици си го сервизирам замериха му фреон всичко и това им отне час и 20 минути. Незнам какви техници са ти дошли нагости ама да доста труден е за разглобяване изкараха минимум 15-20 болтчета слагал китаеца като запоследно а откъм харчене миналата зима големия студ при зададени 22-23 градуса ми изхарчи към 40-45 лв стара дограма последен етаж неоплътнена сега тази зима смених дограмата и 2 дена в Варна е -6 с големи ветрове при зададени 22 си прави 23.4 в стаята и си спя с олекотена завивка по боксери и тениска реално колко харчи незнам ама единственото което е голям минус и много ме дразни е течението което прави.
    Може ли да те помоля, ако не те затруднява да ми дадеш телефона на фирмата, която ти сервизира климатика?
    Поне при следващата профилактика да ги извикам тези хора, които са били при теб и да си свършат работата какакто трябва, а не само да ми взимат парите. За едно търкане с четка на турбината дадох 30 лв.Колко ти взеха за профилактика?
    Ако искаш пиши в темата, ако искаш драсни някой ред на ЛС.Бях се отчаял, но виж ти даваш някаква надежда.
    Колкото до сметката ти за ток, твоя Шарп е с по-висок КОП от моя и нормално е да е по-икономичен, че дори и е по-мощен спрямо моя.Браво...все ниски сметки за ток ти пожелавам!

14.  

15. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Ами профилактиката ми беше 40 лв от Варна е фирмата ако си от тук ще ти кажа на лично.

16. Тук е от
    Sep 2008

Кажи коя е фирмата и телефон за връзка...аз ще се оправям по-нататък.
    Машинката откъде я купи?

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията

На Хитака си пише 115 мин консумация и слиза до 135-140 без проблем!

За колко време сумарно през отоплителния сезон слиза?
    А COP-ът такъв ли му е, колкото го дават по книга?
    Този пост е редактиран от babati; 22-12-12 в 01:23.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Не мога да дам конкретни отговори на въпросите, но по книга е 4.42 или нещо от сорта. При зададен слийп режим, при който първите 2 часа смъква зададената температура с по 1 градус - при задание 26 /от жената/ на втория час е вдигнал клапите нагоре само да обдухва - т.е. може и тази консумация от под 200 вата да е по-голяма от температурните загуби на спалнята - 12 кв с изолазия външна 3см фибран, вътрешна на външната стена и тавана 2 см фибран и голям пистолет - дограма 5 камерна Рехау с двоен стъклопакет с 4 сезонно стъкло. И съответно пък жената се оплаква че духал хладно /в смисъл, че стаята не може да изстине с толкова - 2 градуса за час и нещо, че и климатика да не спира/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 15 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за климатик SHARP AY-FK25A-W
    От joro9090 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 4
    Последно: 25-06-14, 08:57
  2. Въпрос относно Sharp AY-P22SC
    От taxidriver74 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 20-11-13, 09:51
  3. Въпрос за SHARP
    От lal70 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-13, 14:59
  4. Въпрос за Sharp 32DH65E
    От oduh във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-02-09, 21:50
  5. Sharp AH-C32X - въпрос
    От smsdeliverer във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 0
    Последно: 18-05-07, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе