Първоначално публикувано от
p0ckata Здр на всички идва новият отоплителен сезон и е време за закупуване на климатик.
Досега бях с една мидея 12hr конвенционална която я ползвах единствено за охлаждане през горещите летни дни (тази година съм я пускал точно 5 пъти за по 2-3 часа) но за зимния период не става. Та по темата стаята е 17кв.м стандартна височина 2.60 последен етаж съседи от ляво и отдолу другите стени са вътрешни едната е към банята другата към преходната стая (близнак пак 17 кв метра пак съседи от дясно и то долу).
Сега сигурно ще се почудите защо ми е толкова голям климатик ами не съм дал някои по малък модел почвам с това тераса 7 метра остъклена винкел и съкло 2 прозореца не се затварят все пак климатика има нужда от въздух стара дограма демек духа фучи всичко това се усеща и вкъщи не така осезаемо но да кажем че нямам нужда да проветрям толкова често
и другото което е в по студените дни мисля да се отваря и да се затопля другата стая.
Е казах всичко изчерпателно сега вие кажете ще върши ли работа тази машина наистина ли е японец както пишат всички фирми или минало покраи япония и закачило и тя не знае какво.
Очаквам мнения и препоръки и за други климатици.
Благодаря предварително!!!