Страница 11 от 15 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 218
Like Tree13Одобрявам

Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Отговор: Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Здравейте колеги. Става въпрос за стая 7х3.2 метра + коридор , свързващ другите стаи 4.5х1.5 метра. Височина 2.60м. Грубо 72-73 кубика. Ще върши ли работа този климатик за отопление. Изолирани стени, 2 етаж, запад-север изложние, ПВЦ ново Рехау 5 камерно ала бала..И друго - очаства ли в ”Програмата за кредитиране на Енергийната Ефективност в дома”?
    Насочих се към този климатик, евентуално Панасоник или Фуджи на цена до около 1600лв с ддс . Стаята е дневна и кухня в едно. Ще се гледа ТВ и като цяло не искам много да е шумен. Но това което чета май не е точно така. В стаята няма да се спи - поне не често, може но рядко. Въпроса е шума за който говорите да не дразни като се гледа ТВ, учат децата или мене като чета книга и т.н.. Поносим ли е на ниска степен на вентилатора на вътрешното тяло?

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Модела участва, но не мисля че ще справи със задачата която искаш да му поставиш. Необходима ти е машина, която да отдава поне 5.0 kW номинално за този обем, но имай предвид, че този "филм" с този коридор и другите стаи няма да може да го гледаш...Надявам се, че ме разбираш. Ако ще си взимаш машина, взимай само да голямото помещение.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Благодаря за бързия отговор Aleksandars!
    Нали уж го дават го над 80м3 отопление? Аз няма да отоплявам други стаи, тамм също има / ще има/ климатици! Включвам коридора в кубатурата само и то не за постоянно. Стаята е грубо 55м2! Коридора и той около 15..Коридора го мисля и него от гледна точка, че вратата е плъзгаща и почти постоянно / поне лятото е така/ е отворена. Но въпреки това си мисля че трябва да няма проблем и с коридора. Все пак имам около 6-8 кубика Кухня и обзавеждане във всекидневната грубо. Коридора ще има голям гардероб и шкафове - горни. Намалява се обема..в момента е с една MIDEA MSV1-12HRN1 която се справя лятото без пролем на охлаждане и през времето в което работя в апартамента зимата също бих казал, че няма проблем. Та тоя инвертор ли няма да се справи??
    Имам проблем с едно жужене-бръмчене от Мидеята и мисля да я местя в спалнята. Там така или иначе вечер няма да работи на отопление. А ми трявба климатик и за там. Затова мисля да се запася с читав инвертор.
    Този пост е редактиран от mitakabus; 26-03-13 в 17:09.

5. Тук е от
    Sep 2008

Ами, Митак, какво да ти кажа аз съм с Шарп, но моя модел е AY-XP 12 FR и трябва да ти кажа, че като машина е много яка.Външното не можеш да го чуеш как работи...даже и на максимален товар не е толкова шумно, ама за вътрешното тяло, ако си малко глух, брат няма да ти прави впечатление щото си е шумничък и то доста , без значение от оборотите на вентилаторо.И на най-ниските обороти се чува...много шумна турбина. А Сашкина да си стяга опинците щото лятоска е при мен.Да не ти казвам пък за профилактика, как реват техниците, щото повечето са свикнали като Фуджитсуто с 3-4 болта да го разглобят вътрешното и пей сърце.Дойдоха едни техници вкъщи...единия се занимавал повече от 12г. с климатици, и като го видя искаше да си ходи.

Иначе аз отоплявам хол + преходна спалня около 27 кв.м., ама съм на първия етаж и е мноооого студено при мен.По чорапи не можеш да ходиш вкъщи щото тия мазето отдолу
    Този пост е редактиран от InternetZombie; 26-03-13 в 10:44.

6. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitakabus Виж публикацията
    Нали уж го дават го над 80м2 отопление?
    Това са приказки от 1000 и една нощ...
    Цитат Първоначално публикувано от mitakabus Виж публикацията
    ...в момента е с една MIDEA MSV1-12HRN1...
    Имам проблем с едно жужене-бръмчене от Мидеята и мисля да я местя в спалнята.
    Искаш тиха машина за всекидневната, а в спалнята ще местиш жужаща такава (за спалня се избира по-безшумен климатик - примерно подов модел). Нали като работи тя пак ще е шумна. През зимата не е за предпочитане да се изключват климатиците, намалят се градусите с 2 до 3 максимум.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    Това са приказки от 1000 и една нощ...

Искаш тиха машина за всекидневната, а в спалнята ще местиш жужаща такава (за спалня се избира по-безшумен климатик - примерно подов модел). Нали като работи тя пак ще е шумна. През зимата не е за предпочитане да се изключват климатиците, намалят се градусите с 2 до 3 максимум.
    Така е, но питай жена ми дали ще спи на пуснат климатик...

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

За подовите модели битува мнението, че са най-незабележимите климатици, когато поддържат зададени градуси. При подходящо пространство за монтаж са за предпочитане.
    Сутрин, като се събуди жена Ви и я лъхне една топлинка по краката, когато стъпи на пода може да промени мнението си

10. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от gnf Виж публикацията
    За подовите модели битува мнението, че са най-незабележимите климатици, когато поддържат зададени градуси. При подходящо пространство за монтаж са за предпочитане.
    Сутрин, като се събуди жена Ви и я лъхне една топлинка по краката, когато стъпи на пода може да промени мнението си
    Спалнята е 3.30х4 метра, май няма подови за таквиа малки помещения за съжаление..

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е има 25ци .. колко по малък от това ..

12. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Евентуално другия вариант който мисля е : PANASONIC CS/CU-E12NKE-3
    ..Но май ще взема да пусна тема в главната за клима около 1600-1700лв 12 инвертор..

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

няма как да се стопли с един климатик 12-ка 80 квадрата дане бъркате с кубични метра м3, дори и тези 55 квадрата са също за 2 климатика 12-ки

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

12ка за толкова малка стая не ти трябва ,вземи някаква читава 9ка а може и някоя машинка на 100 волта ще се успи в такава малка стая

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    12ка за толкова малка стая не ти трябва ,вземи някаква читава 9ка а може и някоя машинка на 100 волта ще се успи в такава малка стая
    Ако имаше как, бих ти услужил с моя 9GHR да се убедиш че ще се справи и той, но с оглед на това, че нямаш изолация на тавана /поне не си посочил/ според мен 12ГХР ще пасне точно /по нагоре явно си имал предвид 55м3, а не м2/. Откъм шум, ако си е на авто-скорост на вента /или на минимум/ след 1 седмица вече няма да усещате шума, стига да не е монтиран точно над главите примерно! Шумен ще дойде за спалня, но за хол - не мисля!
    Този пост е редактиран от V_Simeonov; 28-03-13 в 16:21.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    Ако имаше как, бих ти услужил с моя 9GHR да се убедиш че ще се справи и той, но с оглед на това, че нямаш изолация на тавана /поне не си посочил/ според мен 12ГХР ще пасне точно /по нагоре явно си имал предвид 55м3, а не м2/. Откъм шум, ако си е на авто-скорост на вента /или на минимум/ след 1 седмица вече няма да усещате шума, стига да не е монтиран точно над главите примерно! Шумен ще дойде за спалня, но за хол - не мисля!
    Ами в интерес на истината ще е монтиран точно над главата ми, над ъгловия диван за съжаление. В средата на стаята. Намерих го наличен все пак модела в Бургас и засега съм се спрял на него. Размишлявам и над 2-3 варианта . Пуснах тема в главната за избор на клима 2013 да видим. Но ми е първи избор. Доста студен е апартамента в който ще го слагам. 2 етаж, север-запад но усойно място. Е лятото климатик рядко пущам , хладно е , но зимата си е студено. Затова искам запас от климатика че да топли...

..edit: Запазих го, идната седмица монтаж! Айде и аз в отбора на Шарп че да видим!
    Този пост е редактиран от mitakabus; 04-04-13 в 14:24.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Да копна мнението и тук :
    "И аз да се похваля и да благодаря на колегите за съдействието. От вчера съм със Sharp AY-XP12GHR / AE-X12GHR.
    Първи впечатления - много добри! За нула време качи от 16 до 23* . Вярно на най-ниско е шумничък - просто няма слийп режим като гледам. Но се ядва. Няма да се спи в стаята я. Външното не се чува, само едно специфично жужене. При достигане на 22-23* и задаване на 28 вдигна над 55* температура от вътрешното тяло. Доста добре топли. Стаята в която е заедно с коридора , спрямо другите две стаи които са само по 11-13м2 , където останаха с Midea MSV1-12HRN1 вдигна за отрицателно време температурата и държи поне 2-3 * отгоре независимо че е доста по голямо помещението..Повече отзиви по-натам, в реални условия и по -ниски температури! За отбелязване е един дефрост след около час и половина работа и то за 10 -20 секунди - не знам какво точно беше, може би нещо като тест дефрост или подобно...Доволен съм, дано да работи безпроблемно!
    "

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 15 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за климатик SHARP AY-FK25A-W
    От joro9090 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 4
    Последно: 25-06-14, 08:57
  2. Въпрос относно Sharp AY-P22SC
    От taxidriver74 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 20-11-13, 09:51
  3. Въпрос за SHARP
    От lal70 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-13, 14:59
  4. Въпрос за Sharp 32DH65E
    От oduh във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-02-09, 21:50
  5. Sharp AH-C32X - въпрос
    От smsdeliverer във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 0
    Последно: 18-05-07, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе