интересно интересно ще разгледам гаранцията да проверя дали няма някоя клауза за удълшаване нещо
интересно интересно ще разгледам гаранцията да проверя дали няма някоя клауза за удълшаване нещо
Малко впечатления,посъбрани от климатика досега.
Приличен дизайн, дисплея с темп. много удобно средство от ползването му досега не знам дали е размразявал, ама аз поне не съм разбрал за това.На зададени 22-23 винаги прави 1 градус повече и тогава изключва. Не е падало под - за да кажа как топли наистина, но за момента при 7-9 градуса навън топли достатъчно добре. При зададени 24 от старта в стаята е 18-19 ги прави за много кратко време я има 20 мин, я няма ако е пуснат на турбо режим по-бързо.
Минус на този климатик е, че е доста шумен.
Повече впечтления вече при - градуси.
Това е много жалко, като се има предвид, че го сравняваш с Мидеа.Първоначално публикувано от p0ckata
Може да си ме разбрал погрешно самото външно тяло е доста тихо както и вътрешното но на наи слаб вент духа силно макар че на ауто съм забелязал че тръгва и духа доста по безшумно но след определен период от време вдига или на лоу или на медиум вент което не е удобно при спане. За сравнение на мидеята лоу вент духа по слабо отколкото на шарпа.Първоначално публикувано от Kasap
Mда,шарп не са много за спалня-ма той и green се чуди що духа силно неговият,и то в 10м² -явно така си работят,макар неговият е топ 100v. за 2006г./ ay-t22sx/ с тия коанди ефекти,за дълги помещения.Първоначално публикувано от p0ckata
То коандата общо взето сваля едната клапа да гледа в земята демек въздушния поток се насочва уж по стената и по пода после другото което е няма функция за насочване на клапата или коанда в земята или обикновенната нормална която си гледа клапата нагоре или на суинг толкоз манюал неможе
Дайте малко отзиви за SHARP AY-XP12GHR, мисля да го купя за помещение около 20 кв.м. - всекидневна с кухня, 2, 30 височина, една стена в прозорци, изолация, може след време да се отваря една врата към детска стая, искам да ни е топло, Живеем в Силистра. Дайте мнения и препоръки за климатик, плс!
Цялата тема е за посочения от теб модел прочети я първо.
Привет. Като казваш шумен би ли уточнил по-подробно. Чува се шума или се усеща по-силната струя?
Отзиви от последните студени дни?
При нас ни трябва за работа в хол/кухня.
Благодаря.
Ами на слаб вент се чува как да обясня по точно ако ти духа над главата е малко неприятно ако е на 2-3 метра ще е по поносимо иначе прави си течение но аз ползвам коандата и не се усеща а за отзиви доста прилична работа но има в предвид че при мен е преоразмерен ползвам го в 16 кв.м при външна 2-3 градуса и зададени 23 си ги прави без проблем и работи на под номинал и работи 20мин 2-3 почива.
Здрасти. Аз имам по-ниския клас - 12LSR. Външното наистина е супер тихо. Вътрешното на SOFT е ОК за спане, денем се пуска AUTO. С вкл Коанда ми се струва, че шумът е по-голям поради това че клапата препречва въздушната струя повече.
Гаранцията е 5 години, но ако си плащаш по 40 лева всяка година за профилактика Тоест +200 кинта отгоре си струват Шарповете Ако не му правиш профилактика, гаранцията е 3 години.
p0ckata, кажи още някоя дума за GHR-а Трупа ли лед в тавата или се оттича добре? Макар че твоят е на балкона... Дефрост, предполагам, прави само при нужда и няма контролни дефрости? А има ли индикация при дефрост - нещо да мига и тн? Жалузите си стоят нон-стоп отворени предполагам? При преминаване към ON режим или след дефрост, тръгва от най-ниската степен на турбината и постепенно вдига нагоре степените, нали? Няма форсиран старт? Кажи нещо и за шума. Като е на най-ниска степен турбината, спи ли се, поносимо ли е? Май твоят е 26 dB на охлаждане, значи на отопление да е 1-2 dB нагоре - кажи го 28dB... Изобщо сподели какво става, че ми е интересно
Sharp са изроди просто! Може да не са най-добрите, но са толкова стабилни и надеждни, че просто са най-перфектните машини като съотношение цена-качество!
p.s. Бих пробвал и Саньо как работи
Ааа, имат много добри модели ама под марката IVT.
Дали някоя фирма ще се навие да внесе IVT, ако си платиш?Първоначално публикувано от edi1
Не нетрупа лед и дефроства при нужда чисти изцяло когато дефроства. наблюдавах процеса даже прекалено много си се обледява преди да дефростне (когато почне да се заледява минават 1-2 часа преди да пусне дефрост).Първоначално публикувано от babati
Няма индикация индикирам че дефроства като почне да се напикава (бая вода изтича). След дефрос си обдухва нормално не го държа на ауто за да почва на степени. Спи се никакви грижи не пречи изобщо. Има форсиран старт несъм го ползвал. На предни студ след -9 и надоло се раздрънка перката нещо (сигурен съм че не бе компресора) на този днес сутринта пак бе -9 нямаше ядове явно му се наместиха ламарините.
Общо казано доволен съм наместваш си градусите и си гледаш кефа колко му зададеш толкова топли. За консумацията му нищо немога да кажа защото нямам уредче.