Климатик и малко бебе за мен не правят изречение.
Всеки сам си решава бебето си е негово.
Отворете има десетки теми в бгмама за алергии, фарингити и безброй други гадости причинени от климатици.
Климатик и малко бебе за мен не правят изречение.
Всеки сам си решава бебето си е негово.
Отворете има десетки теми в бгмама за алергии, фарингити и безброй други гадости причинени от климатици.
Да-а... човешките бебета се отглеждат при високи температури. Прочети накъде колко вредно е това.
Ама дето викаш - твое си е...
ТЪЙ ТЪЙ,в яяонско има най-много столетници,ма в булгаристан има жив динозавър.......ЛИЛИТУ
Ако мине на дърва, може и да се реши проблема с мухъла. Защото в стаята ще влиза винаги свеж въздух, равен по количество на този, излизащ през комина. Друг е въпроса, откъде ще влиза в жилището, за да имаме горене?
Да бе, много е яко да се конкурирате с кюмбето за кислород.
Касапе, това е най-приятната топлина! Печката си смучи отдолу това, което и остане. Не се конкурира с никого за кислород. Потокът е еднопосочен. Недостатъци са само поддръжката и мръсотията. Топлех се (и още я имам) с нафтова печка (с дозатор) и съм наясно с проблемите. Пластмасовите дограми и уплътнената входна врата са проблем за горенето. Открехвах малко прозорче в бокса, на другия край на къщата, за да не прекъсва пламъка. Влагосъдържанието на свежия въздух отвън, в студа, е минимално и като влезе на топло, обира всичката влага, за която можеш да се сетиш. Много поскъпна тъпата нафта, за съжаление...
Викам че с клима на ушите ти им духа топло, на краката студено, бебетата живеят по земята доста т.е. Най зле за тях. Разболяват се от теченията и така. Особено е най зле за спалнята на бебето.
За японците може с клими да се топлят кой знае. Ама за 5 кубика жилищно пространство на калпак може и само с човешка топлина да е достатъчно.
Виж за 50 кубика както е при нас е леко по различно.
Най доброто като комфорт то е ясно нискотемпературно подово вече с кво го храниш там според парата.
Компромис с евтина инвестиция и скъпа сметка електрически конвектор с електронен терморегулатор.
Друг вариант каквото и да е конвекторно например парно с радиатори, газ, печки на дърва и т.н.
то зависи от климатика .. минал съм през всякакво отопление с няколко жилища- нафтова печка радиатор духалка газова печка ,дърва само централна газ не съм имал .. с климатици се родих - цъкаш ,нагласяш градусите и забравяш за 5 месеца ,че и евтино ..
И на централната газ цъкаш, настройваш температура по часове и дни и забравяш за години. Много по-приятно усещане. И няма шум, течение, дефрост. Стига да можеш да си позволиш разходите.
Японските столетници не са раснали на клими, но това е друг въпрос.
В момента според "синоптика" влажност в Бургас - 94%, вчера през деня в жегите беше около 65%, проветряване тук много файда няма. Яка изолация, хубава боя по стените и поне мухъла ще понамалее. Нашите живеят в стара панелка и там особено в кухнята имаше мухъл по ъглите в тавана. От 3г е боядисан с Леко сребърни йони и да чукна на дърво още не се е появил мухъл, а преди направо тапетите се отлепяха.