Здравейте. Ситуацията е следната. Имам климатик Панасоник 12ка стар модел който си топли стаята идеално/21-22кв. с външна и вътрешна изолация/ но много остаря, има плесен, спря да размразява и т.н. и искам да подменя с нов с много по добри данни и екстри за пречистване на въздух, йонизация и т.н. малко по подходящ за бебе на 6+ месеца през зимата... отделно че в стаята има много влага и се образува мухъл по гардероби, шкафове и ъгли и ми се иска да се елиминира някак или поне да не се диша ако тези филтри вършат работа...
Тази зима/пролет ползвахме конвекторна печка, но влагата в стаята стигаше с нея до 80%, мухъла процъфтя, и дори на места по ъглите гипсокартона започна да се мокри и мухлясва.
.
За момента съм се насочил към модел SHARP AY-W22SE(C) който има много екстри и е около 2000хил.лв. + монтаж. но малко ми идва скъпичък и бих приел малко мнения за нещо по-евтино.. 1500-600 например, който пак така да пречиства и да топли.
Това което ме притеснява е мястото на монтаж.. в момента климатика се пада точно срещу кошарата на бебето в другия край/около 3метра/.. може да се измести по-надясно по стената тогава ще се пада срещу нашето легло но под него ще има малка секция с LCD ТВ. И при тази Coanda не знам кое ще е по доброто място.. може би старото място въпреки че ще е срещу кошарата щом сваля въздуха долу.. при другия вариант секцията макар и не плътно до стената/отстояние 20см./ може би ще пречи и ще прегрява ТВто Но пък ако може да се насочва струята на дясно и така да не духа нито на нас нито на бебето ще е по-добре над секцията предполагам. За съжаление други варианти за монтаж няма..
Благодаря предварително!