Тези консумации са моментни, не трафа нищоняма да му стане - все пак той е отвън, зимата колкото е по студено - толкова по-добре ще се охлажда.....Първоначално публикувано от easycool
Тези консумации са моментни, не трафа нищоняма да му стане - все пак той е отвън, зимата колкото е по студено - толкова по-добре ще се охлажда.....Първоначално публикувано от easycool
easycool, тези... хм, неща от къде точно си ги изсмука? Хайде поинформирайте се малко, пък после да ръсите мъдрости.![]()
Kasap, бихте ли дали информация какъв според вас трябва да бъде трансформатор, захранващ климатик който консумира до 2,8 квт, каква трябва да бъде мощноста му.![]()
Ползват се тороидални авто-трафове, с мощност до 3kW. Ей такива:
П.С. И не струват по 400лв. Но и така да е, са включени в цената на климатика с монтажа.
П.П.С. И няма да повярваш какви са им загубите. /Моля, ползвай търсачката... пък тогава да твориме./
Този автотрансформатор със сигурност не струва 400 лв. просто защото е много, много по-маломощен от 3 KW, а от там и по-малките загуби които вероятно измерваш. Ако се знае размера на магнитопровода - външен, вътрешен диаметър и височина, ще стане ясно каква е мощноста.
Съжалявам, но повече от това не мога да ти помогна...
Здравейте, от около година си сложих Toshiba 402PDR. От магазина който го купих както и в интернет пише, че има функцията аспирация и вентилация т.е. или да изкарва въздух от стаята навън или да вкарва чист въздух отвън. На превода на дистанционното което имам, бутона който е посочен за тази функция не я активира. Може ли някой, който има този модел или е по-запознат, да каже има ли я тази функция и ако да как се активира.
Ще бъда много благодарен!
Тези модели само изкарват въздух от помещението.
Добре дори така да е как се активира функцията от дистанционното?
Да така пише на превода на дистанционното...но при спрян климатик уредът вобще не реагира при натискането на този бутон. Ако пък климатикът е пуснат да топли или охлажда с натискането на бутона само се сменя позицията на клапите...изрежда 7-8 различни позиции и това е. Затова ме интерсува някои който наистина има или е ползвал този модел да каже как точно активира функцията и какво се изписва на дистанционното и евентуално на корпуса на климатика?!?
Под капачето има един бутон ограден със зелен цвят, от него се пуска/спира едновременно - Плазма филтър, Аспирация и Вентилация Karakiyo.Първоначално публикувано от MisterT
Отделно с настройки в менюто може да се изключат Аспирация и Вентилация и да остане само Плазма филтъра.
Да този бутон го знам и съм активирал плазма филтъра..но как се разбира кога се активират другите 2 функции. Ако може да дадеш малко повече разяснения ще съм благодарен. Това което съм пробвал е че при натискане на споменатия от теб бутон, на корпуса светва виолетов диод и климатика започва да издава един характерен звук. При повторно натискане диода угасва и звука също изчезва.
Нали ти написах, че тези 3 функции се активират от този бутон, а звука е от Аспирацията/Вентилацията (звука от шума може да се регулира от менюто-фабрична настройка, слабо, силно и без аспирация/вентилация). Светодиода на вътрешното тяло е потвърждение за включена/изключена тази функция.
Предполагам нямаш пълен превод на ДУ и затова ти убягват повечето опции.