Малко така нещата.У нас няма да се появи със сигурност модификацията, понеже ще чини малко повечко пари.
Малко така нещата.У нас няма да се появи със сигурност модификацията, понеже ще чини малко повечко пари.
Компресорът си е пак 750 вата, гледам фреона е намалял с 100 грама...мощността расте...
Не е намял фреона, пак си е 1,05 като в първата 6,5.Компресора е другата модификация, използвана в 6-а серия.
Явно е само козметично с цел да отговори на новите изисквания за SCOP и SEER.
Аз лично,не виждам къде му е мястото на този модел.Като цена-качество не може да се мери нито с 5та,нито със 6та серия.Малко ми е ни в клин,ни в ръкав,при условие,че другите два са си успешни модели,дори и да му намалят цената до нормални стойности,пак ми се вижда излишен.Или пък ще замести изцяло дайсейкай 5 за 2014 г.?
На 5-та серия идва заместник 7-ма серия. Ще е наличен есента. За 6.5 засега наистина няма интерес, за сметка на 5-та и 6-та серия.
Ако 5-та серия у нас изчезне, Hitachi RAS / RAC x5SX8 ще остане без аналог по качество за ценовия си диапазон.
5 та серия може да откара още 2 години спокойно и не и трябва заместник според мен,но новата авант серия-Е5 още новоизлюпена и плаче за смяна,направо нямам думи.Зле е точно толкова,колкото и FTXN серията на Дайкин.Тошиба не закъсняха да ги последват.Излизам извън темата,за което се извинявам.
Като му знам възможностите под-10 градуса и с тази цена от 2500 нагоре за 18-ица, съмнявам се, че ще се вреди скоро на пазара.Иначе бива машината, ама си страда от болежката на всички еврохитачи под -10 градуса.Ако не му мръднат цената, не виждам как ще си намери пазарна ниша.