А през август ако знаеш как работи - трагедия....
А през август ако знаеш как работи - трагедия....
Август, януари все тая, щом външната температура е +6....+9 градуса трябва да работи. Нали за това е купен - да работи. В Петрич може и да е +15, в София не е.
- - - - - - - - - -
Прахоляка по вътрешният топлообменник, много ли е малко ли е?
- - - - - - - - - -
От по-далечко изглежда чистичък.
- - - - - - - - - -
По електродите /теловете/ на плазмената касета като че ли има нещо като "нагар". Не мога да преценя дали е "нагар" или е някакво покритие. В двата края на "тела" изглежда да е по-малко.
До сега само съм я плакнал и накисвал /30мин./ САМО в хладка вода веднъж на два месеца. След "прането" тръгва плазмата или видимо се усеща специфичният мирис. След време изчезва. Естествено като е напълно суха се слага в климатика.
Дали този "нагар" не прецаква работата - да действа като изолатор? След миенето "нагара" по електродите не изчезва напълно, но може би става по-малко.
- - - - - - - - - -
Защо не е направено като махнеш касетата и пуснеш плазмата от дистанционното да замига това синьо диодче, да даде някакъв признак, че няма касета и т.н. Сега е малко пунта мара като тези кутийки в контакта за икономия на ток - включваш , светва и си мислиш ..... и си спокоен....
Уха ,полемика се завързала тука Хитачито топли МНОГО - и съм проявил уважение към създателите му слагайки го в подходящо помещение .. също така работи като висок клас климатик какъвто е без да се натрапва и да обръщаш поглед към него с досада ... има и много хубави филтри - изключително ситна метална мрежичка - като плат е ,която хваща и най малките прашинки - това горе на снимките ако е за една зима - моите уважения към Тошиба но от филтъра им явно има какво да се желае .. и Панасоник имаха топлещи машини преди време .. с "неефективни" скролове и КОП 5.6 .. и сега имат ,но за един друг пазар на който явно се набляга повече .
Така по биват електродите /теловете/ на плазмената касета.
- - - - - - - - - -
На пластмасовите мрежи отворите са около 0,5mm т.е. ще хванат по-едрите борови иглички, ако някой път сложи ме по-голяма елха де. Това в кръга на шегата.
Сега загледах пердето - идеално за филтър на климатик. Ще водя преговори да ми отрежат малко от единият край.
Миланов, абе колко часа от денонощието прекарваш средно в климатика?
Тръгна плазма-йонизатора. Колкото и да е чудно, но една такава специфична миризма ме ухили до ушите.
- - - - - - - - - -
Ще си отворя една бира....
Ти мисли с прахоляка кво ще правиш.Трябва пълна профилактика и разхвърляне на вътрешното на съставни части.
Този пост е редактиран от avenger; 06-05-16 в 22:51.
Събират доста прахоляк.На петицата два пъти съм и чистил ''питата'',а сега ще се разхвърля и турбината че по нея има толкова мръсотия сякаш е 10годишна .Те филтрите на Тошибатата са като на Мидеята,но това да е кусура.
Миланов тоя климатик ли е в стаята ,на която си показал схема в '''Избор на климатик" ? И удари 2 ракии ,така няма да ти трябва йонизатор.
Първо трябва нещо с филтрите да се измисли, да се тества че не пропуска толкова прахоляк към топлообменника. Не става да се разглобява три пъти в годината. Вероятността нещо да се трошне нараства и после проблем.
- - - - - - - - - -
В другата е. По размери е същата, но с остъклен балкон и е по-топла.
Втората ракия отдавна я минах. Наздраве на именяците, на техните приятели, ..... абе на всички
Драги Джак, преди много време споменах някъде, че не ги разбираш тия работи, а сега с изненада установявам, че нищо не се е променило. Освен това, не виждаш какво точно четеш и за какво се отнася. Дезинформацията на Тошиба, която си цитирал горе, се отнася за далечната 1996 година, когато и фреоните, и технологията при скрол компресорите беше съвсем различна. Информацията по-надолу се отнася за заблудените от теб любознателни потребители, можещи да схванат за какво наистина става въпрос. Ти можеш да го подминеш и да не ми отговаряш, безсмислено ще да е, както показва практиката.
И така: На снимките по-долу е дадена информация от Кериър, още в далечната 2004 година, когато ефективността между скрол и роторните компресори се изравнява. Забележете, това са КЕРИЪР! Към днешна дата, нещата са в полза на скрол компресорите на Хитачи, благодарение на уникалната им система на мазане и маслоотделяне, която още повече намалява утечките на фреон при ниска скорост на търкаляне (при скрол няма триене, изключая минималното аксиално). Аксиалното уплътняване и мазането са съвсем различни от това, за което Джак си мисли и с което от Тошиба се опитват да ни дезинформират към днешен момент:
За съжаление ми липсват файловете от Хитачи, които да цитирам.
Най-добрия скрол компресор е хоризонталния(легналия). Вертикалния не е много дълговечен. Но за европейски климатик става - те и без това едва ли ще се ползват повече от 6 години.
Хора, темата е за конкретен модел климатизатор, а не за компресори т.н.