Ще се изчисти частично и резултата предполагам,че няма да ти хареса. Не може да падне целия полепнал прах по ламелите. Ако свалите цялата пластмасова кутия нещата ще станат доста по-добре и ще има ефект от почистването.
Ще се изчисти частично и резултата предполагам,че няма да ти хареса. Не може да падне целия полепнал прах по ламелите. Ако свалите цялата пластмасова кутия нещата ще станат доста по-добре и ще има ефект от почистването.
Миланов, вътрешното на тезгяха и чарк по чарк с водоструята.
Съгласен съм, че така е най-добрият вариант, но при мене се набива прах между ламелите за 4-5 месеца и не върви два пъти в годината да се разглобява. За тази профилактика няма условия да се извърши в къщи и ми става малко сложно.
Нали и ние трябва да имаме работа.[emoji2]
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Вашата работа започва, когато след сглобяването останат прекалено много части или машината не запали!
Свали челния панел да се открие топлообменника и пръскай със спрея.Не знам защо на тошиба им слагат толкова едри филтри,те почти нищо не задържат и всичко отива вътре.
Махаш пластмасовия панел, напръскваш обилно питата и ваничката с течен сапун, с мека четка внимателно изчеткваш ламелките, за да паднат мизериите, след това напръскваш със спрея от снимката цялата пита и задължително турбината, и чакаш да постоят така.
Накрая изплакваш с гореща вода и си готов. Иначе няма оправия с мухъла и плесените.
Лятото няколко пъти я правих тази процедура на моя, защото мухълът и миризмите бяха тръгнали, обаче сега климатика ми е чист и се кефя на подухването на свеж бриз.
Как се маха пластмасовият панел? Нещо някой стъпка по стъпка в картинки?
При повечето предният панел отгоре е защипан с щипки, а от долната страна е завит с болтчета на няколко места. Болтчетата се развиват, щипките внимателно се откопчават с плоска отвертка, клапите се отварят леко и панелът се издърпва напред. И това се прави само при издърпан щепсел. Ако не си го правил, по-добре не се захващай да не изпочупиш щипките.
Във книжката трябва да го има,поне при мен е така.Там е показано как се сваля пласмасовия панел.
- - - - - - - - - -
Панела се маха, а клапата къде остава? На панела или на стената. И на панела има reset бутон и няколко диода - те къде остават? Да очаквам ли някакви жици да разкачам?
Към Mega, за песните дето съм ги пеял в една друга тема, тошибата Дайсейкай 6, от 4 часа съм го пуснал на задание 25 толкова е и в стаята работи на 180W консумация, не изключва, няма on/off, работи монотонно без пукания и други странични шумове. Работи така както трябва да работи инверторен климатик. На вън е +10...12 градуса и вентилатора е на авто. Е защо не работи винаги така?