Миналата зима имам пост в който съм писал,че при зададени 23 градуса поддържа 23.
https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post536726
Тук интересното е,че на 2-ра или 3-та степен ще ги държи градусите,но на АУТО вентилатор като го оставя
температурата пада с 3 градуса!
Тези градуси къде ги мериш? Горе при машината или в помещението. Измери ги горе при датчика колко са. И с прахосмукачката почисти отворите на температурния датчик вдясно.
Градусите винаги съм ги мерил в другия край на стаята далеч от климатика,термометъра миналата година си беше на същото място.Почистих отворите на датчика.Днес при зададени 21 градуса в стаята беше 21.5 а горе при датчика 24,но през деня беше доста топло 10 градуса.Като работи ОН/ОФ ги поддържа точно.Трябва да застудее и да видя как ще се държи.
Здравейте колеги , реших да споделя моите наблюдения за 2 бр. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 , който имам за работата им през тая зима : помещенията са 16 и 20 m2 , къща , PVC дограма , изолация вата , климите работят постоянно , достигат винаги зададените градуси с един , два над тях и изключват(работят на on-off) , само един дефрост за това време(над 3 месеца) направен от машината в 16 m2 , а другия в 20 m2 , не е правил , то там стигам до извода , че явно мрази дефростите повече от другия , пукания на вътрешното тяло много леки и редки само при единия , външни тела доста тихи при работа , разход на енергия нормален(очаквах повече , но ме изненадаха приятно), за сега нямам оплаквания , ако ви интересува нещо друго питайте .
Но след всичко написано едно не ми е ясно , защо тези климатици TOSHIBA работят по този начин , нали се стремят да бъдат водещи при климатиците следователно би трябвало да работят като "най-добрите , недостижимите , мерцедеса на климатиците" дайкин (не достигане на температурата , дефрост след дефрост и други не земни действия) , но явно от TOSHIBA са осъзнали колко са назад и са се отказали да ги настигатили аз съм взел от ония контрабандните бройки за който спомена един колега малко по нагоре в темата .
И двата работят така както се очаква да работи един климатик , нямам оплаквания за сега .
Тошибите съм забелязал че могат да работят с дни без дефроз имах Тошиба от втората употреба и тя така работеше.
Така е, моя ТОШО III дефроства на зима по 2-3 пъти най-много.Алгоритъма за дефрост на ТОШИБА е много добър, това е причината.Е, и правилното оразмеряване за съответното помещение.На колкото по-ниска мощност работи машината, толкова по-рядко дефроства.Принципа е, че ТОШИБА взема за най-ниска базова температура, определяща времето за дефрост, при работа на машината между 10-а и 15-а минута от старта или от последния дефрост и от там се определя кога да е следващия дефрост.Явно този алгоритъм е много успешен.
Не е само алгоритъма и огромния топлообменик също. Извлича топлина в студа от много по-голяма площ с много по-малък обем преминал въздух за единица площ. Огромната мощност на машината прави така, че изобщо да не се затормозява. И при мен дефростите са само няколко на зима.
И какво излиза че скъпото не случайно е скъпо защото е вложена мисъл и качествено производство. Дай Боже всеки да може да си позволи такава клима.
Май е така , но винаги има и изключения , както е видно при "мерцедеса на климатиците" дайкин .
Този пост е редактиран от babati; 08-01-13 в 16:54.
Когато човек не е наясно с нещо е по-добре да си замълчи под незаконно имам в предвид че не се внасят по реда определен от Тошиба , а типично по български по втори и трети начин и ако звъннеш в представителството на Тошиба за БГ и кажеш че имаш гаранционен проблем с такава машина ще разбереш за какво говоря. Съмнявам се че за Дайсейкай 6 ти дават инструкции на бг, колкото до кредита какъв е проблема да ти дадат, аз не казвам ,че е престъпление ,а само че официално тошиба не продават все още този модел в бг и съответно оригинална гаранция от производителя нямаш за Дайсейкай 6.
Не знам дали си имал или продавал, монтирал дайсейкаи 6 при него няма никакви инструкции на хартия. Всичко е качено на CD и дори на Български. А да забравих и оригинална гаранционна карта има.