Определено, не съм от хората, които само мрънкат. Щом 10-та зима съм доволен от моите китайски панасоници, едва ли ще се мръщя на доста по-скъпите клими, с които смятам да ги заменя. Но ме гложди мисълта, как така скъпи и хвалени климатици имат сходни и по-ниски показатели от други, които са доста по-евтини и масово оплюти.
Между другото, дефростите на моите панасоници в апартамента никога не са били по време, само при необходимост. В къщата монтирах същата 12-ка в хола, но зимата се скъсва от дефрости и затова почти не я ползваме. Стаята е почти със същата кубатура, но загубите явно са по-големи. Та така, с дефростите по време на Панасоник.
Ти ако четеш масовите глупости дето се пишат тук и не можеш да отсееш важното от плявата има да се чудиш още много.
Е, то тогава и на сервизните не може да се довери човек...
Доверявам се само на фактите и на обратната връзка от клиентите. Знам коя машина, какво може и какво не може. Реалностите са различни от Евровент и сервизните. Като имаш над 250 машини от една марка с 1-2 повиквания и 10-15 от друга с 10 повиквания ще се сетиш, че Евровент не играе.
Определено е неточен ЕУРОВЕНТ.Вече бях писaл кои нонейм лaб-ове в Испaния и Гермaния им прaвят тестовете нa отопление.A сериозните лaб в Швеция и Финлaндия им тествaт филтрите.Aко товa не е пaродия, здрaве дa е.Дaвaт по договор тестовете нa когото решaт, сaмо не и нa нaй-добрите и незaвисими.
Аз още от 2010-та разправям, че не вярвам на Евровент и сервизни. Тогава ми се подиграваха, че съм топлел 27 м2 с Хитачито, а сега масово го препоръчват като топлещ климатик!
Писал съм достатъчно по темата. Има и достатъчно писано и се пише всеки ден тук. Нямам намерение да взлизам в излишни полемики с вносители, дилъри и т.н. Който ми е поискал съвет на лични, не съм отказал. Ако ме чуе, ок, ако не, има свободен избор. Като цяло марките с най-умния дефрост се знаят - Toshiba и MHI. General-Fujitsu имат също добър дефрост, но е по-чест, предвид на това, че като цяло разчитат на по-малки външни тела (като изключим LTC). От там по-натоварени машини и по-чести дефрости, но не съм видял безмислени такива при тях.
Като цяло ТОП машините са ясни:
При малките машини:
Toshiba: Daiseikai 5, 6, 8
General-Fujitsu: Nocria (условно малка, не е и голяма), LTC
MHI: ZMX-S
ME: FH
При по-големите:
MHI: ZM-S, ZMX-S
ME: FH
Toshiba: SM серията, но там цените са за про машини и те са такива.
Среден клас:
Toshiba: Suzumi +
General-Fujitsu: LUC
MHI: ZM-S
Panasonic: QKE
Daikin FTXS
При по-големите:
General-Fujitsu: LFC
Panasonic: QKE
Daikin FTXS
Това е моята класация, на първо четене. Някои от машините вече ги няма, но се намират по-фирмите. В мнението ми няма нищо пристрастно. Продавам всички читави марки. Имам интерес от повече прекрасни машини и доволни клиенти. Които следи форума знае, че не съм спестил нищо на никой. Дай Боже повече страхотни машини и по-голяма конкуренция. От това печелим всички.
Този пост е редактиран от Mega; 10-02-15 в 00:11.
Оценявам професионализма ти, благодаря за мнението Мега!
А как са като шум Suzumi моделите? На 10-ката гледам на минимумa е 26 dba... за Панасоника пише 20, Генерал 21.