NDR е първия модела на тошиба, при който единия цилиндър може да спира...Иначе, twin rotors компресори при тошиба има още от 1992 година.
NDR е първия модела на тошиба, при който единия цилиндър може да спира...Иначе, twin rotors компресори при тошиба има още от 1992 година.
Исках да кажа, че е със стария софтуер, при който наистина има нисък минимум около нулата.
той всъщност цилиндъра не спира ,ами не му затварят клапаните ( което води до известни механични загуби и вероятно е една от причините да го пускат под 2° )
Този пост е редактиран от diksanal; 28-11-13 в 22:55.
при -2 качи потреблението почти до номинал 350 вата вчера. а аз се изнервих че при наглесени 19 ги подмина и направи 21 и отгоре. и си бичи на 350 вата, не че има значение де, но вече си мисля че само външната температура определя консумацията...
днес го объдихме с девойката - че и двамата не сме спали - явно сме по-студолюбиви от колкото очаквах. спирам го докато не дойдат големите студове.
ще има един студен старт зимата, но това ще е - предполагам ще удържи.
махнал съм електромера - в студовете да гори колкото иска.
е направих си експеримента при около 0 +2 дадох 30 градуса, на макс консумира 1440 вата, изкара 49 градуса. не съм държал много - 5 макс 10 мин но не се стоеше в стаята.
следващите 10-15-20 дни ще се ползва като вентилатор с плазма най-много. сега като си мисля няма режим само вентилатор?
днес имаме крайно състояние, не е зле за януари :
IMG_20140112_102837.jpg
какво се случва когато "скриете" дистанционното от обхвата на вътрешното. имам чувството че като го забутам някъде къде не се виждат - климатика минава в автоматичен режим. някой да има наблюдения?
защото когато чукна пак градусите нагоре надолу и се кротва. а в стаята както винаги е по-топло от зададеното...
може и последните два токови удара да са причината...
Добре де, номинала ми е 990в - този номинал за режим топло постоянен ли е, менили се от нещо? - защото ако е постояннен, ми аз съм шампион с 480в при -4 на 21гр!