А как човек да избере правилно когато не е ползвал дадена услуга. Предстои да слагам климатик пиши ми на лично кои са правилните фирми в софия за да получа качествено поставяне.
И аз съм се насочил към Daiseikai 8 ,ама откъде да го купя с монтаж в Шумен
Здравей, просто направи запитване в различните фирми предлагащи климатична техника в Шумен.
Аз съм от Бургас, от сайтовете само една фирма го предлагаше, след запитване по телефона на 10 фирми всички
отговориха, че могат да го осигурят. Успех в търсенето!
Вярно ли е че Daisekai 8 има нагревател в тавата ?
Не... Някой Ви лъже.
Гледах този клип .. Toshiba Super Daiseikai 8 (2014) - YouTube
Това е северняка ND, той има нагревател на тавата.
Нордик версията сигурно има, но в България тя доколкото знам не се предлага.
Ако искате нагревател, не е проблем да се постави.
Могат да се карат ND версиите, но е безсмислено за нашия климат...
Въпроса ми бе от чисто любопитство. Аз смятам, че тоя нагревател е един излзишен разход.
А, не е, не е.Там, където ги карат тези машини плюнката замръзва във въздуха.Не може да се оттече от тавата конденза без нагревател като хората.Та си има функция един вид.Иначе разлика в моделите почти няма, освен леко софтуерно повишеното топлоотдаване на НД-то, малки разлики в моторите на телата, наличието на филтър и изсушител във външното на НД-то.А за у нас наистина няма нужда и без това вече няма зима като хората.
Този пост е редактиран от edi1; 15-10-14 в 18:05.
Здравейте,
Бях се спрял на Toshiba RAS13SKVP2-E/RAS13SAVP2-E SUPER DAISEIKAI 6, но за съжаление докато приключа ремонта и свършиха. Сега мой познат търси вариант за подобряване на цената на модела 6.5
Въпроса ми е, каква е разликата/подобрението спрямо 6 и ако приемем че цената е изравнена заслужава ли си избора. Мога ли да му се доверя, доказал ли се е при експлоатация като 6?
Ако някой има по-добро предложение като цена / качество /характеристики моля да го сподели.
Благодаря предварително.
Ако се гони цена е добре да се види General-Fujitsu LTC модела. Ако не, има още няколко бройки от 6-та серия. Лично аз не харесвам цената на серия 6.5. Ако я намерите на добра цена, поне няма да сте на студено.
Този пост е редактиран от Mega; 29-10-14 в 21:30.