Страница 7 от 28 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 418
Like Tree348Одобрявам

Спи града

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2015

Отговор: Спи града

Да се запиша и аз Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3,абсолютно същият проблем но с тази разлика че го прави много рядко.Развърта компресора плавно до около 360W,турбината не тръгва и след около 30сек компресора спира.Не мога да хвана някаква зависимост от външна или вътрешна температура,от началото на отоплителния сезон вече два пъти го прави,както и няколко пъти миналата зима.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

От любопитство ги питах....Казаха, че проблема е във вносителите....
    Ее, нормално, какво друго да кажат.....

4. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Интересно все пак, кои са засегнатите машини? Додо казва, че неговият развърта на номинал след офф, а моя със сигурност не е така. По едно време бях заподозрял, че проблемът е само с 10-ките, но май се оказа че има и проблемни 13-ки. Мога да приема да има някакви разлики в софтуера между 10 и 13 примерно, ама да има разлика между отделните 10-ките не ми се вярва особенно!

5. Member Аватара на Ventsislav Negentsov
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    София

А по въпроса, който зададох?
    В "ECO" режим ли се получават описаните ефекти или в нормален, или винаги ?
    http://cdn.shopify.com/s/files/1/021...g?v=1452118477
    Лечението с Off-On програмиране (с вградения таймер или с Broadlink) помага ли?
    То е ясно, че няма кой да помогне ако не си помогнем сами ...

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от djerami Виж публикацията
    Да се запиша и аз Toshiba AvAnt RAS-137SKV-E3,абсолютно същият проблем но с тази разлика че го прави много рядко.Развърта компресора плавно до около 360W,турбината не тръгва и след около 30сек компресора спира.Не мога да хвана някаква зависимост от външна или вътрешна температура,от началото на отоплителния сезон вече два пъти го прави,както и няколко пъти миналата зима.
    Като малък, започнах да чета учебник по вътрешни болести. Преди да стигна до 100-тната страница установих, че не ми остава много. Нямаше болест от прочетените, чиито симптоми да ми липсват. Както и да е. Разбрах 2 неща: че медицината не е за мен и че подобни книги не ми се отразяват здравословно.
    В този ред на мисли, препоръчвам да си се наслаждаваш на машината и да не се отопляваш в топло време
    Aleksandars, ivan74, popov и 1 други харесват това.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от Ventsislav Negentsov Виж публикацията
    А по въпроса, който зададох?
    В "ECO" режим ли се получават описаните ефекти или в нормален, или винаги ?
    http://cdn.shopify.com/s/files/1/021...g?v=1452118477
    Лечението с Off-On програмиране (с вградения таймер или с Broadlink) помага ли?
    То е ясно, че няма кой да помогне ако не си помогнем сами ...
    Прави го в режим отопление незвисимо дали е пуснато Eco. Лично аз съм се замислял за това с програмирането на таймера, но точно он и офф редуване ми се струва малко неприемливо. Много често, след първо включване като се развърти яката се случва да подмине заданието и правии офф което е предпоставка да забие. Програмирането е доста гъвкаво направено и може просто да се сменят градусите...примерно 2-3 нагоре и след 10 мин обратно. Въпросът е ако дръпне бързо температурата нагоре, дали след като се върнат надолу няма пак да изключи. Добър ефект, със задължително събуждане ще има активирането на hi-power за 10 мин, но шансът да влезе офф след това също е много голям. Иска доста експерименти и наблюдения като цяло.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Toshiba Carrier (Thailand) Co.,Ltd.
    About Us Careers
    +662 021 3100

10. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

В пост #post791896 от тази тема бях писал за замерванията на моята машина, във връзка с "успиването". Реших да изместя въздушният темепературен сензор в страни от оригиналното място, върху капака от дясната страна, над платките. Тази сутрин имаше подходящи температури за симулиране на "успиването". Очаквано след офф, машината пусна компресорът без турбината, но за разлика от описаното в поста по-горе, температурата на новото място на датчика не се покачваше въпреки затоплянето на вътршното тяло. Пропорционално с бавното изстиване на стаята спадаше и температурата до датчика. Вследстивие от това, машината реагира много по-адекватно и започна да вдига оборотите на компресора и в един момент, доста по-рано от преди, се инициира и старт на турбината. Направих 2 такива цикъла и в 2-та времето до стартиране на турбината беше значително скъсено, а изстиването на стаята не повече от 0,5 градус. Не твърдя, че мястото на датчика е причината за проблемът, но преместването му като че ли значително минимизира щетите от лошия алгоритъм. Естествено опитите все още са малко и ще продължа наблюденията, но за сега съм обнадежден!
    estqwerty, dodo_pv, biro и 3 други харесват това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

И казвате, че на тези тошиби им спира напълно турбината когато спре компресора! - това е доста добро.
    И ако датчика за вътрешна е точно над питата, работата е ясна с успиването! Ако е близо до питата и няма поток, много ясно какво ще последва!
    Мисля че това е решението - отдалечаване на въздушният датчик по-далеч от питата, извън и отстрани на тялото.
    Спирането е добро, ама и софтуера ще трябва да се бутне при това положение.
    Не ми е ясно как тия "инджинери" не се сетиха да добавят едно, две условия в програмата, че да го избегнат!
    Как се сещат да правят една камара сложни неща, а елементарните не?
    И защо все ще чакаме времето да се застуди, че да заработят както трябва, че помещението им било голямо/малко.
    Нали затова се дават една шапка пари, за да работят в големият студ на номинал, а в топлото на минимум.
    Преди 5 мин. е изключил щото минимума му е много, след което ще ми се развърти на номинал? - Къде е логиката? - няма такава!
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Когато спре компресора турбината не спира, а се върти с много ниска скорост на обдухване. Но когато излиза от off ---> пуска клапата, стартира компресора и спира турбината.
    rosswen одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Когато спре компресора турбината не спира, а се върти с много ниска скорост на обдухване. Но когато излиза от off ---> пуска клапата, стартира компресора и спира турбината.
    Стига бе !?!
    Да речем е топло и компресора е спрял за 20мин. През тези 20мин. турбината се върти на много ниски обороти, така ли?
    Като тръгне компесора, насочва жалузите надолу, спира турбината за 30 секунди и като направи температура тогава я пуска ?
    А, не бих се сетил че е толкова тъпо! Ще ми вее 20 мин., пък ще ми спира за секунди да не ме простуди! - логиката била още по-зле!
    Какво му пречи да не спира да вее на минимум и като направи температура, тогава да обръща клапите надолу?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

milanov при Дайсекай 8 не е точно така. При Офф на някакви периоди машината стартира епизодично турбината за около 20 сек и пак я спира, не обдухва постянно с ниска скорост. Обаче при стартиране на компресора докато не достигне някаква пределна стойност за тръбния датчик никаква турбина не тръгва!
    milanov одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

При нас ако заспи още веднъж ще се префлашва софта с тяхно специално дистанционо,и други работи ще правят ама нека минат и тогава ще пиша има ли ефект.
    dodo_pv одобрява това.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    При нас ако заспи още веднъж ще се префлашва софта с тяхно специално дистанционо,и други работи ще правят ама нека минат и тогава ще пиша има ли ефект.
    Ако е същият софтуер, отсега е загубена кауза. Добре е все пак, че се мисли по "проблемът". Ще сме благодарни да ни държиш в течение

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Мисли се как да се отложи докато изтече гаранцията, после като ти обявят тарифите сам се отказваш. И всичко приключва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 28 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Разстояние между два града ?
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 12-06-08, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе