Здрасти,
Ще ти кажа мойте впечатления от климатика след почти една пълна зима използване.
Както с всеки климамтик, има огромно значение какво помещение ще топлиш и какви са топлозагубите - аз топля 35 квадрата дневна, която в по-голямата си част е с ПВЦ дограма тип френски прозорци отгоре до долу, 8ми етаж, ново строителство, северозападно изложение, и външна изолация.
Имайки предвид, че реално до сега зимата беше много мека и дните в които беше под -5 се броят на пръсти, климатика се справяше със затоплянето на стаята и до сега не е имал проблем. В зависимост от това колко е студено дефроства за по 10 минути на всеки час, час и половина, като след приключването на дефроста се форсира до максимум за 4-5 секунди и после нормализира скоростта.
Основния проблем (поне при мен) е управлението на климатика - заспиванията са чест проблем (само когато е по-топло навън) и поне за мен, решението с препрограмирането да работи постоянно вътрешното тяло не е решение, особено ако климатика се намира в спалня.
Също проблем, който съм забелязал е това, че температурния датчик на вътрешното тяло е забит някъде, където има пряко влияние от въздушната струя и ако е настроен да духа на 23 градуса топло, в стаята ще бъде не повече от 21. Ако искаш да стигнеш 23, трябва да го качиш примерно на 25-26.
Като цяло, за 1600 лв ще те топли и ще върши за това, което си го взел, но ако сега трябваше да се върна и да купувам отново, щях да се напъна с 400-500 лв отгоре за да взема нещо, което няма споменатите по-горе проблеми.