Нали не се форсираха сузумитата. От всички тошиби само моят дайсейкай правеше такива магарий.
Нали не се форсираха сузумитата. От всички тошиби само моят дайсейкай правеше такива магарий.
При мен Сузумито се форсира при тръгване. Даисейкай 8-цата тръгва плавно.
П.С. При тръгване усилва за няколко секунди вентилатора и след това го намаля до скоростта, на която продължава да работи.
Е що така. До преди година сузумито беше във всяка една препоръка в темата за избор на климатик. Да не би да има някаква причина за да работи така.
При мен не се форсира или ако го прави не го забелязвам. Не е лоша машинита.
kokovox, при теб май е Suzumi+. Може би има разлика. Иначе е доста прилична машина среден клас.
Търси се причината тогава. Или имат различно конфигуриране/програмиране още в завода или има някаква причина. Това е при тръгване, не е да кажеш помещението различо и единият повече духа или единият често включва или др.
Моята Сузамита ми скъса нервите, цяла вечер дрънчене от външното тяло ...
https://1drv.ms/v/s!AoQ7_FTCOSH1gopQDE9f4hsLO00jHQ
Предупредил съм фирмата, извършила монтажа.
Странното е, че това бръмчене не го прави до 3-4 градуса външна температура. Паднат ли градусите надолу, започва тракането, като колкото по-ниски температури, толково по шумно е тялото.
Пуснах им видеото, единия каза, че това е от налягането в компресора, ама го контрирах, че имам акана същия климатик в другата стая и там няма такова нещо. Та в момента съм на изчакване на малко по-студени дни, 'щот сега и да дойдат, нищо няма да констатират.
Забелязвам много странно поведение на климатика и определено станах пишман от покупката.
При зададена степен на вентилатора 1-ва или 2-ра, климатика не развърта повече от 350вата. В стаята е 17 градуса, зададени 21... едвам направи 18, след което постепенно почнах да вгидам градусите до 25. Нищо...
Намалих градусите до 21, зададох 3-та степен и след 30 секунди започна да развърта 600вата, 800 и почна да си духа топло.
От няколко седмици го наблюдавам, в момента, в който премина от 3-та на 2-ра степен, рязко спада топлината и режима му на работа.
Тва нормално ли е? Колеги със Сузими имат ли подобни наблюдения?
Това е нормално за всеки климатик .. остави го на ауто ,той като темперира и ще се кротне
Зависи колко е номинала и как са решили производителите да го направят .. някои достигат и над номинал ,други не .. ти явно имаш доста топлозагуби и шума те дразни ,оправия няма в това отношение
Да, апартамента е "хладилник".
Принципно шума не ме дразни, но се учудих от това, че колкото и да вдигам градусите, никаква реакция от климатика на втора степен.
Мерси за разяснението
Можеш сам да провериш. Задаваш втора степен, чукваш 23° задание. Изключваш климатика, проветряваш за 10-15мин, затваряш прозореца и пускаш климатика. И дебнеш на ватметъра, мисля че 600W ще ги подмине.
Да не е в някое кюше монтиран и да се лъже. В това топло време да не може да стигне 21°.