А ти видя ли има ли скреж по тялото когато размразяваше?
А ти видя ли има ли скреж по тялото когато размразяваше?
В момента навън е 10 градуса, а 16-ката работи на 714 вата.
- - - - - - - - - -
Не съм излизал да гледам, а и не мисля да търча напред-назад. Достатъчно дълго наблюдавах машините и като консумация и като начин на работа през wifi модулите (за които също дадох 5х150 кинта).
Вероятно твоят дефроства често по последното условие.
Тошибите вкараха ново условие - когато температурата на външният топлообменник падне под -2 градуса дефроства по часовник на 90 минути.
Това сме го коментирали отдавна в предишни теми. За мен е безумие. А Rosswen още тогава не вярваше...
ТЕ не е външния топлообменник ,а разликата между него и околната среда - ако тя се запази под -2 за 90 мин пуска дефрост ( това елиминира ситуации при които климатика бичи заскрежен и с коп около 1 в продължение на часове без да размрази,което се среща при по старички машини като Сузуми примерно )
Мога да се пробвам да ви опиша как изглежда дефрост ако гледате приложението за отдалечен достъп до климатиците... ако искате, де.
От 20 г и при мен работи едно Саньо произведено през 1992.Не само лагери,нищо освен профилактики не се е налагало да се прави.Със сигурност не е единствен случай,но показател за качество,което от другите ми климатици не мога да очаквам
факт е че тошибите не дефростват на 90 мин под -2 ( то би било и абсурдно ,след като имат най добрия алгоритъм да го приравнят към дефрости по часовник )
Аз ви бях писал миналата или по-миналата зима,че имам 28UDR-ка която прави по часовник на 90мин.дефрост когато е под нулата ,някои сигурно си спомнят.Също и при положителни температури,но само сутрин когато бързо се покачва температурата на въздуха а при климатика е още студено.
В момента гледам на Дайсекай 9 алгоритъма - и там са сложили някакво условие за 70 минути, при температури около 0-лата.
Аз пък съм втрещен, тая машина е обявена за 1600 лева.
Стойността -2 е абсурдно ниска било за разлика, било за темп. на ТО.
Ако е разлика е винаги изпълнено при добри загуби, освен ако не влезе в ОФФ. - вдигаме минимума и го избягваме?
Ако е на ТО, то под 0 е винаги изпълнено, вероятно ОФФ-а го нулира също.
При новите модели дефростът е различен спрямо този при старите Тошиби. Направили са ги да размразяват по-често.
Всъщност не знам дали дефростът при +9 градуса не е заради някое от първите две условия.
Накрая изводът е, че китайски Стар Лайт отвява новите Тошиби по дефрости, топлене и комфорт.![]()