Защо чакаш ремонти, а направо не им кажеш, че не си доволен от климатиците и искаш замяна с други?
Защо чакаш ремонти, а направо не им кажеш, че не си доволен от климатиците и искаш замяна с други?
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 14-02-21 в 13:50.
Защото мина доста време. Сега само може да чака да ги ремонтират.
Много интересно е, че стария Шорай/Сейа/Мирай, ползват същите турбини, втулки и основа, в която ляга втулката. С еднакви парт номера са. Само моторчетата са различни при новата серия...От какъв зор са ги пипали?? Отделно, на мен лично много ми намирисва наистина на кофти партида. Сигуерен съм, че е пълно със Сеи и Мираи, защото са ниския клас, но тук няма нито едно оплакване от тях.
Този пост е редактиран от rosswen; 15-02-21 в 11:49.
В събота пуснах клип с тракането на единия ми климатик в 2 FB групи.
Отговорите на други потребители не ме изнендаха... масов проблем с тракащи вътрешни тела и проблемни външни.
Имаше дори и търговец, който сподели, че при първоначално монтирани 3 машини и трите тракали. В резултат на това, въпросната фирма е спряла да монтира машини от тази серия...
А, какво е становището на официалния вносител на Тошиба, по повод "тракането" на Шорай едж, предполага се, че е стигнала до него информацията, дали ще е склонен да си вземе обратно "тракащите" бройки, защото търговеца за своя сметка едва ли ще иска да ги замени или ще има ремонти безкрай до изтичане на 5г. гаранция?
Становището е, че едва ли не аз съм единственият с прблемни машини... сигурно е нормално да се коментира по този начин и да не се признават яко дефектни бройки или още по-лошо - failed-by-design.
Засега сме на ниво ремонти и не мога да претендирам за замяна. Още чакам посещение от сервиза. Вече 31 дни спя в стаята с най-големия тракалник...
Жоро, отиваш до някой рибарски магазин и си купуваш дузина оловни тежести по 5 грама, не по-тежки. Връзваш по 4 броя на турбина, на една линия, за радиалните носачи (да не се счупят лопатките) и ги въртиш две - три седмици, докато разкъртят втулките или мотора. След това ги махаш и викаш фирмата, която ти ги е монтирала. Правиш го толкова пъти, колкото е необходимо, докато вносителят си ги прибере и върне там, откъдето ги е взел. Явно трябва да се процедира по този начин, докато се научат откъде да купуват и как да си проверяват стоката.
Успех!
joroooooo ,
А ти защо чакаш 31 дена?С климатиците е проблем, че не можеп сам да занесеш "стоката" в офиса на фирмата, да предявиш рекламация и да започне да тече 30-дневния период за поправка или смяна на стоката. Не съм наясно как може да предявиш рекламация на климатик, че да не те размотават дълго.Може все пак да пробваш да отидеш във фирмата и да ти дадат някакъв документ с дата и час на приемане на сигнала за дефект на стоката, завеждане в книгата за рекламации може би.......
Е, не :D Категорично не бих го направил. Пипам само дистанционното и почиствам филтрите.
За другото си има сервиз.
- - - - - - - - - -
Ох, защо чакам... чакам нЕкви части да пристигнат...
- - - - - - - - - -
Яд ме е, че имах парите и за Daisekai по 2500 лева бройката и не взех тях...
- - - - - - - - - -
Наистина се надявам следващият ремонт да е последен за оставащите почти 5 години гаранция... е6@си излагацията от страна на Тошиба, честна дума!
След като има производствен дефект, най нормалното е да поръчат нова част, която да замести старата. За това се бавят сигурно с доставката. Чакат я.
Нали подмяна на мотора със същия не е решение.
Здраво, јас сум од Македонија, имам Шораи 13 и го имам истиот проблем. Брмчене при мала брзина ( фан1, аутофан, тивок мод), и свирене кое се јавува по неколку часа работа на климата при сите брзини на фан. Дојдоа неколку пати, премонтираа, ставаа изолација да се намалат вибрациите, но проблемот си остана, 4 месеци од кога ја купив. Дали кај некој кај вас се најде решение за проблемот? Кај нас нема многу искуства со овој модел.
Нали и вие сте от третия свят като нас. Естествено, че и при вас ще са същите боклуци.
Остави тези политически разпри. Не са виновни хорицата, че маймутите у Парламенту (и няшия и технию) са си дали рунтясалите задници под наем на ЦРУ и си следват написания от преди 100 години геополитически план.
Целящ да има неразбирателство на Балканите.
По темата. Росене, ти кога ще вземаш твоя Едж?