Изобщо няма да види зор. Не знаете възможностите на модела....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Изобщо няма да види зор. Не знаете възможностите на модела....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Аз пък си мисля, че всеки е свободен да изразява мнението си. Що не вземем да си мълчим всички?
Може и да не съм специалист, ама все още се мисля че климатика не е отоплителен уред.
По-големият по площ топлообменник ще се справя по-добре, колкото и да е добър софтуера е необходимо и материал.
Този пост е редактиран от joroooooo; 18-10-20 в 13:05.
Engineering Data Book, но нещо ми изглежда много съмнително.
16-ската при -15 на максимум я дават 2,7kW, докато в евровента 3,1kW
А цялото жилище темперирано ли е? 2-3 денонощия да се отопляват всички помещения.
Ако не е и/или има съседни нетемперирани(а не неотопяеми) помещения може и да ”гълта” толкова.
Извинявам се на всички, които съм подвел за външното тяло на 16-ката! Наистина е 33, а не 36 килограма...
Както отбелязаха колегите - хардуер на типична 12-ка. с R32. При ниски температури ще работи около и над номинала, за да се справи с тия 30 квадрата или ще трябва да разчита на 10-ките.
Отдавана мощност (отопление) ( kW ) 1.10/5.50/6.50
Максимала само с 15% над номинала.
На 30 квадрата тухла с дървена дограма без изолация са необходими 4.5 киловата отоплителна мощност.
Като се хвърли поглед на графиката при минус пет градуса имаме 60 процента от максимала, което ще рече, че ще има 3,9 киловата, за това казах, че ще се наложи да разчита на 10 ките да му помагат.
Като захладнее повечко, ще пиша за "тотала" от Енерго-Про
По мои груби сметки, за няколко години ще си "избия парите" за инвестицията само от спестените пари за ток. Като пък стане -15 - -20 и климатиците не насмагат да топлят, ще ползвам "старото оборудване"
Не гледайте така песимистично.
Ако до сега човека се е топлил с конвектор 2-2,5kW и с тошибата ще му се получи.
16-ката би трябвало да се оправи в 30 квадрата, все пак развърта до 1,9к(поне така са написали), но при отрицателни температури с мъгли и висока влажност може да види зор...
Може да се справи, ако е в панелка. Тука спасението ще е в 4те броя 10ки.