само че Дайкините нямат лагери на мотора от години ,и е една грижа по малко .. не съм чул някой да се оплаче от подобни шумове
само че Дайкините нямат лагери на мотора от години ,и е една грижа по малко .. не съм чул някой да се оплаче от подобни шумове
Е, няма да е така... Питал съм вече. Връщам ги на търговеца, а той пък на Тошиба. Възстановява ми се сумата, която пък аз ще вложа (в моя случай с доплащане ако взема други - по-скъпи) в нови машини...
Дано поне до края на този отоплителен сезон да имам 5 100%-ви работещи машини и да посрещна спокойно следващия!![]()
Не всички Дайкини са с магнитни мотори....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Лека нощ на всички с безшумни климатици!
https://drive.google.com/file/d/10cV...w?usp=drivesdk
Ден 5-и след ремонта...
- - - - - - - - - -
В кухнята: https://drive.google.com/file/d/10jrnM0BG6PsMyyEAHd2K_lXwlIkk0fTG/view?usp=drivesdk
~45 дни след ремонт...
Малко оффтопик, но от днес и вътрешното тяло на 16-ката в хола започна да "цъка"...
Аз вече се обърках кое цъка и кое не цъка при тебе.
Отремонтирано ли е или това цъкане му е за сефте?
Здравей joroooooo
да аз съм пича със замените на мотори при дайсейкай 9 че и турбина сменихме , е сега вече работи коректно но отне време да се оправи. Техниците си свършиха работата както трябва. Да не коментирам и липсата на йонизатор в климатика, но и това беше поправено.
Влезнах в тази тема защото търсех нещо прилично среден клас , а то какво се оказва, тук са същите проблеми като при мен, странно... а иначе се бях навил за този модел за друга стая.
Относно тест да видиш как се държи климатика, добре си дошъл, писах ти на лично да се уговорим![]()
След няколко смени на моторчета (а и турбини), тия дни ще получа нови вътрешни тела (от нова партида).
Това ще е последния ремонт, след който ако се появи проблем, ще сменям машините с такива от по-висок клас (засега не съм мислил за нещо различно от Дайсейкай... за да съм честен).
@miro_vampiro, благодаря ти за инфото и поканата за гостуване!
[mention]joroooooo [/mention] , дано всичко да е наред. Дано наиатина е било просто кофти партида.
Ima nesto novo? Se sredi problemot? Inaku kaj nas vo Makedonija veke gledam luge imaat problemi zo zvucite i kaj Daisekai, ne samo kaj Shorai... Mozno e site novi modeli na toshiba da se so problem
- - - - - - - - - -
Ima nesto novo? Se sredi problemot? Inaku kaj nas vo Makedonija veke gledam luge imaat problemi zo zvucite i kaj Daisekai, ne samo kaj Shorai... Mozno e site novi modeli na toshiba da se so problem
- - - - - - - - - -
A i vidov komentar deka toa e zazradi freonor r32 koj raboti na pogolem pritisok od 410a, pa zatoa se i pobucni, a ovde kaj vas citam e zaradi motorceto na turbinata, koja e vistinata ne znam, ili kaj vas, ili kaj nas poveke lazat, no definitivno ist problem imame, samo ne lazat na razlicni nacini
Здравейте!
Ъпдейт от мен: Днес ми подмениха (с чисто нови) 3 вътрешни тела на 10-ките + вътрешно на 16-ката.
Както писах и по-рано - на 3 от машините ми това им бяха последните ремонти...
Техниката се чупи/дефектира, но пък се поправя или подменя с работеща. Ние да сме здрави! No big deal!![]()
Дано всичко да е наред от тук нататък.