Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 60

Жертваме и новото поколение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #16

    Жертваме и новото поколение

    lupus, казах "слаба" от гледна точка, че това са думи хвърлени на вятъра, че това е популизъм в най-чиста форма.



    защо ли? ще дам отговор с пример: когато някой тук във форума зададе въпрос какво правим? отговаряме директно, точно и ясно, за да може човекът да си разреши проблема. не започваме да му се караме, че не е учил, или че ако си седна на задника, след 5-10 години ще придобие лекотата на ползване на software/hardware-а, която е нужда да седне и сам да си реши проблем в непозната нему материя. никой тук не гледа с добро око на тези, които разводняват темите и не говорят по същество.



    същото е и с тази статия - тя само съобщава неща, които и сами знаем. това е само за масите да се подпрат над поредната чашка ракия и да въздъхнат: "ееееех, прав е човека". но само дотолкова. мерси. аз съм достатъчно интелигентен, за да имам нужда някой да тълкува света вместо мен.



    и с лека хумористична нотка ще припомня: "ти на мен пари ми дай, аз акъл си имам". е, парите не са панацея, а и "easy come, easy go" ако нямаш нещо в главата, но всичко опира до даването на шанс. хиляди интелигентни работят за по 250лв, а брата на шурея на свекъра го возят, нищо, че е кредитен милионер и има 3 висящи дела.



    ето за това говоря - за илюзията за справедливост и как тя бива подклаждана с подобни статии. а ползата е именно укротяването на масите и поставянето им в безизходица до степен "преклонена главица сабя не я сече".



    на бездомния не му трябва успокоението, че утре няма да вали. на него му трябва шанс да заработи за наем на една стаичка. "ти си мързелив" е последното нещо, с което ще му помогнеш

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #17

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">



    Хора без никакви сериозни познания пред очите ми наистина пробиват, багодарение само на нахалството си. Туй е начина да успееш в днешна България - не да можеш, ами да си нахален. Добрите постове и работи не се завоюват. Дават се. Ако трябва да бъдем честни... И затова държавата ни е на такова дередже.





    <div align="right">Originally posted by D3BEP - 23/08/2004 : 09:41:47</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ще имате да вземате без връзки трябва да си някой много умен ама и пък нахален за да си намериш нещо.Ако си умен ама стоиш не приказваш кой ще те разбере колко разбираш.Много хубаво го е казал

    D3BEP.Да се аргументирам.Толкова фирми излязоха напоследък продават компютри.Продавача ако си направи малко труд да поразтърси из web няма да ми ръси глупости и да се смята за умния.Това се случи преди известно време когато имах работа с една от въпросните така наречени фирми.Така не ми разправяйте , че младото поколение е мързеливо.При положение , че вие сте учили за икономист и ви предлагат работа в заведение да разнасяте ядене и то без договор без нищо-за сезона.После като мине лятото?Истината е , че може да не знаеш , но ако имаш връзки не се притеснявай.Може да си много талантлив , но трябва и да си доста нахален за да те вземат някъде.И хората не биха били толкова претенциозни към работата ако се дават нормални заплати.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #18

    Жертваме и новото поколение

    Защо не ги оставят младите на мира и сами ще се оправят !

    Всъщност проблемни поколения няма има конфликт между тях.

    Какви проблеми имали младите хора???-ами естествено че са по-малко отколкото на старите !

    Та се питам кое е по-важно мегахерците или кеша ?..май и двете!?

    ПС. Много ни е измислен стандарта бе хора?

    ПСх2Младие са по-искрени от старите.Ама и от много искреност "глава боли".

    <font color="limegreen">EDIT:</font id="limegreen">Mного е жалко да видиш дете което преждевременно е остаряло вследствие на тормоз или тем подобни.Обикновено извратеното ни общество се пресмива на такива вместо да си сверява часовника!!!

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #19

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...и с лека хумористична нотка ще припомня: "ти на мен пари ми дай, аз акъл си имам". е, парите не са панацея, а и "easy come, easy go" ако нямаш нещо в главата, но всичко опира до даването на шанс. хиляди интелигентни работят за по 250лв....

    <div align="right">Originally posted by FearMe*-*23/08/2004*:* 18:50:01</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    @FearMe,

    Не ми се влиза в дълъг спор по всичките ти тези за да не разводняваме темата, но не мога да се въздържа и аз с леко иронична нотка да вметна "ако имаш акъл, ще имаш и пари". [:D]

    А виж това за "интелигентните" не издържа на никаква критика! Всеки, дето е завършил висше образование без много зор, понатрупал малко разхвърляни и несистематични знания, вече се мисли за "интИлигент". Ама ако го попиташ какво умее да прави по професията, за която има диплома или иска да упражнява за повече от 250лв, колко и кои списания, публикации и т.н. следи, започва да те гледа зверски или да мънка нещо за несъвършенствата на образователната система. Не дай си боже да се поинтересуваш кои книги е прочел през последната година от живота си! Най-честия отговор е "Ъъъ...ами..." Ами виж само за пример в този форум, който има славата на един от интелигентните как се пише понякога. Каква ниска езикова култура и беден речник! Но ако му направиш приятелска забележка той се обижда на "интИлигент".

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #20

    Жертваме и новото поколение

    Аве оставете го Лупус. Той по принцип във форума е с писания предимно на щуротии и офтопици. Кво да му обсъждам писанията. По принцип той е "доста по - интелигентен от мен"; пък и "аз не ги разбирам нещата" Писнало ми е от разбирачи, кото гледат света през далекоглед.

    Въонще не виждам за какво да му се връзваме и да правим дискусии на тая тема. Той без работа няма да остане, ама ако остане - убеден съм, че чистач на тоалетни или портиер на общежитите веднага ще стане!

    Нали, Лупус?

    Разбира се, той е голям и всепризнат анализатор [:D] и веднага ще ми направи психопортрет, както и ще ме премаже със железните си доводи.

    Само дето сигурно е сляп и глух и компютърът му пише с гласови команди.



    Разбрах тъ, Лупус! Ващу поколение бяха последните готяни. Раздаваха незаслужени службици на версия(то не че сега не е така). А сега - младите какво да ги прайш, майна! Некадърни. Тъпи. Неграмотни. Кат мене. Не четат А.Томов... Нито вестници за извънземни. Нито жълтата преса. Даже и българската преса не четат. Всъщност аз попадам в тази категория - тъпи и противни са ми вестниците, най - масови на пазара, защото дават целенасочена информация. Харесвах специализирани издания, като Капитал на пример, ама едно и те се попромениха и две - станаха скъпи....

    Разбира се, също така е нещо нормално, нали Лупус, системата да е изградена така, че един млад човек да инвестира 17-20 години от живота си в образование, да изучи езици и други чудеса, а после да бачка като бодигард на някой, дето го дебнат 3-ма снайперисти примерно Или пък продавач на хляб. Защо не? Да подмита пода на супермаркета. Също става.

    Става, но само с един проблем: ако 20 години беше мел супермаркета, поне пари щеше да вади. А не да инвестира 20 години в безперспективни и измамни държавни структури

    Кредит също мога да взема. Ако има какво да заложа и кой да ми плаща данъците на фирмата. И ако има кой да ми гарантира, че моята фирма с минимума средства, с които разполагам, няма да изпадне сред 90-те процента фалиращи още в първите години малки фирми.

    Сигурен съм в едно Лупус: Ако цъфнем някъде двамата на тест за интелигентност, и той не е специализиран по твоята специалност, така като те гледам, мнооого зор ще ти трябва за да изкараш повече. Хвърлям ти ръкавица. Хайде, готов съм да се явявам с тебе, нищо, че си на два - два и нещо пъти годините ми и следва да си чел три пъти повече. Съмнявам се да знаеш повече езици от мен. Компютърните познания си ги знаем от форума. Което си е нормално, по - здрав съм физически от теб. А ти си имал добра работа. Разкажи ни, как я намери? С много търсене? Или малко системата е твърде различна, ама просто излизаш тук, за да си докажеш, че ти си бил в много свястно поколение, а сега новото - ех, че е тъпо и безперспективно......

    Също тъй сигурно ще обясниш на тъпото поколение, как със 200-250 лева заплата се гледа семейство с деца, купува жилище или - недай си боже се живее под наем, кола, частен бизнес как се прави(освен с тиквени семки) ?

    Те не мислят за това, Лупус. Никои от тях. Масово мислят за пари за контърстрайк и кръчми. Наистина.



    Всъщност аз мога да си намеря работа. Както я намериха вече към 1,5 млн хора Чистач, берач... Все тая. Следва да останете само ти и твоите поколения и да плачете, колко добри сте били и колко сме лоши ние. Че вие само сте градили, а ние само рушим.

    Пък, както се казва, последния от нас ще затвори вратата, ще загаси лампата и ще пусне химна

    Успех в писането на щуротии. Аман от разбирачи.

  7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #21

    Жертваме и новото поколение

    @D3BEP,

    Под достойнството ми е да споря тук с теб по този начин и още по-малко с този тон. Ако обичаш, не избивай комплексите си на нереализирал се човек тук! Те омръзнаха на всички!

    И нали си знаеш: "Когато лисицата не може да стигне гроздето, казва, че е кисело"


  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #22

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@D3BEP,

    Под достойнството ми е да споря тук с теб по този начин и още по-малко с този тон. Ако обичаш, не избивай комплексите си на нереализирал се човек тук! Те омръзнаха на всички!

    И нали си знаеш: "Когато лисицата не може да стигне гроздето, казва, че е кисело"





    <div align="right">Originally posted by Lupus*-*24/08/2004*:* 12:30:19</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    [:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]

    Развеселяваш ме, безспорно. Комплекси на нереализирал се човек. Достойнство.

    Радвам се, че сам си вярваш. Мерси, че обясни всичко за днешната младеж.

    Продължавай да яетеш Лафонтен. По - има на какво да те научи от А.Томов Нищо, че е с 4-500 години по - стар

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #23

    Жертваме и новото поколение

    @Lupus, слабичка му е статията на Ал.Томов. И не само защото не отговаря на въпросите които поставя, но и защото поставя ГРЕШНИ въпроси. Те произлизат от мирогледа на автора, но това е друга тема.

    Всъщност става дума за това :

    Имат ли шанс младите в България да работят и печелят добре БЕЗ чужда помощ?

    Пояснявам - без помощта на родители( защото просто повечето родители не могат да помагат, а че не искат), държава (определено не иска), приятели и познати( не всички имат познати с възможност да им подложат рамо за старт). Не ми казвай - "Вземаш кредит и работиш". Как да започнеш без натрупан опит , това дето модерно му викат "background".

    Аз определено не съм обект на статията - нито съм млад, нито съм без работа.[:D] (само донякъде отговарям на определението соц_не_знам_какво_си [:D], но това не ме засяга щото знам кой го казва), НО определено заставам на мнението на ДЗВЕР-а (което рядко се случва, ДЗВЕР трябва да черпиш [8D]) поне що се отнася за младите. Личните ви закачки не ме интересуват, а пък и изглеждат грозно - повЕрвайте ми[:I]

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #24

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Личните ви закачки не ме интересуват, а пък и изглеждат грозно - повЕрвайте ми[:I]



    <div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*24/08/2004*:* 16:31:05</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Напълно съм съгласен, че е грозно. Зная, че ти държиш на добрия тон във форума, но безкрайна толерантност към лични нападки и откровени обиди за мен е неприемлива.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #25

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дарк Скайуокър:

    Горе долу се оправям английски. Непрофесионално, но мога криво - ляво да прочета и да напиша писмо.

    Добре съм с немския.

    Мога да се оправя с руски, но не писмено.

    Компютър - емииии - горе - долу....



    ....



    ДАЙ МИ РАБОТА ?????????

    <div align="right">Originally posted by D3BEP - 23/08/2004 : 14:33:28</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Съжалявам, брат! Какво ще те правя?



    1. "Горе-долу се оправяш с английския" - е аз ли да те науча, та да не е горе-долу, а правилно (говоримо и писмено)?! Аз те вземам, за да ми работиш, не за да наваксваш това, което си пропуснал в училище/алианс/курс или където там си го учил. И то за сметка на моето време и нерви. Че и да ти плащам за това?!??



    2. "Компютър емиииии горе-долу" - И какво, като трябва да вмъкнеш номерация на страниците, пак ли мен ще търсиш, дето си имам една купчина неща на главата? Че за не знам колко си години не си отишъл до Славейков да си купиш една книга 500 страници за Microsoft Office и не си я изял с кориците?



    Далеч съм от мисълта, че точно ти си недостатъчно компетентен - не те познавам и не мога да преценя. Но разбираш ли сега къде е проблемът? Масата хора нямат елементарните ключове, които отварят вратите към вземането на работа.



    Мога да ти кажа, че за пет години сме вземали на пробен договор вече не помня колко човека, и всичките от тях не можеха името си да напишат правилно на латиница, не бяха сигурни колко маймунки и точки има в един email адрес, за нещо по-сложно (като недай си боже да форматираме една таблица в Excel и да сложим вътре три формули) да не говорим. Пък идват с претенции! Ми не става, бе! Друго нищо не съм им искал, само добра езикова култура и ефективна работа с компютър. Всичко друго съм бил готов да ги науча как става - било то информация за продуктите, които продаваме, било то имената на хората за връзки по фирмите, с които работим... Ама не - въобще не може да се стигне дотам, защото ти на тоя му ходиш по гъза и само гледаш да не напише някоя глупост, щото граматиката му е на нивото от І курс английски език при забавачката. Хайде ако продължим да спорим, ще ти направя снимка на етажерката зад гърба ми, която съдържа само част от компютърната литература, която съм прочел - и то главно за мое собствено удовлетворение...



    Еми толкоз, какво повече да кажа? Съжалявам, кофти е, трябва много да се учи и да се чете, за да има човек добра обща култура, когато постъпва на работа.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    41
    #26

    Жертваме и новото поколение

    манете я тая крастава жаба ве.



    става дума за А.Т.(не за АТХ - да не се обърка някой, че..)




  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    49
    #27

    Жертваме и новото поколение

    А бе да ви кажа всички дотук написахте верни неща, има хора дето ги мързи има дето са учили и несполучили... както и да е въпросната статия за която става въпрос е писана от човек който има просто нагласата да поразбуди духовете и да създаде дискусии като тая. Ами виждам, че успява Наскоро срещах човек който ми каза, че маса от хората в България въобще не знаят какво става на светвната сцена - кой за кво се бори с други думи! Аз зная само едно, че политиците ни се стараят също да не знаем. Българският народ едно време е бил велик "ЕДНО ВРЕМЕ", сега се крием в дупките си гледаме да изкараме с парите дето ги взимаме и това е. А по въпроса за поколенията преди няколко дена говорих с баща ми на подобна тема (той е от старото поколение) и той ми казва така: "Аз да съм добре да имам пари нищо друго не ме интересува". Е да ама не е така ако не се интересуваме от политика един ден ще осъмнем като бифшата Югославия и тогава сигурно ще се заинтересуваме ама ще бъде късно. Но от друга страна няма кой да ни води никой политик не би си сложил таралеж в гащите да ни просветява щото сме си селяни дето нищо не разбират и незнаят, и ако не го пребият отвън дето ни просветлява то ще си го пребием ние - ето и затова нямаме водачи. Дори си имаме и пример за това - Левски, предадохме ли си го, предадохме си го. България си е в криза не от 15 години ами от 7-8 века още от тогава се трепем само дето не виждам кога ще спрем, може би когато нема да има какво да трепем. Да не мислите че тези кредитни милионери за който разправяте ей така им е щукнало изведнъж и са станали такива. Ми това са си хора дето са знаели, че става така имали са връзките и са го направили, това са си вчерашните комунисти и богаташи само дето са се преоблекли в друга премяна. И същите тези хора ни водят накъдето си поискат те са пастирите на народа който дори не си ги е сложил сам ами те са се набутали там щото са били най-нахакани. И от тази гледна точка този спор който водиме тук е донякъде безмислен ще има смисъл само ако измислим някакво решение на проблема (което не ми се вярва). Но все пак успех и аз ще помагам с каквото мога [)]

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #28

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дарк Скайуокър:

    Горе долу се оправям английски. Непрофесионално, но мога криво - ляво да прочета и да напиша писмо.

    Добре съм с немския.

    Мога да се оправя с руски, но не писмено.

    Компютър - емииии - горе - долу....



    ....



    ДАЙ МИ РАБОТА ?????????

    <div align="right">Originally posted by D3BEP - 23/08/2004 : 14:33:28</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Съжалявам, брат! Какво ще те правя?



    1. "Горе-долу се оправяш с английския" - е аз ли да те науча, та да не е горе-долу, а правилно (говоримо и писмено)?! Аз те вземам, за да ми работиш, не за да наваксваш това, което си пропуснал в училище/алианс/курс или където там си го учил. И то за сметка на моето време и нерви. Че и да ти плащам за това?!??



    2. "Компютър емиииии горе-долу" - И какво, като трябва да вмъкнеш номерация на страниците, пак ли мен ще търсиш, дето си имам една купчина неща на главата? Че за не знам колко си години не си отишъл до Славейков да си купиш една книга 500 страници за Microsoft Office и не си я изял с кориците?



    Далеч съм от мисълта, че точно ти си недостатъчно компетентен - не те познавам и не мога да преценя. Но разбираш ли сега къде е проблемът? Масата хора нямат елементарните ключове, които отварят вратите към вземането на работа.



    Мога да ти кажа, че за пет години сме вземали на пробен договор вече не помня колко човека, и всичките от тях не можеха името си да напишат правилно на латиница, не бяха сигурни колко маймунки и точки има в един email адрес, за нещо по-сложно (като недай си боже да форматираме една таблица в Excel и да сложим вътре три формули) да не говорим. Пък идват с претенции! Ми не става, бе! Друго нищо не съм им искал, само добра езикова култура и ефективна работа с компютър. Всичко друго съм бил готов да ги науча как става - било то информация за продуктите, които продаваме, било то имената на хората за връзки по фирмите, с които работим... Ама не - въобще не може да се стигне дотам, защото ти на тоя му ходиш по гъза и само гледаш да не напише някоя глупост, щото граматиката му е на нивото от І курс английски език при забавачката. Хайде ако продължим да спорим, ще ти направя снимка на етажерката зад гърба ми, която съдържа само част от компютърната литература, която съм прочел - и то главно за мое собствено удовлетворение...



    Еми толкоз, какво повече да кажа? Съжалявам, кофти е, трябва много да се учи и да се чете, за да има човек добра обща култура, когато постъпва на работа.



    <div align="right">Originally posted by Dark Skywalker - 24/08/2004 : 20:29:03</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Е аз как така и не попаднах на такава работа.Дето ти даваш.



    Англ уча

    Word мога

    Excel мога

    Access мога

    C , C++ не мога да кажа , че съм изучил всичко , основите имам



    P.S не ти искам работата , недей съди само по себе си.Такава работа дето ти ми казваш аз не намерих.Ако даваш 100лв извинявай ама кой очакваш да дойде

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #29

    Жертваме и новото поколение

    Много по - стар от нашия Лупус е лафът:

    "<font color="red">Сит на гладен вяра не хваща.</font id="red">"

    Не знам какво по - точно от това да кажа. Това описва с едно изречение цялата дискусия.

    Само ще кажа, че е изключително дразнещо да чегъркам по цял ден наляво - надясно за работа, и после да взема да скоча в тоя форум за малко отмора и да чета, че аз и простотията ми сме виновни че не мога да си намеря работа, както комунизмът, дълбоко загнезден в мен !!!!!!!!

    Че и да споря на тая тема.

  18. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #30

    Жертваме и новото поколение

    Рядко чета този раздел, рядко участвувам и взимам страна в обсъждането на подобни теми, но в случая бих искала да изкажа моето мнение (в качеството си на представител на "средното" поколение и на активен наблюдател на "младото").



    Lupus,

    1. Статията не ми хареса. Не схващам всъщност какъв е отговорът на автора на въпроса "какъв собствено е проблемът". Не схващам дори и какъв е проблемът според него: че младите искат да имат достатъчно пари? Или че ги искат, за да задоволяват ценности, лансирани от филмите, от лошия, но неизбежен пример на преуспялите без труд и знания.... Или че <font size="1">" Днес младите хора се нуждаят от обществото ни повече отвсякога."...</font id="size1">



    Струва ми се, че г-н Томов е маркирал доста проблеми, но го е направил безразборно, като някои от тях дори не считам за правилно формулирани.



    2. <font size="1">На младите не им се работи. Или поне не им се захваща с каква да е работа. Би било разбираемо, ако на повечето от тях им стигаха парите. Но е тъкмо обратното - парите не им стигат.

    </font id="size1">

    Според мен е правилно един млад човек да не желае да се захване с каква да е работа (в случая разбирам "с какво да е заплащане"). Дори и да не му стигат парите.



    Всъщност какъв е размерът на доход, при който "да ти стигат парите"?

    800 лева достатъчни ли са, за да е доволен един млад човек от заплатата/дохода си?

    Кое е по-добре - да се работи ниско квалифицирана работа за повече пари или да започнеш работа по специалността си с 250 лв. с надеждата, че така трупаш опит и знания и все някога твоят шанс ще дойде - в тази или друга фирма?



    Или може би проблемът е още при избора на специалност (кога всъщност започва той?) Знаем, че напливът в някои специалности е огромен, но дали след 4-5 години и там няма да има пренасищане? Някой популяризира ли тези въпроси?



    3. <font size="1">"Днешното беззаконие"</font id="size1"> по отношение на натрупалите богатства за няколко дни е действително бич за младите. Но не мисля, че основната цел на младото поколение в България е да следва този пример. Мисля, че те - младите - достатъчно добре разбират как стоят нещата и реагират съответно чрез напускане на страната ни и чрез намалена избирателна активност, което значи, че отлично осъзнават мястото си.



    Имам още какво да кажа, но не е тук мястото. Само ще си позволя да обобщя мнението си:



    - Да, действително <font size="1">"Жертваме и новото поколение"</font id="size1">, но не поради изброените в статията причини.

    - <font size="1">"Социнерцията и днешното беззаконие пречат на младите да осъзнаят мястото си"</font id="size1"> - може би, донякъде, но социнерцията мисля, в този смисъл, който се влага, е преодоляна, а днешното беззаконие е тема на друг разговор.

    - Младите хора, според мен, се опитват да плуват. Въпросът е дали, ако останат в България, ще ги повлече безвъзвратно течението.



    edit /30 август/ Собственоръчно изтрих част от мнението си, касаещо участник във форума

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Intel Core - 5-то поколение идва с иновативните vPro технологии
    От kod във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 02-02-15, 08:48
  2. Продавам WDTV първо поколение (без мрежа).
    От radovan1973 във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-11, 17:56
  3. Отговори: 10
    Последно: 18-09-10, 17:58
  4. Отговори: 8
    Последно: 04-09-05, 00:24
  5. Oхлаждане от ново поколение
    От Stealth във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 16-06-02, 11:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе