lupus, казах "слаба" от гледна точка, че това са думи хвърлени на вятъра, че това е популизъм в най-чиста форма.
защо ли? ще дам отговор с пример: когато някой тук във форума зададе въпрос какво правим? отговаряме директно, точно и ясно, за да може човекът да си разреши проблема. не започваме да му се караме, че не е учил, или че ако си седна на задника, след 5-10 години ще придобие лекотата на ползване на software/hardware-а, която е нужда да седне и сам да си реши проблем в непозната нему материя. никой тук не гледа с добро око на тези, които разводняват темите и не говорят по същество.
същото е и с тази статия - тя само съобщава неща, които и сами знаем. това е само за масите да се подпрат над поредната чашка ракия и да въздъхнат: "ееееех, прав е човека". но само дотолкова. мерси. аз съм достатъчно интелигентен, за да имам нужда някой да тълкува света вместо мен.
и с лека хумористична нотка ще припомня: "ти на мен пари ми дай, аз акъл си имам". е, парите не са панацея, а и "easy come, easy go" ако нямаш нещо в главата, но всичко опира до даването на шанс. хиляди интелигентни работят за по 250лв, а брата на шурея на свекъра го возят, нищо, че е кредитен милионер и има 3 висящи дела.
ето за това говоря - за илюзията за справедливост и как тя бива подклаждана с подобни статии. а ползата е именно укротяването на масите и поставянето им в безизходица до степен "преклонена главица сабя не я сече".
на бездомния не му трябва успокоението, че утре няма да вали. на него му трябва шанс да заработи за наем на една стаичка. "ти си мързелив" е последното нещо, с което ще му помогнеш