Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 60

Жертваме и новото поколение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #31

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">D3BEP,

    прави ми впечатление някаква особена агресия в твоите изказвания. Мисля, че понякога прекаляваш с грубите нападки. Може би трябва да се замислиш, или да потърсиш помощ. Извинявай, ако тези думи те обиждат, но ми е мъчно за теб. Изказването ми е съвсем добронамерено, макар че (може би) нямам това право.



    <div align="right">Originally posted by Jenny*-*27/08/2004*:* 20:30:22</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    <font color="blue">Право - имаш

    Агресия - има

    Прекалявам може би, и в това си права. Ако и да зависи от аршина. Разменяме бархет за басма и всеки мери на другия. От едното повече, от другото - по - малко.

    Чак помощ(квалифицирана) не смятам да търся. Всъщност ти може би изхождаш и до известна степен от годините и опита си, коментирайки моето поведение. От твоята гледна точка то - сигурен съм - изглежда така. Но не и от моята.

    Не се сърдя, просто казвам. Разбирам позицията ти .Виждам и че си се пооттеглила от форума от едно известно време. Обещавам, че ще се постарая да внимавам с изказванията в теми, където забележа твоето участие.

    Всъщност именно това е глупавото - че покрай сухото гори и суровото. Но пък всички сме егоисти.</font id="blue">

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #32

    Жертваме и новото поколение

    @Jenny

    Проследи логиката на последните теми, които съм пуснал в този раздел и ще схванеш идеята! Не са случайни и не предполагат едносричен и еднозначен отговор. Ако искаш повече подробности - на РМ.



    <font color="green">/edit 28.08.04</font id="green">

    Ето още малко материал за размисъл, косвено свързан с обсъжданата тема:

    ***********

    "Ако българите имаха дисциплина, ред и организираност като немците или азиатците, за да оползотворят безспорните си заложби; ако бяха по-строги, самовзискателни и санкционираха допусканите грешки, нямаше да се влачат на опашката на Европа по стандарт, битова култура и целесъобразно устройство на живота. Но те въпреки претенциите им за европейци и народ с древна култура остават повече верни на хаоса, дезорганизираността, съпротивата срещу правила или закони. Докато почтеният, съвестен гражданин минава за безличен, а мошеникът привлича всеобщо внимание и даже завист, не може да се очаква реален прогрес в общоевропейски смисъл."

    ***********

    Цялата статия е тук: http://www.standartnews.com/archive/...iety/index.htm

    но не Ви я препоръчвам за четене - предизвиква гадене.




  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #33

    Жертваме и новото поколение

    lupus, прочетох я тази статия, и в мен предизвика не гадене, а желание да разбера какво е името на поредното леке, което пише по този пезобразен начин. пукат ми се капилярите в очите като чета подобни панаирджийски статии, подписани отдолу със страхливото "в-к еди-кой-си", а не с лчино име. кръвното ми става 200 на 150, когато видя някой да се стреми да привлече светлините на обществения прожектор върху себе си, плюейки българия, манталитета ни и народопсихологията ни. "найроби"! много знае тоя малоумник с iq<20 къде е найроби. сякаш всяка сутрин си пие кафето там, че си позволява да прави подобни сравнения



    поредната причина да съм обърнал гръб на всякакви медии, които се опитват да анализират и да ми казват какво да мисля.



    p.s. и недейте да давате повече подобни link-ове, че обикновено чета всичко и пак ще взема да post-на нещо като настоящето []

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #34

    Жертваме и новото поколение

    Хммм.... 404 Link Not Found?

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #35

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хммм.... 404 Link Not Found?



    <div align="right">Originally posted by Dark Skywalker*-*29/08/2004*:* 00:41:35</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Оправено е. Така се получава с линковете от вестници: първия ден е актуален, а после трябва да се смени с този от архива.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #36

    Жертваме и новото поколение

    Из пък мисля, че този вече автор има известно право. В констатациите. Само дето в изводите вместо липса на желание за труд, инертност и т.н. може би на по - предно място в българската дейсъвителност трябва да илезат:

    1. Кражби и измами

    2. Желание да прецакаш постиженията на "ближния" - дори само за спорта

    2. Подлизурство, лицемерие и нахалство вместо честен труд

    ...................................................................................................

    И др.

    Ама ако се опитвате да ги пробутвате на младежта - няма да стане. Единствено може би малко 2 и 3, но като "възприети формули за успеха" при някои, а не като иманентни характеристики.

    Другото:

    Трудовият процес лекува инертността. За участие в трудовия процес се създава мотивация. Умните богаташи и управници е време да разберат, че в трудовия процес дет викат от тотото - "Пичелите вие, пичели и спорта". От експлоатацията и шуробаджанащината печели само единият. Ама по - малко.

    Дисциплината се създава в организацията, йерархически. Дисциплиниран никой не се е родил. Искам да питам сега коя ше да е тая организация, дето ше на приучи на ред и дисциплина?

    Уважение към правителството - 0

    Уважение към полицията - 0

    Мотивация за работа - слаба

    Участие на граждански

    организации в общ. живот - 0

    Войска - 0

    -----------------------------------------

    Обща Сума = ?

    Решете го туй уравнение. Можете да променяте параметрите. Или някои от вас са се родили дисциплинирани? Дали пък аз не знам, че японци и германци се раждат в един обществен, но доста сходен на военен режим. Е как да не станат дисциплинирани. Е аз ли да го създам тоя режим?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    175
    #37

    Жертваме и новото поколение

    Дзвер, ти ходил ли си в казарма?



    Интересно ми е, щото ги ръсиш едни... Уважение Ташаци на рояци. Дисциплина се научава със СТРАХ. Мислиш, че германеца си плаща данъците, щото вярва, че правителството ще ги изхарчи правилно? Плаща ги, щото няма как да се скрие и го е СТРАХ да не го тикнат в затвора или да му вземат паспорта и да трябва да ходи на почивки в Германия (това на никого не пожелавам). Кара кола по правилата, щото не знае къде са скрили камерите и го е СТРАХ да не загуби книжката за година за 30 км/ч превишение. Работниците не крадат, щото ги е СТРАХ да не ги хванат и изгонят с подходяща забележка в резюмето. А е мотивиран да работи, щото мама и тате няма да го държат в къщи и хранят, а го е СТРАХ, че ще остане на улицата. В казармата ротния не е нужно да е по-добър, по-умен или добър водач, т.е. да го уважаваш. Трябва да те е СТРАХ от него. Дали ще те прати в карцер или ще ти даде гарнизон.



    Неслучайно обикновено използваната дума е РЕСПЕКТ към институциите. За тази цел трябва КОНТРОЛ, трябва да ти са рязани крилцата, да са пораснали пак и пак и пак. Грешките ТРЯБВА да се наказват, грубо, не както правим ние, прощаваме и после се чудим защо не ни уважават.



    Ами жертвано е новото поколение. То от родителите си няма респект, какво остава за Сульо на високо и Пульо на далеко.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #38

    Жертваме и новото поколение

    Барни, ти освен че не четеш - простееш максимално.

    Мерси за обяснението. Но защо си мисля, че моите "Ташаци на рояци" не се различават много от твоите смислени изводи? Като че ли не ги бях описал толкова сложно нещата.

    Мотивиран е германеца да работи не поради посочените от теб причини, ама както и да е. Няма особено значение.

    Искам да питам тея, дето са били в казармата: абе, какво стана там и защо не ви научиха на дисциплина? Щото говорим за дисциплина и за това, колко добре било в казармата, а пък като се огледам в живота - дисциплина никаква. Половината български народ е бил в казарма, Дисциплината чудесно я знае пък не я знаят разни тъпи пишлемета. Със сигурност 95% от тея по силовите институции са минали пътя на Дисциплината - то даже на много места е изискване. Е къде е Дисциплината, дет сте я научили тогава?

    Голите приказки не хранят.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    421
    #39

    Жертваме и новото поколение

    Последните постове ме насочиха в посока малко различна от темата, но се надявам да ми простите отклонението[]

    @D3BEP, всъщност ако се замислиш ще разбереш, че ред в държавата има и то доста строг. На пръв поглед - доста странно и спорно твърдение, нали. Но погледни нещата от друг ъгъл. Не вземай за база официалните закони, а правилата наложени във всяка фирма, организация или мафиотска структура ако щеш. Нима мислиш, в такъв случай, че няма ДИСЦИПЛИНА и РЕД. Опитай се да се отклониш от нормите на всяка ОТДЕЛНО взета структура и ще видиш какво ще се получи. Освен това взаимодействието м/у отделните структури се подчинява на РЕАЛНАТА им тежест в обществото, а НЕ на ЗАКОНОВО обусловената. От тук и малко странния резултат, на пръв поглед, във взаимоотношенията по между ни.

  12. Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    186
    #40

    Жертваме и новото поколение

    брат ми живее в Германия от 9 год. аз се върнах от посещение преди седмица, там по пътищата умират 7000 души на год около 10 пъти повече , те са и 10х повече народ, приблизително. там има скрити камери за скорост хората карат като луди нищо че има ограничение Матеус преди време са го глобили жестоко вместо да му вземат книжката, и в холандия е така викат им светкавици, щото те снимат иначе не важи. иначе всичко изисква време, нашият народ много превратности е преживял особено господство на друга "цивилизация", турското робство, трябва да взимаме опит и от гърците, те са може би близко до нас, след влизането в евросъюза там положението се е подобрило, значи полагане на правилни принципи - да се учим от тези при които искаме да отидем, много работа, трябва да се търпят и лишения то е ясно, и време

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #41

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Последните постове ме насочиха в посока малко различна от темата, но се надявам да ми простите отклонението[]

    @D3BEP, всъщност ако се замислиш ще разбереш, че ред в държавата има и то доста строг. На пръв поглед - доста странно и спорно твърдение, нали. Но погледни нещата от друг ъгъл. Не вземай за база официалните закони, а правилата наложени във всяка фирма, организация или мафиотска структура ако щеш. Нима мислиш, в такъв случай, че няма ДИСЦИПЛИНА и РЕД. Опитай се да се отклониш от нормите на всяка ОТДЕЛНО взета структура и ще видиш какво ще се получи. Освен това взаимодействието м/у отделните структури се подчинява на РЕАЛНАТА им тежест в обществото, а НЕ на ЗАКОНОВО обусловената. От тук и малко странния резултат, на пръв поглед, във взаимоотношенията по между ни.



    <div align="right">Originally posted by Lazy Dog*-*31/08/2004*:* 09:33:43</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Тука вече нямаме спор. Има ред даже не във структурата, а в обществото. Но този ред не идва от казармата. Това е редът на парите, по - точно на алчните и неконтролируемите хора, стоящи над закона.

    И до известна степен на автоматизирани хорица, за които всеки, който вижда различен смисъл в програмата си, е луд.

    Възпитаният съгласно интересите, а не законовият ред на равноправните. Ред, от който няма мърдане и развитие, ако не са ти го посочили с ръка.

    Поне според моето разбиране.



    То малко Матрицата стана

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #42

    Жертваме и новото поколение

    Уф ама съвсем на офтопик избихме. Ще взема и аз малко да поизкритикувам.

    1. По мои лични наблюдения нивото на образованието падна мноооооого яко. Причина - децата не са мотивирани да учат, защото в повечето случаи преподавателите им не са мотивирани да ги мотивират. От там насетне - кафенета чалга и бегерап.

    2. Младежта явно я мързи да бачка. Съжалявам много аз бачкам от 14 годишен и на 24-годишна възраст мога да се похваля с едни относително добри доходи които нарастват сравнително закономерно. Само дето ми трябваха 3 години да бачкам в ИТ бранша на заплата започваща от 150 лв та през 200 до 300 и т.н. за да мога най-накрая да почна една добре платена работа - защото вече имам опит и го мога. Това веднага да те вземат без никакъв трудов стаж на 500 кинта заплата си е абсурд.

    3. Връзките са нещо хубаво, но не знаеш докъде ще те докарат. Може да тръгнеш от нулата и с честен труд да си развиеш дейност която ще е достатъчна да си позволиш да си издържаш семейството.

    4. Да си купиш с класа с честен труд е много, много трудно. Покрай издирването на инвеститори се запознах с някои от богатите български "бизнесмени". Е чесно казано всички такива имам чуството че са свързани я с мутри, я с комунистически пари, я са крали от държавата по някакъв друг начин.

    Лошото е че младежта гледа как разни криминални субекти за година две натрупват пачката купуват си по 3 мерцедеса и 5 вили и почва да завижда. Е да и аз гледам злобно когато ме подмине някой 19-годишен младеж каращ SLK. Но съм нещо като идеалист и предпочитам сам да си изкарвам парите. С честен труд.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #43

    Жертваме и новото поколение

    Това, че младежта я мързи - вече го обсъждахме. Не искам да го почвам пак.

    Имам само един въпрос към теб, Фори. На 150 и 200 лева заплата ти абсолютно сам ли се издържаше или чакаше и от някой друг(е, ако си ги взимал 97- тогава стандартите бяха други)?

    Как седи въпроса със семейство примерно и 250 лева доход? БЕз кола, без жилище, без телефон, без парно. Ей така, под наем ?

    Не омаловажавам постиженията ти. Омаловажавам логиката ти. И то си е така.

    Силно изказване, ама прескачащо действителността.

  17. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #44

    Жертваме и новото поколение

    Абе не става въпрос за парите бе, ДЗВЕР.



    Иде реч за това, че Фори от 14-годишен е възпитавал в себе си трудови навици. Научил се е да дава, за да получава, да учи, за да го оценяват. Събирал е опит да работи. Ясно е, че на 14 години не се е издържал сам. И аз като съм почнал да бачкам на 19 full time, не съм плащал тока и парното у нас.



    Според мен с 250 лв. семейство не може да се издържа; според някои хора може (щото го правят). Аз лично не съм толкова наивен (или глупав) да се оженя, че и деца да имам, ако взимам 250 лв. заплата, но някои го правят. Е, кой им е виновен на тях?


  18. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    175
    #45

    Жертваме и новото поколение

    Дзвер, в казармата просто се вижда как стоят нещата на най-простото ниво. Там е кристално ясно, че организацията се гради единствено на страх. Както и да е, вече си ми отговорил на въпроса. Имай предвид, че за почти всеки работодател висящата казарма е голям минус.



    Предишният ми пост се отнасяше за един сериозен, но от друга страна и тъп, проблем. Тъп, защото преводачите обикновено уеднаквяват двете понятия без да си имат представа за какво говорят. Ти (както и почти всеки в България) говориш за УВАЖЕНИЕ. Аз ти говоря за РЕСПЕКТ. Замисли се за малко и ще видиш, че разлика има. Много голяма. Респект и страх са почти едно и също. Другото е мъгляво понятие, което се базира основно на културата на уважаващия.



    С прости думи от прост човек уважение не можеш да искаш, но респект можеш да си осигуриш. Държава се строи на тази база. Ама на, у нас такова нещо вече няма. Вече и в казармата говорят глупости за "уважение" и не могат да научат и циганите на страх.



    И не ми говори глупости за мотивацията за работа на германеца. В момента банките в БГ сериозно работят по този проблем. С 4-5 кредита на главата нямаше да слушам от теб глупости за това как не си струвало да работиш за 200 лв. Банките "уважение" не искат, искат си парите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Intel Core - 5-то поколение идва с иновативните vPro технологии
    От kod във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 02-02-15, 08:48
  2. Продавам WDTV първо поколение (без мрежа).
    От radovan1973 във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-11, 17:56
  3. Отговори: 10
    Последно: 18-09-10, 17:58
  4. Отговори: 8
    Последно: 04-09-05, 00:24
  5. Oхлаждане от ново поколение
    От Stealth във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 16-06-02, 11:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе