Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 60

Жертваме и новото поколение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #1

    Жертваме и новото поколение

    Жертваме и новото поколение

    Социнерцията и днешното беззаконие пречат на младите да осъзнаят мястото си

    Александър ТОМОВ



    На младите не им се работи. Или поне не им се захваща с каква да е работа. Би било разбираемо, ако на повечето от тях им стигаха парите. Но е тъкмо обратното - парите не им стигат. А след като не им стигат, какъв собствено е проблемът?



    Интересен поглед на нещата дава автора на тази статия за съвременното младо поколение. Според мен той е прав в голяма част от изводите, които прави, но аз все пак гледам на живота с погледа на друго поколение.[:D]

    Интересно е какво мислят младите хора, които според мен преобладават в този форум, опитват ли се да плуват или се оставят да ги влече течението. Цялата статия можете да прочетете тук:

    http://www.standartnews.com/archive/...iety/index.htm

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #2

    Жертваме и новото поколение

    Вече не се имам за представител баш на "новото поколение", но това, което лично на мен много ми импонира в статията на Томов, е тезата за "скритото разочарование" - това постоянно разяждащо те усещане, че шефът те ебава за всяко нещо. Хем имам хубава, престижна работа, и пак гледам около себе си - пълна експлоатация.



    Еми идвало ми е да тегля на всичко една майна и да ходя да садя домати и краставици на вилата, за да преживявам.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Жертваме и новото поколение

    Ми пълни глупости са, не знам какво толкова им се възхищавате.

    Може би за да ги проумеете, трябва да вземете и да излезете на пазара на труда като млад човек, без трудов опит.

    Точно разбирате ли, Лупи ще ми дава акъл и психопортрет на днешната бедна младеж. Както и да е.

    Тя конкуренцията е жестока наистина. В скоро време очаквам да се появи следната обява за работа:

    "Търсим космонавт. По възможност да е летял с Юрии Гагарин. Да владее санскритски, старогръцки, латински, немски, английски, испански, португалски, персийски, китайски, японски минимум в три диалекта. Да се обаждат само хора с над 5 мисии като боен пилот! Предимство, ако е виждал марсианци!

    Собствена кола, противогаз, самолет и скафандър.

    За работа на зеленчукова сергия. 150 лв. първоначална заплата. На 3 километра зад Кремиковци. Справки на място.
    "

    Хора без никакви сериозни познания пред очите ми наистина пробиват, багодарение само на нахалството си. Туй е начина да успееш в днешна България - не да можеш, ами да си нахален. Добрите постове и работи не се завоюват. Дават се. Ако трябва да бъдем честни... И затова държавата ни е на такова дередже.

    Отгоре на туй съвременните българи ужасно са се овълчили. Колкото нископлатени работи съм сменил досега, навсякъде се крадеше. И практиката беше, който краде се и подмазва на шефовете и ако се открие нещо - изгаря някой друг.

    Чакам ви да ме светнете как точно се очаква някой млад човек да е мотивиран от тая простотия. И какво аджеба общо има социализма и комунизма.

    Сигурно от любов към социализма от моя клас в Бг сме в момента 4-5 човека. Останалите забягнаха към западна Европа. И от тея 4-5 май само аз още не съм бил на гурбет Защо? Ами защото гурбетчийската фирма, към която се бях обърнал, се оказа пирамида и едвам успях да си взема обратно парите.

    И т.н.

    Мотивиран съм да ходя на война. И да стрелям по хора

    А Лупи - няма за какво да му слушам щуротиите. Добре го познавам и знам, че е добър оратор. Още малко му е трябвало в речта му и освен че явно мен е обвинил, че съм на това дердже, е щял да ме обвини че заради мен е на това дердже и държавата.

    Който иска - да го чете.

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    378
    #4

    Жертваме и новото поколение

    Еми не си прав, ДЗВЕР. Ако си млад човек без трудов стаж до момента, за която и да е работа е необходимо само и единствено да знаеш английски, да работиш с компютър и да имаш желание да научиш останалото. Все трябва да се почне отнякъде. Какво да се направи обаче, като младежта се конкурира само по некомпетентност? Е, вината за това не е само на хората, а и на учебните заведения, които ги изхвърлят недовършени.



    Само че проблемът, който се коментира тук, е друг - че на младите не им се работи...

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    Жертваме и новото поколение

    Дарк Скайуокър:

    Имам висше - икономика - УНСС. Сега уча магистратура.

    Горе долу се оправям английски. Непрофесионално, но мога криво - ляво да прочета и да напиша писмо.

    Добре съм с немския.

    Мога да се оправя с руски, но не писмено.

    Компютър - емииии - горе - долу....

    Имам два стажа в Нефтохим.

    Срванително як съм.

    Бил съм финансист на два младежки проекта: Един на община и един международен.

    ДАЙ МИ РАБОТА ?????????

    [:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O][:O]

    Ако искаш, и CV щи пратя! И мотивационен профил!

  7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #6

    Жертваме и новото поколение

    @D3BEP,

    Грешиш относно самоличността на автора - това не е А.Томов (Лупи) - бивш комсомолски и партиен лидер, а писателя Александър Томов. Допускам, че не си и чувал за него, но какво да се прави - той Dark Skywalker ти казва нещо в поста си за "недовършените".... Би трябвало поне да си му чувал името като бивш председател на бившето НеСеРеТе (сега СЕМ).

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #7

    Жертваме и новото поколение

    А, добре, чувал съм го, но хич не ми мина през акъла. Дам. Е, щом съм недовършен, след като не съм чел псевдополитикантските му истории, добре.... Не харесвам такъв тип литература и много внимателно си подбирам книгите. Е, филмите не, Лупус. Е, верно е, че в бг-киното класиката е малко и всичко е класика []

    Понякога ми е жал за теб. В друг случай пък се замислям, че всъщност няма за какво [] Редно е да ме е жал за някой, който страда.

    Изглежда, че въпреки че тази тема ме засяга пряко, тя все пак не е за мен []

    Приятно четене на булевардни романи, Лупус []

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    285
    #8

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Те са си живели добре, не са се напъвали кой знае колко навремето</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ако съди по себе си....

    За мен статията не е стойностна защото се подвеждат под общ знаменател всички млади, а за мен нищо не е само черно или само бяло.

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #9

    Жертваме и новото поколение

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А, добре, чувал съм го, но хич не ми мина през акъла. Дам. Е, щом съм недовършен, след като не съм чел псевдополитикантските му истории, добре.... Не харесвам такъв тип литература и много внимателно си подбирам книгите. Е, филмите не, Лупус. Е, верно е, че в бг-киното класиката е малко и всичко е класика []

    Понякога ми е жал за теб. В друг случай пък се замислям, че всъщност няма за какво [] Редно е да ме е жал за някой, който страда.

    Изглежда, че въпреки че тази тема ме засяга пряко, тя все пак не е за мен []

    Приятно четене на булевардни романи, Лупус []

    <div align="right">Originally posted by D3BEP*-*23/08/2004*:* 14:56:30</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    @D3BEP,

    Ето ти малко библиография тук: http://www.helikon.bg/autors.php?author=MjU0NA== за да не се изказваш друг път неподготвен. Посочи ми "булевардния" роман и ще го обсъдим в отделна тема.




  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #10

    Жертваме и новото поколение

    Само като видя заглавия от рода на IV - тата власт или новобогаташи, ги подминавам като попарен. Не, мерси Лупус. Не е нужно да го чета за да разбера, че става въпрос за популистки книжки става дума и точно такива лепвам с етикета "булевардни". Пурпур мога и да се прежаля някой път да го погледна.

    Не се чувствам неподготвен. Въобще не ми е значим тоя автор, че да се занимавам с него. Все едно да си хабя нервите за "Цикълът на Месалина" или "Нерон Вълкът" - сигурно също толкова любими романи, даващи ми това, което искам да получа, а не истината.

  13. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #11

    Жертваме и новото поколение

    Не смятам, че на младото поколение не му се работи. Ключовата фраза за едната част от него е: "не му се захваща с каква да е работа". Парадокса е тъкав, че колкото по-труден става живота, толкова повече се разглезва. Едва ли не, то приема за еретизъм да се захване с работа, която не отговаря на двете му висши и по презумция се приема за меродавен авторитет, който трябва да тръгне от второто стъпало. Виждала съм с очите си как се взима що-годе прилична диплома без дори да се отворят бумагите и виждам как такива хора действително тръгват не от второто, а от третото стъпало. Досетете се как. Може би от любов към социализма, комунизма или някакъв подобен демократичен догматизъм?!

    А другата част, тези чиито очи са изтекли по книги най често не могат да се вредят на опашката за собственото си съществувание. И ме плаши това, че фактите заемат епидемологични размери, които аз лично не виждам как биха могли да се сложат под карантина.


  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #12

    Жертваме и новото поколение

    моето мнение е, че статията е слаба поради една основна причина - тя не дава решение, а само констатира... дори и не критикува. не ви ли писна 15 години? никой не дава решение за Татковината, а решение само за собствения си джоб! всеки иска бързо забогатяване, всеки иска сигурност и чак после се оглежда и започва да философства. в пирамидата на човешките потребности пълния стомах е в основата, а вергилий, данте и шекспир са чак когато не с епритесняваш за утрешния ден. а какъв утрешен ден има пред българина - на която и да било възраст?



    7-15 учиш. УРА! родителите те гледат. така и трябва. светът още е чист, имаш илюзиите, че можеш да го промениш и си потенциален революционер и борец за правда



    15-18 работата става сериозна. 50 стотинки дневно не стигат, а мама и татко не дават. искаш маратонки. 100 лв са. нямаш. завиждаш на тези, които имат. опитваш се да работиш. най-често в автомивка/сергия за очила. изкарваш по 150 лв на месец, които ти стигат за няколко дискотеки през лятото. идва септември. обратно в училище



    18-21 половината вярват, че средното образование е достатъчно за да станат милионери. защо вярват? защото бащите на имащите им съученици едва четат, но са в армани и "ески" (мерцедес с - класа). пробват се, обаче дори и на строежите не трябват толкова бачкатори. другата половина решават, че висшето образование ще им даде повече шансове и го записват



    25-30 отчаяно се мъчиш да си намериш мястото, но разбираш голямата истина - не цензът е важен, а връзките



    30-40 работиш, защото няма как иначе и чакаш големия шанс да ти кацне на рамото, за да влезеш и ти в 3-етажна къща с "две липи отпред". е да, ама не. като не са ти дали да "въртиш едни пари" на 25, на 35 вече няма кой да ти ги даде, ако не си "в играта"



    40+ осъзнаваш се



    от всичко, което се набива в главата на хората сега най-много мразя насаждания стремеж и погрешно разбиране, че "първо се оправи, после мисли за живота си". а той си тече. и не се връща. "искаш апартамент, моето момче? заработи си го." (сметки - 500лв/месечно, спестяваш 200, един апартамент - 40 000 eur, 400 месеца, 33 години. честито). разбира се, че ще се краде. ще работя и ще го направя, но той ще е за децата ми. всичко е за следващото поколение, а сегашните 40-45-годишни родители доста се овълчиха. нека децата им сами, нека и те като в прекрасния запад си блъскат главите... ама тия родители знаят ли, че в прекрасния запад (пример германия) можеш и да не работиш, но социалните ти помощи (ако не бъркам 600eur) ти стигат да си живееш и да чакаш за по-добра работа? не знаят. хвани се ти на работа за 300, а пък в това време търси за 3000. дрън-дрън...



    подобни статии/изказвания/мнения ме разпалват, защото показват само едно словоблудство, характерно за хора, които прекрасно критукуват, без да лекуват. на българия не й трябва доктор, който да й се скара, че е стояла на студено, без да й даде хапче за настинката, а й трябва хирург. за съжаление май вече сме терминален случай...

  16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #13

    Жертваме и новото поколение

    Abe hora 6to ne si zadadete vuprosa s kakvo se zanimava staroto pokolenie (tova na Tomov vklyu4aya i samiyat nego) i vsi4ki otvorili zadnici politici deto osven da demagogstvat po vestnicite (s kolkoto se moje po mra4ni konstatacii - da ne se izneveryavame na principite...) ni6to drugo ne sa nappravili za su6toto tova mlado pokolenie...



    BTW - moje bi trybva da se pusne anketa kolko ot horata sa si namerili rabota bez vruzki i kakva e bila tya...



    6to se otnasya do horata - ami da - starata prikazka - koito tursi - namira si vaji v pulna sila - i poradi taya pri4ina edin den 6te si ostanat politicite i cihanite v taya ne6tastna durjava...

  17. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,137
    #14

    Жертваме и новото поколение

    ======

    <font color="blue">Простете уважаеми dash,

    Не искам да прозвучи грубо. Виждам имате стойностни мнения в голяма част от форума, но се питам за вас не важат ли правилата за писане на кирилица тук?! Забележете колко учтиво е написано с жълти букви : "Ако нямате килирица, моля, използвайте бутона

    Жалко е да лишавате голяма част от хората от мненията си, като им пишете в трудно разчитаем словоред.

    Разбирам, че сте привършеник и на ТИ с английския, похвално е което, но бихте ли ни уважили, като улесните четенето ни.

    Благодаря.</font id="blue">

    ========================

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #15

    Жертваме и новото поколение

    @dash,

    Искам и на теб да кажа да не бъркаш провалилия се политик А.Томов (а.к.а Томеца, Лупи) с писателя Александър Томов. И наистина какво те спира да пишеш на кирилица?

    А иначе съм съгласен напълно с теб, че този, който търси - намира!

    Работа в големите градове и особено в София има и ако някой ми каже, че не може да си намери работа, значи че или не му се търси и не е на зор или попада в категорията, която описва Profita. Голямо е желанието да прескочиш няколко нива, но това е еднакво опасно както за човека, който попада на позиция, за която няма нужния опит така и за този, които го поставя там - особенно в частния бизнес. Провала в 90% от случаите е неминуем.

    @FearMe,

    Не съм съгласен с теб за това, че статията е слаба, защото не дава готови решения. Ами такива просто няма! А иначе за останалото си прав. Но на всеки от етапите човек трябва да се оглежда внимателно и трезво да преценява какво знае и какво може. И ако до 18 години за един младеж отговарят родителите му и тяхно задължение е да го насочват в правилната за него посока, то след тази възраст нещата са в неговите ръце. И нека не забравяме, че никой още не е успял да прескочи сянката си!


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Intel Core - 5-то поколение идва с иновативните vPro технологии
    От kod във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 02-02-15, 09:48
  2. Продавам WDTV първо поколение (без мрежа).
    От radovan1973 във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 01-04-11, 18:56
  3. Отговори: 10
    Последно: 18-09-10, 18:58
  4. Отговори: 8
    Последно: 04-09-05, 01:24
  5. Oхлаждане от ново поколение
    От Stealth във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 16-06-02, 12:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе