Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 63

Либия рече: СМЪРТ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Либия рече: СМЪРТ

Не говорим за истината. Истината никой от нас не я знае, знаем това, в което вярваме.
    В положението, в което сме, ние се числим едва ли не към враговете им. Сащ, Италия, Англия - всичко туй военно е обединено в НАТО.
    Изнудват за пари. Трябват им. Вероятно не за децата, а пак за войната.
    И ако им ги дадем, няма гаранция, че ще се свърши. И откупът си има правила.
    Жалко, че го допуснахме. Себе си може да съдим. С другите мисля, че не можем и да се пробваме.

ПП. Хъх, Силве, замина си хубавият ти рейтинг.
    Malone ако те види, ще избеснее.
    Каква е тази поза - 70 ! Кой хитрец я измисли?
    Друго си беше 69.
    Молим веднага някой да поправи рейтинга на Силвето. С (-1). Еднократно

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Покрай цялата история отново пролича пълната немощ на държавата ни - както в дипломатически план, така и по линия на специалните ни служби. Видя се и колко струва България за съюзниците си от НАТО и ЕС. Цялата им подкрепа за нас се състоеше в някоя и друга статия из вестниците и снизходително потупване по рамото. А натиска срещу Либия се състоеше в леки забележки от сорта "Абе вижте да оправите тая работа без много шум, че ви разваля имиджа". Защото и американците и Еуропата разбраха, че тези страни се крепят на диктатурата и че тя по ги устройва от анархията. Събитията в Ирак бяха горчив урок. За това не очаквам никаква реална помощ от вън.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Що се отнася до НАТО, на фона на изплъзващият им се контрол върху ОПЕК, никак не бих се учудил конфликтът с Либия да е всъщност желан завършек.
    Но засъжаление в Бг винаги се е обичала истината - само ако ни кефи, и сме избирали съюзниците си - само да ни се предложат.
    Винаги сме вярвали в нечия силна ръка, в някой "татко" пък май винаги сме били сами.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@nocToRHHo 3JIo
    кефиш ме като човек и като опонент , но тук си далеч от истината

Искам да те питам колко време си имал някакъв контакт с либийци
    Аз бях в Триполи , Бенгази и Сипха
    много добре ги видях какви са и като хора и като манталитет.
    И не само Кадафи е виновен за това .
    Манталитета им е такъв . Там ако жена е без "фередже" или се разхожда след 18.00ч е долна уличница.
    Именно заради такива идиоти ни депортираха цялата група "гастарбайтери" - защото "защитихме по подобаващ начин " честта си!

Относно темата - всичко е политика и съм сигурен че на никой не му дреме.
    Обаче ако БГ започне война - цяло Нато би трябвало да се присъедини или беше само при нападение?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Само при нападение. Евентуално. Но всъщност както САЩ решат.
    Аз да съм казал, че либийците са готини? Или че в свободното си време излизам например в гората с партизани?
    Казвам ,че нашите приятели са ги направили такива, каквито са. Всичко, включително и евентуалният фанатизъм, е продукт на наложените им в региона войни.
    А не на Кадафи. Даже въобще. Кадафи е необходимост за оцеляването на Либия. Ако Либия все още въобще може да оцелее.
    Това, което смятам, е че ние сме навряни там. И че утре този процес, колкото и мъчителен да е бил може да ни се види смешен пред това, което може да последва.
    И опасенията ми, че натам се върви, ако си спомняш, не бяха по - малки преди години. И тогава не вярвах в оправдателна присъда.
    Нищо чудно, че позицията ми се затвърждава. Излишната омраза е .... излишна. Не помага.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Вече има онлайн петиция в подкрепа на подсъдимите. Аз я подписах. Ако сте съгласни със съдържанието и, призовавам и вие да се включите. Ако не помогне, поне няма да навреди.

Адрес: http://www.petitiononline.com/bulgaria/petition.html

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2006

http://www.petitiononline.com/bulgaria/petition.html - Попълнете тази петиция за спасяването на 6 човешки живота

10. Тук е от
    Oct 2005

Абе тия идиоти за втори път го правят по Коледа. Просто реват за пари, въобще не ги е еня за децата, само се чудят как да ги изтъргуват по-добре. Гнусни, долни, мръсни, лицемерни същества.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Вече има онлайн петиция в подкрепа на подсъдимите. Аз я подписах. Ако сте съгласни със съдържанието и, призовавам и вие да се включите.
    Подписах я. Както подписах и накарах да подпишат и предните пъти такива документи и подписки. Както и генерирах(ме) айде няма да казвам колко виртуални гласа. И т.н.
    Според мен обаче този тип форумен героизъм е излишен и не води до нищо. Убедих се.
    Ситуацията в моите очи:
    1. Моментът за активна политическа реакция е отдавна изтърван, т.е. съдействието на политиците става палиативно.
    2. С тази присъда не се свършва. Тя е малко като второ телефонно обаждане за откуп - "един час мина, какво решавате?".
    3. Същинският проблем е в създаденото у либийците убеждение за вината на българите. То може да се окаже спирачка даже и при политическо решение срещу процеса и присъдата. Може пропагандно да им е насадено, но не може лесно да им бъде отнето, защото се касае за техните деца и семейства
    4. Не мисля, че либийците са чак толкова лоши, зверове, ядат хора и спят при камилите си. Имам доста познати, заработвали в Либия и са много доволни, не само от заработката. Отдавна вече знаем, че там има и продължава да има хиляди българи, които, въпреки многократните призиви на видни политици и външно всъщност си стоят там. Едва ли го правят, щото им е зле или щото са арестувани.

Това, което се случва в момента, за мен е поредната простотия. Събуждам се и гледам: Посланник щели да отзовават, техният да изпъдят. Официален призив всички българи да се върнат трябвало, либийците трябвало да се изгонят от българските университети. Спираме търговски отношения с Либия официално. Бизнесът няма да може да действа там и се изтегля.
    Еваллата, казвам аз, умни глави.
    Върви се точно натам, накъдето не бива да се върви.
    Преди беше "тиха дипломация". А сега? Следващото вярно решение?

Понеже не бях ясно разбран в тази тема, ще ви предложа разрешение. То е просто и няма особена еволюция от това, което ви предлагах преди години.
    Трябва наши организации и дори самите ние да потърсим комуникация с либийските граждани. Форуми ли ще е, чат стаи ли ще е, конференции ли или каквото и да е там. Трябва те да видят, че ние сме хора и им съчувстваме за трагедията, но не искаме тя да се увеличава, ние да видим, че те са хора и всъщност имат голям проблем. Става малко по малко, то са години вражда. Сигурно ще има баннати и изтрити постове, сигурно ще има откази. Но това може да стопи напрежението и да улесни едно добро решение. Политиците са си политици, но трябва да спрем да чакаме на тях да ни оправят.
    Това ако направим, стига. Явна пречка е обаче предубеждение от типа "аз ша им и*а мамата либийска" и никога няма да доведе до успешна комуникация.
    А война или обтягане на отношенията винаги можем да направим, но това е крайно решение а в решенията досега липсваше комуникация.
    Войните почват поради липса на комуникация между страните.

ПП. Понеже много се разприказвах в тази тема, пожелавам "Весела Коледа" на участниците в нея, може да участвам пак, ако решите да направим нещо. Поздрави!

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от nocToRHHo 3JIo

...............Според мен обаче този тип форумен героизъм е излишен и не води до нищо. Убедих се.
    .................
    ................Трябва наши организации и дори самите ние да потърсим комуникация с либийските граждани. Форуми ли ще е, чат стаи ли ще е, конференции ли или каквото и да е там. Трябва те да видят, че ние сме хора и им съчувстваме за трагедията, но не искаме тя да се увеличава, ние да видим, че те са хора и всъщност имат голям проблем.........................
    nocToRHHo 3JIo, когато спреш сам да си противоречиш, и когато разбереш, че настроенията и мотивите на населението на една държава е различно от мотивите на нейните управляващи, може би, само може би, тогава ще имаш доста по-трезв поглед върху света.

дотогава всички ще ти се радват на полу-детския ентусиазъм, че вярваш, че нещо зависи от теб. но човек пораства и надживява юношесткото бунтарство и революционен патос. не защото остарява, а защото поумнява

"песимисти" е думата, измислена от оптимистите за реалистите, само това ще кажа

P.S. & N.B. и да допълня само още едно нещо - може би и именно това твое "бунтарство" е причината да си винаги "контра" на което и да било мнение. няма тема или гражданска позиция, изказани тук от когото и да било, с които да си бил съгласен. убеден съм, че ако темата беше "евала на родолюбието на ливанската правораздавателна система" ти щеше да бъдеш този, който да проповядва нетърпимост. ей така, да си в опозиция. престани да се опитваш да флеймваш всяка тема, било то и "гумени или пластмасови играчки да купя за бебето си?"

13. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Българите наясякъде по света и в собствената си държава не са единни, за разлика от цивилизованите и не толкова цияилизовани нации. Дори мангалите са единни, но ние не.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Колкото и да звучи тролско изказването на ДЗВЕР, до известна степен съм съгласен с него.
    Не са виновни либийците, те за себе си са си прави, за тях смъртта на децата им е причинена от нашите медицински сестри. Поставяйки се на мястото на родителите не знам аз дали нямаше да постъпвам по същия начин в мъката си.
    Сега ... глупави, елементарни, неуки ... така си е, повечето от тях са такива, никой няма и да си направи труда да се замисли дали има нещо гнило в цялото обвинение и воденето на процеса, те търсят неистово виновни за смъртта на децата си.
    Напълно съм съгласен със Skynet, виновни за ситуацията в момента не са либийците, виновни са нашите политици, редуващи се във властта вече 17 години. Виновни сме също и ние, че ги търпим.
    Подобни управленски гафове трябва да се наказват жестоко. Ако не по румънския "Чаушеску" вариант, то поне пред урните.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

malone, аз затова казах с, надявам се, очевидна ирония и сарказъм:

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ..........това е поредният нагледен пример за високия професионализъм на външните ни министри по времето на възникване и начало на случая - надежда и последвалият я паси (защото не е никакъв "соломон"). и двамата с традиции в дипломатическите среди, дълбоки познания в международните отношения и настроения....

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

България е заложник и на Либия, и на ЕС
    Международният съд в Хага да се заеме с Кадафи, казва Велислава Дърева

http://www.standartnews.com/bg/artic...article=172362
    Това интервю си заслужава да се прочете!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 26-05-07, 23:40
  2. Бил Гейтс пророкува скорошна смърт за Blu-ray и HD-DVD
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 03-02-07, 14:24
  3. Какво ще рече стриптната версия на ECS L7S7A2
    От Capoeira във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-03, 19:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе