Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 63

Либия рече: СМЪРТ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #31

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Лесно да се оплюе държавата ни и да се каже "не и пука за нашите медици".
    Аз също много искам нещо решително да се направи, но какво? Хайде, предложете де.
    Либия не е нормална държава, в това е именно целият проблем. Кадафи има интерес да няма размирици вътре в страната му, народа му да го боготвори, за което съществуването на външен враг, на заговор е идеалната формула. Това сплотява народа и отклонява вниманието от истинските проблеми. Тогава как на една такава ненормална държава с диктатор начело може да и се повлияе? Не сме САЩ, не сме Великобритания, не сме и Франция за да му обявим икономическо ембарго, или да му пуснем някоя и друга Пършинг или Екзосет по двореца му. Ние сме една малка страна, която в случая за Кадафи е идеалната изкупителна жертва. Какво можем да му направим? Нищо, за съжаление. Най вероятно Кадафи и правителството му си знаят, че медиците ни са напълно невинни, но явно искат да ги жертват в името на спокойствието в страната и сплотяването на редиците при наличие на външни врагове и заговори. Всяка тоталитарна система се крепи и с наличието на външен враг. Ако няма - си го създава, иначе ще рухне. Това е, просто Кадафи си гледа интереса и си заздравява властта.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #32

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Хайде, бе! Нищо не можело да се направи! Напротив, могат да се направят много неща, но нямаме политици, които истински да ги интересува решаването на проблема. Ако наистина става дума за толкова брутален политически ход от страна на Либия, ние бихме могли да отвърнем със същото. Примерно нашите тайни служби да заловят 10-тина (невинни) либийци и да им скалъпят един хубав процес за шпионаж....или за "организиране на терористична мрежа" (сега това е по-модерно). Осъждаме ги едно хубаво и после ги разменяма за медиците. Ето ти - измислих решение за секунди. Това ще рече, че ако някой запознат със случая работи сериозно, да речем един месец, ще стигне до много по-галантно решение, което да даде резултати. Проблемът е, че политиците ни се интересуват единствено как да си напълнят джобовете, а не какво става с гражданите.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #33

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    @Ghost,
    не можем да му отвърнем със същата монета на Кадафи, защото сме демокрация и влизаме в ЕС. Това за което говориш можеше и да стане по бай Тошово време и то с предварителното съгласие на Москва. Сега просто е невъзможно. Заради демокрацията и ЕС сме принудени да спазваме всички правни норми и да действаме единствено с дипломация - тоест с кадифени ръкавички, от което пък на Кадафи въобще не му пука.

    Историята учи, че няма диктатор, който да се вълнува особено много дали някой е невинен или не. В негова полза ли е, в интерес на режима ли е - загиват невинни и то с хиляди в скалъпени процеси.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #34

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Е, аз казах, че това решение ми хрумна, докато пишех мнението. Не твърдя, че е добро. Това, което казвам е, че "няма начин да няма начин".

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #35

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Държавата ни и политиците ни въобще не са цвете, но в случая смятам, че е излишно тях да обвиняваме.
    Нямаме си работа с Полша, Чехия, Унгария, а със съвсем друга категория държава - тоталитарна, където конците се дърпат от един единствен човек на върха с огромна власт и от десетилетия. Единственият шанс за нашите хора там е нещо да му прещракне в болният мозък на Кадафи - я да се направи на великодушен вожд и да ги амнистира, или пък ако играе някаква игра и в последният момент реши да размени нашите хора срещу пари, падане на ембаргота или нещо такова.
    Много ще се радвам, ако се намери друг начин да въздействаме на нещата, но явно никой не може да го измисли.

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #36

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Их ама плачете направо да си наритам рейтинга. Казах че няма да пиша.
    Моля, който няма намерение да прочете всичко, по - добре да не чете нищо!
    Струва ми се, че е недооценена правилно ситуацията. Нека опитам пак да я опиша, защотъо мисля, че всеки съди сам по откъслечни идеи и пропаганди от телевизия, вестници и списания. Описвам историята накратко, което пак е много.
    Либия е стожер в т.нар. Арабска лига, която е военен съюз, включващ Египет, Либия, Сирия, Йордания, Ливан, Иран, Ирак и т.н. и е в подкрепа на Палестина и срещу Израел и Щатите.
    Кой крив, кой прав няма да спорим, следва само да отбележим, че Либия и Египет са победени, Йордания размазана, Израел нахлува в Ливан, само че не наскоро, а преди доста години. В Сирия положението относно лигата се разклаща, Египет при Мубарак направо преминава едва ли не в противниковия лагер.
    В тея години Кадафи защитава идеите за "Изратина" - единен народ и държава на Израел и Палестина.
    В последствие Либия е оставена сама срещу явно агресивната политика на враговете си.
    Либия безспорно финансира Палестинците при утежненото им положение.
    Има съмнения и че е имала официални връзки с ИРА от време на военният конфликт с Великобритания. Не мога да я виня. Но не е сигурно.
    Либия е обвинена в няколко терористични акта. По време на олимпийски игри, във великобританска дискотека и прословутото Локърби. Поне за тея се сещам. И за трите има много спорни моменти в присъдите и разследванията.
    Думата ще е за Локърби.
    Пасажерски самолет се взривява от бомба над шотландски градец, загиват и пътниците, и граждани.
    Британските тайни служби обвиняват тайните служби на Кадафи и по - точно два агента в Малта ли бяха....
    Следите сочат обаче към сирийски агенти. Въпросните обаче не са дори арестувани и разпитани.
    Съвсем скоро след това Сирия решително подкрепя изконния си враг - Щатите и Великобритания - при нахлуването им в Ирак при "пустинна буря"! В последствие отношенията им пак се изострят.
    Агентите на Кадафи остават в Либия и Либия е в изолация близо 10 години. Накрая с помощта на Мандела Кадафи се съгласява да даде агентите си на съд.
    Отправя искане за международен трибунал. Искането е отхвърлено
    Иска на няколко пъти публичност на процеса. Искането е отхвърляно и от Тони Блеър и от желязната лейди.
    Иска поне да не бъдат съдени от трибунал по избор, но на неутрална територия - явно поради опасност за живота им; и това не получава.
    Следствието напълно оправдава единият обвиняем??????? и го пуска!!!!
    Другият получава доживотна присъда...
    Кадафи отправя искане за излежаване на присъдата в Либия. Отказ, но вече следват нови преговори.
    Либия си "признава" атентата, извинява се и се съгласява да плати по 10 млн. долара за всеки загинал в Локърби(общо към 3 милиарда!).
    Срещу това международната общност поема следните задължения: срещу пърите 4 милиона се спират дългогодишните санкции на ООН, с вторите 4 САЩ възстановява дипломатически отношения с Либия, с последните два САЩ вади Либия от списъка страни, финансиращи терористична дейност.
    САЩ изпълняват само първите 2 искания, респ. Либия не превежда последните 2 млн. Либиецът остава осъден и без възможност за помощ.
    Кадафи почва да говори по форуми за международни заговори за създаване на СПИН в ЦРУ лабораториите....

    Настоящото състояние на делото Локърби?
    Делото никога не изяснява как куфарът с бомбата е направил няколко смени на полета и как е било задействано устройството, а куфарът е преминавал скенерите без да се засече нищо и без да бъде проверен.
    Осъдени са на практика въз основа на свидетелски показания на възрастен продавач, който твърди, че обвиняемият купил от него дрехи, с които "завил бомбата". Според свидетели на делото този продавач не бил надежден и няколко пъти отговарял различно на едни и същи въпроси.
    Близките на загиналите остават неудовлетворени от даденият им отговор, в тях се поражда съмнение, почват собствено разследване, което ги води към Сирия.
    Прокурорът по делото твърди сега, че доказателствата не са достатъчни за осъждане на лицето и че е най - малкото справедливо то да си лежи просъдата в Триполи. На въпрос за вината казва, че не е абсолютно сигурен в невинността на лицето.

    Преценете още един път ситуацията. Може материалите да са представени малко тенденциозно, но определено не са глупости.
    И според мен се запознавайте с тея неща, преди да отсъждате и да говорите кой бил малоумен, кои били магарета и камили. Лично аз пък уважавам опитът да помогне на своите на живот и смърт, а и честно казано не вярвам в убиването на 6-има бивши съюзници - българи и палестинец, просто показно и от злоба. Проблемът е в мъките.

    Това, което имаме според мен, е един решителен и твърдоглав политик, бивш военен, решен с всякакви средства да помогне на своите хора.
    Вероятно разбирате защо смятам, че и без това калпавите ни политици нищо не могат и да направят. Фокусът не е върху нас и нашите мижави 50 милиончета, даже не и върху това, виновни ли са или не и колко са им добри адвокатите. Не е и проблемът българи ли насаждат спина в Либия и те ли ще са виновни - даже по официални данни болните там са несъразмеримо повече от 400. Кадафи просто показва на света дело от типа на Британската империя. Опитва се да изтъргува своя човек, в който вече е налял ужасно много.

    Тъпото е, че нищо не можем да направим. Даже и да се направим на много войнствени не можем. И парите може да не оправят нещата, както стана и в Локърби. Пък и ние ли ще се мерим с Либия по пари?
    Пиша петица на идеята на Ghost. Много ме кефи и това е според мен начина от движение да излезем от ситуацията. Бих писал шестица, но проблемът е, че такава идея не би трябвало да се обявява на всеослушание. Тя вече е безполезна - има я по медиите.
    А че няма просто да пуснат либиеца, май е почти сигурно....

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #37

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Тема с продължение...
    Мисля, че медиците ни отиват към обречени. Каквито и ленти да си накачулим.
    Нашите съюзници, които живо декларират защита и помощ показно екзекутират арабски лидери на курбан байрам....
    Мерси от такава солидарност на великите световни лидери. И речи по нова година с по три бутилки в ръка.
    Чуло се е вече за Саддам. Добър или лош той крепеше Либия в трудните години на конфликтите и за тях е значел нещо. Каквото и да се приказва, никой не си прави илюзия чие е осъдилото го правителство.
    Мисля, че за толквоа години тиха, умна и малоумна дипломация веъщност едно нещо не се показа на Либия и то е, че българският народ винаги е бил приятелски, ако и политиците да дават задник на отдавнашните врагове. Към ден днешен аз обаче виждам само озлобен народ, напълно в синхрон с очакваната политическа линия на големите спрямо Либия.
    От страната на омразата сме. Делят ни малки стъпки. А за мен в тази държава има много хора, които имат самочувствието че са умни, но умните далеч не преобладават.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #38

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Като имаме впредвид порядките и ситуацията в Либия - би било лицемерие да се правим на приятелски настроени. Няма да има и полза от това. Нима Палестина не е приятелска на Либия страна? Даже са и араби - мюсюлмани. Но това не попречи палестинският лекар също да бъде осъден на смърт. Всичко опира до управлението и режима на Кадафи. Ако не дай боже присъдите бъдат изпълнени, след време когато режима на Кадафи падне - самата Либия може да обяви процеса и присъдите като грешни и ще си измие ръцете с режима на Кадафи. Но това тогава никого няма да го стопли.

    Въобще замисляли ли сте на какво варварско ниво е все още правосъдието по света, включително и у нас? Невинни, които са заподозрени се мачкат с всякакви средства докато се пречупят и признаят "вината си". И следва присъда. Примери за такива случаи има много, когато в последствие се разкрива истинският извършител, но невинно осъденият или е лежал с години в затвора, или е вече екзекутиран. Защо заради разкриване на престъпление трябва да се прави така, че да съществува вероятност невинен да бъде осъден? Според мен е по-добре престъплание да остане неразкрито, отколкото с всякакви средства да се мачкат разследваните и да се търси виновник на всяка цена. Правим се на всевиждащ господ, но уви - не сме. В тази връзка добре че махнаха у нас смъртното наказание. Така поне има шансове несправедливо осъден след време да бъде реабилитиран. Но каква ли полза, ако с десетилетия е лежал в килия с най-долните отрепки, без да има никаква вина за това?

    Не мога да разбера как еталона за цивилизованост - САЩ все още прилагат смъртно наказание и даже варварският електрически стол при който по време на екзекуцията от главата на жертвата - там, където между металната шапка и кожата се поставя напоена със солена вода гъба - излизат пламъци и дим....

    Гледах клип за обесването на Садам онлайн, нецензуриран, заснет с gsm. Отвратителна работа. С кавото и той да си е бил виновен, колкото и живота той да е отнел - варварско е в името на правосъдието неговият живот да се отнема.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    134
    #39

    Re: Либия рече: СМЪРТ


  12. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #40

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    @roumen68
    Кадафи отдавна вече презира арабската лига. Счита ги за предатели, както и много от старите си съюзници извън нея, в т.ч. вероятно и нас. И то не е далеч от истината, повечето държави на практика не съществуват независимо, а той искаше решение на палестинския проблем, това, за което се споразумяха обаче е вечен конфликт и зона на намеса на запада.
    Така че подборът му може и да не е случаен. В момента той се напъва(и наистина успява) в обединение на африканските арабски държави, както и в създаването на собствен африкански съюз, по еталон на европейския.
    Пак казвам, за мен делото на Кадафи е пародия, с която той умишлено имитира пред света британско и американско "правосъдие" върху нашите медици. И най - вероятно това, което не достига до нас е, че всеки път като някой му заговори за българи, той заговаря за Локърби. И съответно няма решение.

    @The_Wizard
    И?
    Позволи ми да се усъмня. Всъщност работя точно в тази сфера.
    Едиственият ефект от такива кампании е, че ние сами се надъхваме "против". От което полза за решение на конфликта няма.
    Хубаво, може да стигне до нашите хора там. Само това е плюсът.
    Но до либийците почти сигурно няма да стигне. Предложих ви как да стигнем до тях.
    До политиците може и да стигне. И какво от това?
    Няма да е първият призив, стигнал до тях. Пък и едва ли ще ги изненада и притесни.

  13. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #41

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Кадафи нарече свободата на медиците "глупости без значение"

    Той твърди, че истинската загадка е защо те са инжектирали либийските деца със СПИН, както и каква е ползата на България от това

    04.01.2007 г., НетИнфо.БГ


    "Либийският лидер Муамар Кадафи определи свободата на българките и палестинеца като "глупости без значение".

    Той твърди, че истинската загадка е защо те са инжектирали либийските деца със СПИН, както и

    каква е ползата на България от това

    Това заявява Кадафи в последната си реч, произнесена в края на миналата година пред религиозни личности, посланици и представители на народни комитети по случай настъпването на Новата година.

    Новите подробности за казаното от Кадафи съобщи днес "Дарик радио", без обаче да посочва източник.

    Международният фонд за подпомагане на семействата на болните от СПИН либийски деца е празен, смята още Кадафи. Според него тези, които казват, че са създали фонда, лъжат света.

    Фондът бе създаден на 23 декември 2005 г. по инициатива на ЕС. До този момент ЕС и България са внесли в него най-малко 3,5 млн. евро.

    В речта си след произнасянето на смъртните присъди на петте български медицински сестри Кадафи обаче твърди, че фондът е празен:

    "Какво да кажа за тези, които мамят света, като казват, че са създали Международен фонд за подпомагане, лечение и обезщетение на заразените деца -

    това е лъжа, фондът е празен!

    Нека разобличим тези държави, които твърдят, че са създали Международен фонд за решаване на проблемите на тези деца. Нито една държава или фирма не е дарила пари."

    В речта си Кадафи обвързва съдбата на либиеца, който е осъден на доживотен затвор за атентата над Локърби, с тази на българските медицински сестри и палестинския лекар.

    "Абдел Басет ал Меграхи е невинен. Международните наблюдатели признаха, че в залата на съда е имало представители на чужди разузнавателни служби. И същите тези представители шепнеха нещо на съдиите. Това означава, че съдът е съмнителен, невалиден", казва лидерът на джамахирията.

    "И въпреки това никой не нареди Меграхи да бъде освободен. Сега ние казваме: Нека шотландският съд го освободи! Вие казвате: Не, няма да го освободим! Няма да излезе на свобода ли?

    Тогава и медиците няма да излязат", заканва се той

    Обвързването на делото срещу българските медици в Либия със случая "Локърби" е напълно неприемливо и необосновано, заявиха от българското Министерството на външните работи.

    Говорителят на ведомството Димитър Цанчев каза, че изваждането отново на бял свят на хипотези, които отдавна са били отхвърлени като несъстоятелни и от самото либийско правосъдие, е непонятно.

    Всякакви изявления, които оставят впечатление, че изходът от делото срещу медиците е предрешен, или се поставя в зависимост от други казуси, предизвикват недоумение на фона на заявленията на либийската страна, че решението на първоинстанционния съд от 19 декември 2006 г. не е окончателно и съдебната процедура по делото още не е приключила, заяви Цанчев.

    От МВнР отбелязаха, че трябва по достойнство да се оценява ангажираността на международната общност с трагедията на заразените със СПИН либийски деца и нейните усилия за създаване на условия за лечението им.


    Началникът на затвора "Джудейда", където са петте български медицински сестри, и днес не е позволил на д-р Здравко Георгиев да се срещне със съпругата си Кристияна Вълчева, съобщи БНР.

    Преди повторното постановяване на смъртни присъди на 19 декември в продължение на близо две години д-р Георгиев имаше право да се среща със сестрите всеки четвъртък.

    Сътрудничката на либийския адвокат Осман Бизанти Ханан е направила постъпки пред затворническите власти да бъде дадено разрешение д-р Георгиев да бъде допуснат на свиждане в събота.

    Приемането на България в ЕС ще засили международния натиск върху Либия заради произнесените от Наказателния съд в Либия смъртни присъди срещу петте български медицински сестри и палестинския лекар. Това пише авторитетното списание "Нейчър".

    Изданието посочва, че новият статут на България като член на ЕС ще гарантира засилването на натиска срещу либийската държава.

    В обширния си материал, който описва хода на делото и как либийският съд не се е съобразил с научните доказателства, оневиняващи българките и палестинеца, "Нейчър" припомня също и писмото на Бенита Фереро-Валднер до либийското външно министерство, в което еврокомисарят по външните отношения заяви, че Европа не може да приеме присъдите и че се надява Върховният съд на Либия да отмени несправедливите смъртни присъди.

    Списанието цитира също и изявлението на германския канцлер Ангела Меркел,

    че съдът е издал ужасна присъда,

    както и обещанието на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, че ЕС ще продължи да оказва натиск върху Либия не само да участва в намирането на решение, но и да намери окончателно решение.

    Списанието отбелязва още, че за разлика от тези остри изявления, президентът на САЩ Джордж Буш и държавният секретар Кондолиза Райс само са изразили разочарование от потвърждаването на смъртните присъди.

    Адвокат Владимир Шейтанов заяви пред БНР, че би променил много неща в защита на медиците, ако отново ги защитава. Според него не е необходимо пак да бъде конституиран като защитник.

    Не е лошо преди да се критикуват или да се изказват опасения за противоборство в рамките на защитата, първо да се премахнат основанията за несъгласуваност между определени представители на изпълнителната власт на много по-високо ниво отколкото е защитата, коментира още Шейтанов.

    Той определи като работеща идеята делото да се внесе в Международния съд в Хага или да бъде разгледано в трета, безпристрастна страна.

    Контрапроцесът на делото Локърби е делото в Бенгази. Това каза журналистката Велислава Дърева от сдружение "Препоръка 1726".

    В декларация по повод смъртните присъди срещу българските медицински сестри в Либия от сдружението призовават отделните европейски партньори на България да проявят готовност за икономически мерки срещу Либия в името на спасяването на петима европейски граждани.

    От сдружението предлагат да бъде организиран

    съдебен процес пред Международния наказателен съд в Хага

    по обвинението срещу българските медицински сестри в масово убийство на 426 либийски деца и за изтезанията на обвиняемите от офицери на либийските правоприлагащи органи.

    Гаранти-наблюдатели на този процес трябва да са Африканският съюз и ЕС със задължителна експертиза за съда на Световната здравна организация, смятат от сдружението.

    Според тях за целта България и Либия трябва да признаят задължителната сила на решенията на Международния съд, като процесът може да е под наблюдението на генералния секретар на ООН.

    Международният наказателен съд е независима от ООН международна организация, която се управлява и финансира от страните членки.

    Юрисдикцията му е спомагателна, може да бъде упражнявана, само ако националната юрисдикция се окаже неефективна и съгласно строго определените правила прокурорът не може да разследва престъпления в държави, които не са страни по статута, освен ако това не му бъде възложено от Съвета за сигурност на ООН.

    Членът на сдружението Гасан Насър разкри, че при воденето на тайни преговори в периода 2001-2003 г. либийската страна е поставила следните условия за освобождаване на медиците: Кадафи да бъде поканен да посети Вашингтон и Брюксел, да бъде вдигнато ембаргото на САЩ над Либия и да бъде освободен терориста, участвал в атентата над Локърби.

    По-късно джамахирията поставила условия и за финансови компенсации."



    Линк: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=987987

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #42

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Статията тенденциозно е пресъздала речта на Кадафи, но основните неща и тук се виждат.
    В речта си той доста повече набляга на делото Локърби.
    Съжалявам, че толкова добре съм познал истинските му мотиви в предходните постове.
    Нещата, които говори за заразяването със СПИН и разузнаванията са просто параван за да придаде законова рамка на действията си.
    Които са твърди и бих ги определил дори като мъжки, но определено са незаконни и в духа на бедуинските племена, от които произхожда.
    Както и да е, все повече и повече чакам да узреят хора относно факта, че какъвто и да е международен натиск няма да даде правилна посока на проблема, особено след линча на Саддам от същите, от които се чака милост по Локърби, и че надъхването и подписките са само за наша сметка, без реален резултат.
    Истината е да се пробваме да ударим общественото мнение в Либия по начина, по който вероятно го удрят техните медии.

  16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #43

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    А ето как ще ни помогне Еуропата:
    "ЗАДЕН ХОД
    "ЕС не е в позиция да упражни ефективен натиск", заявява Оливър Майлс пред лондонския "Файненшъл таймс". Майлс е бивш британски посланик в Либия, а сега зам.-шеф на Либийско-британския бизнес съвет. Според него позицията на ЕС е отслабена от ключовата роля на Джамахирията за ограничаване на имиграцията от Африка в Южна Европа. Освен това на Стария континент се засилват тревогите за сигурността на енергийните доставки и затова ЕС се надява да започне преговори с Триполи за по-сериозно сътрудничеството в петролно-газовия сектор. Говорител на Форин офис пък заявява, че позицията на страната му към Джамахирията няма да се промени заради смъртните присъди."

    http://www.segabg.com/online/article...d=2&id=0000202

  17. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #44

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Протестно Шествие срещу смъртните присъди на медиците СОФИЯ

    Колеги нека се организираме и за едно шествие в София ! на 14.01.2007 година от 15:00 часа пред НИМ (национален исторически музей) ще се съберем и 16:00 часа се тръгва за Либийското посолство !

    Голяма Столична община е уведомена и има разрешение !
    СДВР е уведомено, а от там нататък те си уведомяват КАТ и т.н !

    Темата ще пусна в колкото мога повече форуми,уведомявайте и вие свои колеги както намерите за добре.

    Надявам се че ще направим нещо сериозно и мащабно !

    http://fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=12844

  18. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #45

    Re: Либия рече: СМЪРТ

    Кадафи щял да пусне сестрите срещу компенсации за децата и терориста от Локърби

    Либийският лидер посочил условията в нота до правителствата на страните членки на ЕС и САЩ

    13.01.2007 г., НетИнфо.БГ


    "Изплащане на финансови компенсации на роднините на болните от СПИН либийски деца и освобождаването на терориста от Локърби са условията за ревизиране на смъртните присъди на петте българки. Това се твърди в публикация на сайт на либийската опозиция, цитирана от БНР.

    Условията били посочени в нота на либийския лидер Моамар Кадафи до правителствата на страните членки на ЕС и САЩ.

    За нотата съобщил доктор Мохд Абуаси, представил се като работещ за "Център за близкоизточни изследвания".

    Представител на Центъра за Близкоизточни изследвания съобщи, че либийският лидер признава за проблеми в здравеопазването в Джамахирията. В замяна на опрощаването на либийския дълг към България Триполи се ангажира да предостави на българската държава нови концесии, както и участие в проекти за развитие на здравеопазването в страната.

    Поставено било условие българска неправителствена организация да договори размера на финансовите компенсации, които са представени като кръвнина за роднините на медиците.

    В нотата се искало Великобритания да съдейства за освобождаването на терориста от Локърби като са уточнени и възможните варианти за това - Меграхи да бъде пуснат, тъй като вече е излежал част от наказанието си, да бъде амнистиран или да бъде екстрадиран в Джамахирията.

    В нотата не се посочвали срокове за освобождаването на българските медицински сестри, но се уточнявало, че либийската страна е готова за преподписване на правната спогодба с България, която да гарантира връщане на българките в родината им."



    Линк: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=989949

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 1
    Последно: 26-05-07, 22:40
  2. Бил Гейтс пророкува скорошна смърт за Blu-ray и HD-DVD
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 03-02-07, 13:24
  3. Какво ще рече стриптната версия на ECS L7S7A2
    От Capoeira във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 4
    Последно: 24-06-03, 18:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе