Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 67

За една бира ще отнемат книжката за цял живот

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #1

    За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Дали това е само поредната нелепа популистична показност или на един-двама от правителството им е дошъл акълът в главите?...


    За една бира ще отнемат книжката за цял живот
    Парламентът ще реши дали да има и затвор или конфискация на колите на пияните шофьори

    [ 2007-03-22 ] Таня Киркова, Велислава Панова

    На всички шофьори, заловени да карат колите си в нетрезво състояние, ще се отнема книжката за цял живот и те няма да могат повече да управляват моторно превозно средство. Това ще се случи, ако се приемат промените в Закона за движение по пътищата, предложени от председателя на комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев. На водачите на автобуси и тирове пък ще се отнема професионалното свидетелство, ако са причинили тежка катастрофа с човешки жертви. Новината дойде точно в деня, когато 35-годишен шофьор на такси беше заловен в София с 3,22 промила алкохол в кръвта.

    Днес работна група към Министерството на транспорта и МВР ще заседава във връзка с промените в закона. Експертите ще обсъждат дали да се забрани напълно употребата на алкохол или упойващи вещества преди шофиране. Сега водачите се глобяват, ако имат над 0,5 концентрация на алкохол в кръвта, което се равнява на една бира. Друг вариант, който се обсъжда, е книжката да се отнема, ако шофьорите са заловени няколко пъти да карат пияни или имат и други нарушения.

    За конфискация на автомобила на пияните шофьори се говореше още преди година в комисията по безопасност на движението. Преди време заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков предложи затвор за всички пияни водачи.

    Промените в Закона за движение по пътищата отлежават вече пет месеца в парламента. Проектът на правителството предвижда глоба до 500 лв. за шофиране с над 1,5 промила.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #2

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    ЗА!
    Следите, травмите, грешките на пияните шофьори остават за цял живот даже и на онзи свят може да ти останат! Лично аз имам приятел който се пребира всяка събота от студ. град пиян на мотика с кола и се моля да му вземат книжката не за цял живот ами за цяло хилядолетие
    имам сигурно 4-5 фиша, че съм карал без книжка, но съм карал защото другите са били пияни и предпочитам да ме глобят 10лв от колкото да ми тежи на съвестта. Вече има тест и за моментно следене за употреба на марихуана!
    Последното какво беше... заради един пикльо на 17, който не си го прави и на кокалче още загинаха 7 човека
    Все пак колкото и да е един човек внимателен... не са ли внимателни и околните се губи смисъла... нямаме по 100 очи и все още не сме развили телепатия да може да предсказваме и избягваме инциденти...
    толкова от мен... само в кръчмата и от там пеша, че е здравословно или с бакшиш... пък може да го заколиш ако не ти е на кеф... нали е на мода :P (черен хумор)

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    295
    #3

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Колко ли ще скочат рушветите?!?!??

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #4

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Нали и за това Кембъла си отиде?!
    Подкрепям. Може би не толкова сурово, ама по-добре така отколкото после да съжаляваме.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    моите уважения, но да ти отнемат книжката за цял живот е МОНУМЕНТАЛНА ГЛУПОСТ!

    1. доживотни присъди, независимо от характера на самата присъда, предполагат голяма обществена опасност на провинението, и са в буквалния смисъл "клеймо за цял живот". все едно ученикът ако не си е направил домашното един път да му се пишат двойки докато е ученик.

    2. това че си пил несъмнено те прави опасен за околните и себе си, но ти все още не си РЕАЛИЗИРАЛ ПТП, което те прави отговорен само в рамките на нарушението "не трябва да пиеш, защото ставаш опасен и В СЛЕДСТВИЕ на това ти опасно състояние БИ МОГЪЛ да извършиш катастрофа.

    след като за "пил-карал" ще ти отнемат книжката за цял живот, какво остава ако пък вземеш, че направиш ПТП? ще те застрелят на място, като по-голямо наказание за по-голямото нарушение?

    3. ние, българите, сме царе в погрешните анализи на ситуациите и причинно-следствените връзки. превенцията не може да бъде по-тежка като последствия от наказанието за самото нарушение! опитвам се да разсъждавам като нашите "умници"-законотворци: "много катастрофи от пияни шофьори.... значи алкохолът е виновен.... значи да забраним алкохола.... ама няма как (кинти се печелят яко и ще ни пляснат през ръцете).... значи да позволим да се напиват, ама после да ги резнем.... то ние ще ги резнем, ама то след някоя и друга година няма да останат шофьори с книжки.... ами тогава значи не трябва да ги рязваме толкова силно... ама то така или иначе те пак ще плащат на катаджиите... мамка му, пък уж искахме да намалим плащането 'на ръка' на улицата... пфуй, няма оправия... да вземем да забраним колите накрая лииии"

    няма лесно решение, ама ще ме прощавате, не е и това подхода. да си добър шофьор не е само практика, а и състояние на ума, психиката, виждането на ситуацията на пътя. дават книжки на откачени хлапета, които си мислят, че на пътя е NFS: Carbon.... покажи им няколко снимки от рода на :

    (предупреждавам, че снимките не са за хора със слаби нерви!)

    http://fearme.hit.bg/horror/car1.jpg (глава, ударила се в предното стъкло)
    http://fearme.hit.bg/horror/car2.jpg (инцидент с мотор)
    http://fearme.hit.bg/horror/car3.jpg (без коментар)

    а после ги качи на волана да покарат малко градско. ама не им взимай (колко беше сега)... 700лв за курса, а нормална сума. високата цена не спира взимането на книжка, само принуждава хората да го вземат набързо, а не да се научат наистина да карат!

    и последно, 4. ама някой наистина ли мисли, че на камикадзетата с коли за >100К ще им вземат книжките? едно позвъняване/ХХХ кинта са двете най-чести решения за тези хора. онзи ден гледах по тв за някакъв с 14 акта, който влиза с 150 в насрещното и претрепва момиче, което си кара с 50. "героят" бил някакъв (казаха му името, ама забравих) сериозен играч, собственик на доста обекта на слънчев бряг/обзор/..... дали му някаква условна с някакъв изпитателен срок, а нашия претрепал човек В НАСРЕЩНОТО. хайде на бас, че и да приемат закона, този пак ще е с книжка след подобен инцидент!

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #6

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    За съжаление си прав, ще стане същото както с останалите неща. И наистина, рушветите ще се увеличат. Сега катаджиите ще заемат мястото на митничарите. :-)

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    540
    #7

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    защо ти се вижда толкова сложно да не пиеш дори и една бира като си с кола! Това, че в БГ не се спазват законите от "дебелите вратове" с "дълбоките джобове" означава, че за някои законите са различни, но не са много хората които могат да си позволят да ги прескочат така лесно. А и знаеш ли, може да затегнат нещата с кеш брой и телефон на познат с приемането на закона. Все от някъде трябва да се започне...
    Той ако предизвика ПТП си търпи последствията определени от закона според случая... не е нужно да го разстрелват. Така много лесно ще се отърве. Друго е чувството като знаеш, че ще си до там с книжката... заради 1.40лв. Някак ще се притиснат така шофьорите да бъдат по отговорни и предпазливи.

  10. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2
    Мнения
    382
    #8

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Много добре казано.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #9

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    "Бързи и яростни" 4...


    Полицаи предотвратиха автородео в Пловдив

    Санкции са наложени на петима шофьори от града

    22/03/2007 | TechNews.bg


    "Нерегламентирано автородео са предотвратили полицаи от “Пътна полиция” в Пловдив. Вчера около 23 часа на бул.” Кукленско шосе” в района на “Митница“ служителите заловили петима шофьори от града на тепетата, които се подготвяли за състезание с автомобилите си.

    Незабавно са предприети мерки за установяване на самоличността на водачите, които били “на старт” за нерегламентираната надпревара. С полицейско предупреждение е 24-годишният водач Л.Д. на “Фолксваген Голф”, любител на незаконните състезания.

    За неправилно паркиране, на водача на “Пежо 405” Т.А. (22 г.) е съставен фиш. За извършена промяна и модернизация на конструкцията на лек автомобил “Опел Астра” на 25-годишния Г.Н. е съставен акт.

    Наказан с акт е и шофьорът на “Сеат Ибиса” В.А. (22 г.) за реконструкция на автомобила си и неизправно шумозаглушително устройство. Водачът на “Ауди 80“- Г.В (25) е с полицейско предупреждение."



    Линк: http://www.technews.bg/info.php?id=2959

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    247
    #10

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Може и да скочат рушветите но ако намалеят жертвите минимално , а аз съм оптимист и очаквам да е спаднат рязко. Както аз така и всеки от вас ще се замисли дали да кара даже когато е пил една бира сигурен съм.

    Не пожелавам на никой подобна трагедия но в нашето време на никой не му пука като чуе по новините загинал 16 год. или пък загинанали над 2-3


  13. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    1,083
    #11

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    хехехе

    на мен от 1 бира ми показва 0.15

    на 3 бири и 2 малки мастики ми показва 0.45

    да му мислят слабите пиячи ...



    п.п.

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe

    .....
    http://fearme.hit.bg/horror/car1.jpg (глава, ударила се в предното стъкло)......
    аз затова винаги си карам с колан

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #12

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Цитат Първоначално публикувано от artos
    Може и да скочат рушветите но ако намалеят жертвите минимално , а аз съм оптимист и очаквам да е спаднат рязко. Както аз така и всеки от вас ще се замисли дали да кара даже когато е пил една бира сигурен съм.
    Колега определено ако го приемат това като закон, доста народ ще се замисли дали да кара след като е пил бира или не и дали да пие бира след като е с колата. Това добре, но представи си следната ситуация двойка мъж и жена с общ автомобил, най-често управляван от мъжа, който поради стечнение на обстоятелствата познава всичките чалъми на 10-15 годишното возило, жената се е качвала колкото да се научи, но няма много мерак да кара. Тези двамата сядат на кръчма с приятели. Мъжът пие една бира жената си пие лимонада, понеже тя не е пила алкохол се качва зад волана, в което няма нищо лошо като се изключи липсата на практика. В такъв случай кой шофьор е по-безопасен. Като цяло си мисля, че приемането на толкова малоумен закон само ще е причина да ти вземат още и още пари на ръка патрулиращите полицай.
    Преди малко се прибирам от работа със навъртяни скромно 90км градско из софийските дупки и гледам как сериозен процент нямат елементарна култура на шофиране. С цел да си спести той 10 секунди прави задръстване така че 40 човека да се забавят с по 2 минути. Да не говорим за липсата на мигачи. Специално за правилното използване на мигачите ми се иска да започнат да слагат сериозни глоби.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #13

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Цитат Първоначално публикувано от glarus
    Преди малко се прибирам от работа със навъртяни скромно 90км градско из софийските дупки и гледам как сериозен процент нямат елементарна култура на шофиране. С цел да си спести той 10 секунди прави задръстване така че 40 човека да се забавят с по 2 минути.
    Май беше от Варна.
    Ама защо се буташ навалицата???
    Има обходни марширути - може да минеш 5-10км в повече по километраж , но почти няма да стойш на 1 място. Горивото е даже по-малко , а нервите с хиляди по-малко употребени.
    Ако имаш приятел /познат/ таксиджия вземи инфо от него в еди колко часа откъде да минеш най-бързо.

    Всеки ден ми се налага да правя резки маневри изнивиделица за да избегна странични удари защото има блейки за които странични огледала няма -това че си до него или зад задницата му няма значение -човека трябва да кривне.
    Да не говорим за блейки дето за тях задно огледало няма святкаш отдалече , застигаш но човека си е в бързата/лявата/ лента и цар на пътя други няма. Когато се лепнеш отзад и го стреснеш с клаксона се сърди.
    Или пък идиоти дето на място където ТИР може да паркира правят по 15 маневри за 10 мин и задръстват движението или си го отнасят околните коли с някой огънат калник, врата, фар,стоп, мигач.

  17. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #14

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Подкрепям ама не за една бира,нека я има пак сегашната граница.Имам приятел с 5 катастрофи(??) заради алкохол,последния път направи спътника си инвалид и му взеха книжката за една година.Сега пак кара....и пие.Въпроса не е в размера на наказанието,а в прилагането му защото както са го замислили ще вдигнат тарифите на ченгетата само.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #15

    Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

    Не съм шофьор, и скоро няма да съм, няма $$$$ за кола и за подръжка. Но както и да е, сестра ми живее във Франция. Та там е по-зле и от тука с пиенето на шофиращите. Според нейни приказки, французина сяда на пбяд и изпива 1 бутлка вино и може и малко шампанско, след това отива на работа след обедната почивка. Там да не би да им взимат книжките за вечни времена. Да не говорим за лудите шофьори в Италия дето карат с по 250 и нагоре, там да не би да ги затварят или да им взимат книжките. Съглкасен съм на 1000% с FEAR ME. Не е това решението.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Странен "аксесоар" към ME MSZ-GC35VA, който не е описан в книжката.
    От Creep във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 18
    Последно: 06-08-10, 19:24
  2. Живот на CRT монитори
    От Anton във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 19-02-05, 14:47
  3. Тайният живот на форумите
    От DEKAH във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 31-07-04, 19:03
  4. Живот на CPU-то при овърклокинг???
    От didoriginal във форум Овърклок
    Отговори: 42
    Последно: 21-05-03, 12:23
  5. Живот на CD-Rs
    От Aquadark във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 21-01-03, 10:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе