Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 67 от общо 67

За една бира ще отнемат книжката за цял живот

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: За една бира ще отнемат книжката за цял живот

И понеже всички са много начетени, нека да ви светна на далавера, заложена в Закона за движение по пътищата от мнооого време, вратичка оставена от някой дето никой го не знае (както стана с поправката за Ванко 1)
    Ако си пил и знаеш че е много, просто имаш право да откажеш да духаш и да дадеш кръвна проба. На сила не могат да те тестват. И тогава какво става - ми тогава подлежиш САМО на административно наказание - лишаване от права за 6 месеца.
    Глава седма.
    АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
    Чл. 174.3) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 6 месеца до 2 години и глоба от 200 до 500 лв.
    Ако съм пил и знам че ще ми вземат книжката доживотно, кой ще ме накара да дам проба?
    Да не говорим за следващата точка:
    Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
    1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;
    Значи какво ще стане като ми вземат книжката ? Срещу 20 лв на Катажията или 100 за глоба пак ще си карам, и то ПИЯН, щото не могат да ми вземат втори път книжката дето нямам доживотно.

И къде отива закона с цялата си строгост?

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Black Adder,
    Какво те кара да мислиш, че тези точки няма да бъдат променени? Ако се тръгне по линията на ожесточаване на санкциите, очевидно е че ще трябва да се дръпне цялата верига.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Лупус, този закон е от много години. Няма причина, за да бъде променен или заменен.
    Преди няколко години благодарение на него познат се отърва с лека глоба.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Ще го променят.Трябва.В крайна сметка направиха закон как да се гледа щастливо свиня

6. Тук е от
    Jul 2006

Не прочетох всички мнения, но да дам и аз малко акъл (за това мноо ни бива ) За всяко ПТП в района на някое Управление (или както са им службите), освен наказанието на виновника да глобяват и катаджиите. Защото сега разни пишлемета и идиоти карат като бесни, а катаджиите ги спират , за да си полафят с тях или да искат пари "да се почерпят" .
    А вземане на книжка за цял живот без предизвикано ПТП е глупост. Не им знам границите, но да речем без произшествие и алкохол над 1.2 промила да вземат книжка за 10 години, под 1.0 за 5 години, между 0.5 и 1.0 за 2. Дори и да го приемат, пак ще има равни и по-равни.

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: За една бира ... разума все пак надделява...

Взимат книжките на пияни шофьори още на пътя
    ГЕОРГИ АНГЕЛОВ
    Пияните шофьори ще остават без книжките си още на пътя, ако бъдат приети промените в Закона за движение по пътищата, които комисията по транспорт в парламента обсъжда днес. Промените ще дадат право на катаджиите да взимат книжки и ако пияният откаже да бъде проверен с дрегер или да даде кръвна проба. Свидетелствата за правоуправление ще се вземат при алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда. Водачите със стаж до две години и шофьорите от обществения транспорт ще остават без права при 2 промила алкохол. Книжката ще се взима до решаване на въпроса за отговорността на водача, но за не повече от 6 месеца. Промените предвиждат още пияните да остават пешеходци за година и половина и да бъдат глобявани по 1000 лв.
    Новите промени предвиждат и солени глоби за джигитите превишаващи позволената скорост за движение. В населено място глобите тръгват от 10 лв при превишена скорост до 10 км/час. 250 лева глоба и лишаване от права за 3 месеца грози каращите с над 51 км/ч над разрешеното. За същото нарушение шофьорите на автобуси могат да отнесат глоба от 400 лв.
    Законопроектът предвижда пътните полицаи да налагат глоби с фиш до 50 лева на място при маловажни нарушения. Ако нарушителят подпише фиша и си плати на ръка няма да му се отнемат контролни точки.
    Колоездачите ще трябва пък задължително да карат с каски, ако промените в закона бъдат приети.

Източник: В-к Монитор

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Законопроектът предвижда пътните полицаи да налагат глоби с фиш до 50 лева на място при маловажни нарушения. Ако нарушителят подпише фиша и си плати на ръка няма да му се отнемат контролни точки.
    Май това е разковничето към подобряване за пореден път на благосъстоянието на работещите в Пътна полиция. А и добър начин за борба с корупцията

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

1. Странен "аксесоар" към ME MSZ-GC35VA, който не е описан в книжката.
    От Creep във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 18
    Последно: 06-08-10, 19:24
  2. Живот на CRT монитори
    От Anton във форум Общ - хардуер
    Отговори: 14
    Последно: 19-02-05, 14:47
  3. Тайният живот на форумите
    От DEKAH във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 31-07-04, 19:03
  4. Живот на CPU-то при овърклокинг???
    От didoriginal във форум Овърклок
    Отговори: 42
    Последно: 21-05-03, 12:23
  5. Живот на CD-Rs
    От Aquadark във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 21-01-03, 10:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе