И понеже всички са много начетени, нека да ви светна на далавера, заложена в Закона за движение по пътищата от мнооого време, вратичка оставена от някой дето никой го не знае (както стана с поправката за Ванко 1)
Ако си пил и знаеш че е много, просто имаш право да откажеш да духаш и да дадеш кръвна проба. На сила не могат да те тестват. И тогава какво става - ми тогава подлежиш САМО на административно наказание - лишаване от права за 6 месеца.
Ако съм пил и знам че ще ми вземат книжката доживотно, кой ще ме накара да дам проба?Глава седма.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ
Чл. 174.3) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Водач на моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина, който откаже да му бъде извършена проверка с техническо средство за установяване употребата на алкохол или не изпълни предписанието за медицинско изследване на концентрацията на алкохол в кръвта му, се наказва с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 6 месеца до 2 години и глоба от 200 до 500 лв.
Да не говорим за следващата точка:
Значи какво ще стане като ми вземат книжката ? Срещу 20 лв на Катажията или 100 за глоба пак ще си карам, и то ПИЯН, щото не могат да ми вземат втори път книжката дето нямам доживотно.Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;
И къде отива закона с цялата си строгост?