Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 37

Медиците в Либия - доживотна присъда!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Абе ясно е че това е престиж за държавата - един вид държи на поданиците си и не ги оставя да им теглят ножа заради пари. Като европейска страна - така би трябвало и да направим.
    Но вярно е че сме бедна страна, че и малка, а с тези пари наистина много други неща биха могли да се подобрят.
    Именно, нашите дупедавци мислят динствено и само за себе си, как да си вдигнат рейтинга (не забравяйте, че идват избори, макар че и без избори , те толкова си могат.....)

А що се отнася до престижа на държавата - тук грешиш, всеки истински политик би опредилил подобен акт, като крайно неприемлив, защото винаги се гледат интересите на Държавата и Народа като цяло. Но това го правят истинските политици, тези които могат да правят политика, и да постигат целите си без да прееб@ват народа си.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Имам чувството че българина след като чуе каква пара е дадена за тях - масово ще сваля лентичките, а на аерогарата ще ги посрещнe с "ууууууу!"

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Имам чувството че българина след като чуе каква пара е дадена за тях - масово ще сваля лентичките, а на аерогарата ще ги посрещнe с "ууууууу!"
    Не се заблуждавай, сумати фирми и медии правят пари от тези хора. И то много пари. Нали не мислиш, че печатници и прочее работят даром?
    Не бих се учудил ако малоумниците от Стандарт, бТВ и прочее ги номинират и за орден.

5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Не се заблуждавай, сумати фирми и медии правят пари от тези хора. И то много пари. Нали не мислиш, че печатници и прочее работят даром?
    Не бих се учудил ако малоумниците от Стандарт, бТВ и прочее ги номинират и за орден.
    Представете си новата кампания на БТВ "Пази медика".

6. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от Sunny
    Досега винаги практиката е показвала, че дадат ли се пари на изнудващите(защото либийците ще изстискат каквото могат до капчица и след като им дават защо да ги пуснат нашите хора като могат още да искат, сега пък под друг предлог - доживотен затвор), те няма да спрат и ще искат още. Голяма грешка. Имаше една приказка едно време"Човека взе парите и каза няма да стане".
    Много си права Sunny !!!
    Точно така е - семействата взеха парите и сега Кадафи ще ни върти на шиш до дупка, т.е. докато изстиска всичко възможно от казуса. Като крайната му цел е разбира се да си върне Меграхи в Либия и да бъде големия печеливш от цялата афера, тъй като целта му е не само да потуши недоволството в собствената си страна, но и да натрупа актив като лидер на Африка, който може изкусно да извива ръцете на Европа, защото той има аспирации от доста време да е начело на нещо като Африкански съюз и търси признание и поддръжка сред много африкански държави за тези си мераци.
    Но ми се струва, че някои пишат тук по темата неподготвени - не са един или двама.
    Семействата вземат по един милион US долара на глава, но в либийски динари. Според едно интервю с един виден наш арабист, (мисля, че беше Киряк не знам кой си - не го чух добре по радиото в колата) това са към 1 270 000 либийски динара. Човекът обясни кратко ясно и разбрано, че тази валута е абсолютно неконвертируема и ако наистина сме заменили либийски дълг към България или към БГ фирми, то на практика нищо не губим, защото
    1) така и така няма да ги видим тия пари
    2) и да ги видим за тях нищо стойностно за нас не може да се купи в Либия
    3) за изнасянето им навън изобщо няма смисъл да се говори, защото това е забранено, а и никой не ги иска навън тия хартийки.
    Така, че нека си ги вземат тия милион и нещо динари семействата, да си ги харчат в Либия, да им се радват, за нас това на практика не е загуба на реална валута в момента.
    Номера е, че медиците ни скоро едва ли ще са си у нас - пак ще падат големи пазарлъци, процедури, увъртания и всички възможни иширети на арабския, в частност либийския нрав.
    Те нашите управляващи много силно се надяват сестрите ни да са си в къщи преди местните избори наесен, ама отсега смятам, че няма да ги огрее, защото Кадафи всичко си е пресметнал до края и цялата тази еуфория сега може да се обърне против тях. В договора за трансфер на осъдени, който досега не е прилаган изобщо няма клауза фиксираща срока за трансфер след поискване от наша страна, няма и клауза фиксираща трансфер след присъда доживотен затвор.
    Правете си изводите сами!
    Според същия този арабист, който навремето е превеждал на бай Тошо по време на преговори с Кадафи, имало следния случай: Навремето нашите умни глави подписали някакъв договор с Либия за не знам какво си, чийто текст бил изцяло на арабски език и едва след превода му у нас се разбрало, че Бългаия губи от този договор сто милиона долара. Когато Живков се срещнал с Кадафи, измъкнал договора и му казал - "Виж тука има нещо сбъркано." Кадафи хвърлил косо едно око и му отвърнал: "Ами това значи, че моите са излезли по-хитри от твоите!"
    Бедна ми майко, Българийо!

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Преди 2-3 месеца бяха задържали няколко британски войника в арабска държава и Англия скочи като за война.
    В резултат войниците бяха пуснати за броени дни. Ние 8 години търпим един диктатор да ни унижава.
    Кой ще ни уважава после в Европа и от арабския свят? Ония ракети дето ги унищожихме щяха да свършат добра работа.

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Срам ме е - та те са виновни май - или нещо бъркам?
    Ако са невинни - какви са тея компенсации..... Ами - объркан съм....
    Кадафи ги плащал - айде бе - ВЕРВАМ му!!!

10. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Преди 2-3 месеца бяха задържали няколко британски войника в арабска държава и Англия скочи като за война.
    В резултат войниците бяха пуснати за броени дни. Ние 8 години търпим един диктатор да ни унижава.
    Кой ще ни уважава после в Европа и от арабския свят? Ония ракети дето ги унищожихме щяха да свършат добра работа.
    Не сме Англия обаче,от нас нищо не зависи.

11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Не сме Англия обаче,от нас нищо не зависи.
    E как ще зависи като си сваляме гащите на всеки.

Понягога е по-добре да загубиш, но да покажеш достойнство. ( нямам предвид ситуацията с медиците, а по принцип).

Друго което си мисля.... понякога... ако не бяхме влизали в НАТО, а си бяхме "братушки" с братушките, отдавна да сме забравили за тия сестри, че и куп други работи.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Преди време, в едни "дискусии" във форума, като псувах аз управляващите, някой рече, че само си плюнча устата и спамя форума...

'Айде сега да ви го върна, а?!

Какво разтегляте маркучи само с неща, които са повече от известни? Дреме му на к*ра на Първанов какво се обсъжда тук... И на Калфин му дреме, че и на Станишев, че и на кой ли още не...

То е ясно, че всички сме на едно мнение. Е, тогава питам аз - що не сме пред президентството или пред народното събрание да протестираме???

Питам и отговор не искам - просто си го знам.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

berk, моите уважения към патриотизма ти, но нещо ми убягна - срещу кого/какво да протестираме в момента?

освобождаването на медиците?!

P.S. в смисъл, че и аз съм против плащането на такива крупни суми, защото няма човек, който да струва $ 1 000 000, но след като се разсмърдяхме пред цял свят, че животът им е толкова важен, че справедливостта е на заден план ( справедливост = честен процес, животът им = свобода на всяка цена.... дори и $ 1 000 000 на калпак...)

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Идиотщините продължават, в-к Новинар:
    [b]Близките на сестрите искат: По 1 милион евро за всяка година в затвора[/b]
    Държавата ще отпусне пенсии на петте българки
    [ 2007-07-20 ]Фани Чоджумова

Близки на медицинските сестри в Либия настояват страданията им да бъдат обезвъзмездени чрез финансови помощи. По 1 млн. евро за всяка излежана година и по 1 млн. евро за всеки от роднините поиска от българската държава Емил Узунов, съпругът на Валя Червеняшка. Не ме карайте да се смея, правителството няма да даде и лев на сестрите, каза по-късно самият той. Узунов допусна, че ако се върнат изобщо в България, сестрите ще гният по нашите затвори.
    И да искат компенсации, няма кой да им ги даде, коментира Мариан, синът на д-р Здравко Георгиев. Той за първи път чу за предложението на Узунов всяка сестра да получи по 8 млн. евро, а по 1 млн. евро да вземат близките. Мариан Георгиев бе категоричен, че компенсации ще са крайно необходими, и напомни, че при всички посещения в килията високопоставени представители на ЕС са казвали, че възстановяването им ще бъде крайно трудно. Адаптацията към нормалния начин на живот ще изисква грижи на психолози, психиатри и куп други скъпо струващи неща, категоричен бе Мариан. Адвокат Владимир Шейтанов отказа коментар по темата и добави само, че близките на сестрите имат право да изразяват мнение по този въпрос.
    Правителството обмисля да компенсира материално медиците, но евентуално решение в този дух ще бъде взето едва след тяхното завръщане, съобщиха правителствени източници. Възможно е да им бъдат отпуснати и персонални пенсии.
    По подобен начин бе обезщетен Сергей Антонов, който бе арестуван за атентата срещу папата. През ноември 2005 г. правителството му гласува 200 лв. пенсия за особени заслуги. Мотивът на тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски бе "за твърдото му поведение по време на процеса за атентата срещу папата".
    Значи сега излиза, че държавата (т.е ние) била длъжна и на близките да плаща, при положение че не държавата ги е пратила да работят там.
    Добре де, ми то в момента има над 1 000 българи само в Либия, башка в другите арабски страни. Че то ще стане ебаси доходния бизнес, зорлем ще крадат и вършат нарушения, та да ги арестуват и нашите вещи политици после да дават пари.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Това може да се определи само с една дума - НАГЛОСТ !

17. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Близки на медицинските сестри в Либия настояват страданията им да бъдат обезвъзмездени чрез финансови помощи. По 1 млн. евро за всяка излежана година и по 1 млн. евро за всеки от роднините поиска от българската държава Емил Узунов, съпругът на Валя Червеняшка. Не ме карайте да се смея, правителството няма да даде и лев на сестрите, каза по-късно самият той. Узунов допусна, че ако се върнат изобщо в България, сестрите ще гният по нашите затвори.
    Те тука много бъркат,държавата изхарчи доста пари да ги освободи от тия цигани.Между другото медиците все пак са отишли в Либия да изкарват пари и са знаели рисковете.Със сигурност като си дойдат няма да останат гладни,жадни и без работа ама трябва близките и малко срам да имат.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Защо ли си мисля, че някой се опитва да превърне проблема на медицинските сестри в проблем номер 1 за България. Доста е удобно, не мислите ли?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лъжекампания в помощ на медиците в Либия
    От Ghost във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 18-02-07, 16:33
  2. Задача 122 (смъртна присъда)
    От IvO™ във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 22-12-04, 23:08
  3. Задача 120 (смъртна присъда)
    От Bibi във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 18-12-04, 15:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе