Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 37 от общо 37

Медиците в Либия - доживотна присъда!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #31

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    че даже вижте как намесват Сергей Антонов (служител в посолството, т.е - пратен от държавата).
    Отделно пък и сина на д-р Здравко Георгиев се обажда, а доктора отдавна го отделиха от СПИН процеса, щото горкия само са беше правил на ченчаджия, ракиджия и прочее неща, за които даже и в БГ щеше да бъде осъден. Ама и на него му плаща държавата адвокати и разноски.
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Защо ли си мисля, че някой се опитва да превърне проблема на медицинските сестри в проблем номер 1 за България. Доста е удобно, не мислите ли?
    А че е удобно - така е, виж какво писах по-горе, колко народ намаза не само политически дивиденти но и финикийски такива (вдигнат тираж, вдигнат рейтинг, и прочее)

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #32

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    Това за 8-те милиона евро и по 1 милион за родата е доста голяма глупост.
    Но според мен някаква специална пенсия трябва да има за тях. Това са наши сънародници, които са се натеглили достатъчно за да не стават за нищо повече. Нито да работят, нито социално да общуват. Развалини, които са очаквали с години да ги пребесят надве-натри. Това тотално съсипва психиката, за тях живота е просто загубен вече.

    Щом като са платени толкова милиони за тях само да отърват въжето, то ако си дойдат и ги помилват - трябва да има по една пенсия като за Сергей Антонов. Няма значение, че той е работил за страната ни, а сестрите - за джоба си. И той и те са тотално съсипани от случилото се с тях.

    Сергей Антонов - не е бил в затвор в Джамахирията а е бил в цивилизована Италия. Не е бил със смъртна присъда. Въпреки това е превъртял и докато имаше БГА Балкан - по милост работеше там, макар че е ходел като робот и никой никаква задачка не му е възлагал. Отивал си човека в 8 на работа, сядал си на бюро и в 17 си тръгвал. Но без това съвсем е щял да се срине.
    А при сестрите нещата са доста по-лоши.

    Никой от нас не знае дали неволята един ден няма да го изкара в чужбина на гурбет и там да го сполети някаква подобна подигравка на съдбата. Затова се плащат данъци, затова има държава, за да защитава поданиците си и да им помогне в такива необичайни случаи.

    Р.S. Всъщност Сергей Антонов е работил като представител на БГА Балкан в посолството ни в Рим, не е бил посланник. Работил е за държавна фирма, просто защото тогава нямаше частни фирми.

  4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #33

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    Близките на сестрите искат: По 1 милион евро за всяка година в затвора

    Дали пък няма логика в едно такова искане? ммм? Доколкото си спомням държавата ни в лицето на тогава управляващите импотентни траверси, както и цялото ни прехвалено разузнаване бяха единствените, които не съумяха своевременно да измъкнат сънародниците си от назряващия скандал в либийското здравеопазване, които тръгнаха да търсят изкупутелни жертви, разбира се, основно чуждестранни медици, българи, филипинци, египтяни...Ако не спяха тогава така сладко, нямаше да има кого да съдят, нито милиони които сега да изплащат, нито 8 години които хора да гиизлежават....

    14.12.1998. Българското посолство в Триполи е уведомено с факс, подписан от група медицински работници от Детската болница в гр. Бенгази, че либийските власти са задържали българските граждани Севда Симеонова Ябланска и Снежана Иванова Димитрова. Всекидневно български медицински работници са били разпитвани и в самата болница. Посолството провежда срещи с представители на Главни управления "Протокол" и "Консулски въпроси" към Генералния народен комитет за външни връзки и международно сътрудничество (ГНК за ВВ и МС). Българските дипломати узнават, че от З месеца, от октомври 1998, в Бенгази се води следствие за заразяването на много деца с вируса на СПИН. Посолството провежда телефонни разговори с медицинския персонал от Детската болница в Бенгази. Уведомен е заместник-гененералния директор на "Експомед" д-р Венцислав Минков, който по това време е бил в Бенгази, за да се запознае с възможностите за освобождаване на българските граждани.

    16.12.1998. Посолството в Триполи внася в Главно управление "Консулски въпроси" към ГНК за ВВ и МС вербална нота, в която се настоява за освобождаването на Севда Симеонова Ябланска и Снежана Иванова Димитрова. Те са освободени и следственото дело срещу тях е преустановено. 18.12.1998 Българското министерство на външните работи (МВнР ) се обръща с писмо до Министерството на здравопазването (МЗ) с искане фирма "Компас консулт" да окаже съдействие на специалистите, които е изпратила в Либия. По-късно ще се изясни, че в края на 1998 българското посолство не е свързало кратките задържания на български граждани в Бенгази (нещо обичайно, както става ясно) със започналото през есента в този град разследване на масовото заразяване със СПИН. София не е уведомена за зараждащия се СПИН-скандал.


    Дали София не беше длъжна да се самоуведоми по знайни и незнайни пътища....и да вземи мерки овреме....
    Да, всички медици са там заради парите, но да не забравяме, че тези "оферти" са били отворени като възможност благодарение на международни спогодби между България и Либия за обмяна на квалифицирани медицински кадри и подпомагане на лиийското здравеопазване, и като такива, съответните министерства е трябвало да държат под око всичко ставащо там.

    Да си припомним историята тук:

    http://forum.sliven.net/viewtopic.php?t=3657


  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #34

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    berk, моите уважения към патриотизма ти, но нещо ми убягна - срещу кого/какво да протестираме в момента?

    освобождаването на медиците?!

    P.S. в смисъл, че и аз съм против плащането на такива крупни суми, защото няма човек, който да струва $ 1 000 000, но след като се разсмърдяхме пред цял свят, че животът им е толкова важен, че справедливостта е на заден план ( справедливост = честен процес, животът им = свобода на всяка цена.... дори и $ 1 000 000 на калпак...)
    FearMe, говоря за протест срещу поредното бъркане в джоба на народа. Повече от ясно е, че в стремежа си да бъдат "дипломатични" по време на целия 8-годишен процес, нашите мамини управници изхарчиха адски много пари. Откъде дойдоха тия пари?! Нали нямаме бюджет за повишаване на жизнения стандарт на хората! Нали нямаме бюджет за безплатни лекарства и здравеопазване!... 'Айде да не продължавам, че ще стане страшно!

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #35

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    Skynet, който и да е виновен за проспаната възможност за изтегляне на медиците ни от Либия, не съм длъжен да плащам аз, ти или някой друг българин от джоба си.
    Защото точно така ще се случи.
    Искал си ЗНАЧИТЕЛНО по доходна работа, получил си я. Имало е риск и той се е материализирал, останалия народ няма никаква вина за това. Отделно от това, лично моето мнение е, че са невинни единствено по обвинението, че умишлено са заразили децата със СПИН. Всичко останало е било често срещано там. Търсили са всякакви начини да изкарат повече парици или да останат на доходната си работа.

  7. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #36

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    Добри новини

    Самолетът, с който медиците ще отпътуват от Либия, все още не е излетял


    София. Все още от летището в Триполи не е излетял самолетът, с който петте български медицински сестри, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар с български паспорт Ашраф трябва да напуснат Либия, предаде БНР. В същото време на летище София се увеличава броят на роднините, които очакват своите близки. Пред правителствения ВИП има и голям брой журналисти. По последна информация петте български медицински сестри и д-р Ашраф допреди 30 минути все още не са били докарани на летището в Триполи от затвора “Джудейда”. Първоначално самолетът е трябвало да излети в три часа българско време. В самолета вече няколко часа се намира единствено д-р Здравко Георгиев.
    В същото време вече повече от два часа пред правителствения ВИП на аерогара София чакат роднини на част от медиците. Тук е дъщерята на Валя Червеняшка, зълвата на Валентина Сиропуло, майката на Кристияна Вълчева, както и синът на Снежана - Ивайло. Той обясни, че няма никаква информация кога самолетът от Триполи трябва да излети.

    агенция Фокус

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #37

    Re: Медиците в Либия - доживотна присъда!

    По Нова казаха че са излетели и в 10 ч наше време ще кацнат в София.

    Позоваха се на външно министерство

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Лъжекампания в помощ на медиците в Либия
    От Ghost във форум Коментирай новина
    Отговори: 16
    Последно: 18-02-07, 15:33
  2. Задача 122 (смъртна присъда)
    От IvO™ във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 22-12-04, 22:08
  3. Задача 120 (смъртна присъда)
    От Bibi във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 18-12-04, 14:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе