Наистина и ред не съм прочел повече за тия (стопаджии-грабители) на пътя.Първоначално публикувано от Smurfa
Ако някой знае нещо - да пише. Или и тях ги покриха като максим?
Наистина и ред не съм прочел повече за тия (стопаджии-грабители) на пътя.Първоначално публикувано от Smurfa
Ако някой знае нещо - да пише. Или и тях ги покриха като максим?
И в какво трябва да ги обвинят според вас и най-важното - по коя точка от закона? Нито са го засичали с радар, нито са му правили тест за алкохол. А дори и да са го спрели за превишена скорост - правят му акт и си продължава - такава е процедурата.
Спрели са го щото е карал като луд, ама тоя им е рекъл - Момчета, ето ви тука 50 лв да се почерпите и си е продължил.
После нито той, нито нито те имат изгода да изтъкват този факт при разследването.
Затова и нищо не се чу повече.
Именно - доказателства никакви. И в случая интересите на двете страни съвпадат.
Не съм чел кво сте писали по темата, просто защото навсякъде цари някаква истерия около максим, може би изкуствено насаждана...Да, той е виновен, той е убил човек и ранил още няколко и заслужава съответното наказание. Но, тука идва едно голямо Но....максим ли е най-големият престъпник в тая корумпирана, крадена, разфасована държава....Има толкова много по-големи престъпници от него, които дори никога няма да бъдат съдени....Престъпници от най-различен характер, които дори в полицията никога няма да ги откарат. А пък и такива като Максим - убийци по пътищата - те са хиляди и много малко от тях са осъдени. За сравнение вчера дето стана това убийство в Трън - кой луд е позволил на бивш затворник да има лично оръжие - пушка? Бил реабилитиран...абе как ще реабилитираш бивш затворник по отношение притежанието на оръжие? В Дупница педофилът беше освободен срещу 500 лв гаранция. За какво говорим? Мините в Симитли - миналата година там загинаха няколко работника поради факта, че мината не е била обезопасена по вина на собственика на мините, който не е влагал пари в нейното поддържане. След това на близките на тези хора бяха обещани по 100 000 лв мисля, за обещетение и тези обещетения не са изплатени и до днес. Кой ще осъди този собственик на мините в Симитли? Той няма да види съд никога. Защото такива като него са недосегаеми. Примери като всичките тези - хиляди в нашата мила държава. Ама ето - набарали сме най-големият виновник за всичко и дай да го утрепем с камъни...Пак казвам, че не защитавам Максим - той си е виновен за това, че е пил и за последствията от катастрофата, но ето има много други по-брутални случаи от неговия, които по една или друга причина се потулват, за тях не се говир и така ни като си бърборим за Максим мислим ,че тая държава ще се оправи. Глупости! Дали Максим ще влезне в затвора или не и как ще го накажат - всичко ще е една показност или сделка под масата ако той остане навън. Обаче виновници за драмата с влака София-Кардам никога няма да се намерят, нищо , че там изгоряха 10 човека и още няколко ранени....собственикът на мините в Симитли и много други собственици на предприятия като него ще си гледат кефа някъде навън, а древбните рибки като нас ще умират било то по пътищата, било то на работното място или някъде другаде.....
Изводът е, че живеем в Дивия Запад и всеки се спасява както може и съответно този с по-голямата "пушка" има по-голям шанс да оцелее в тая джунгла наречена България.
Не си прав тука. В дира имаше статия с обяснения на шефа на КАТ който каза , че пътна полиция не са подкупни. И познай колко коментара имаше отдолу ... Около 700 и всичките бяха поздравителни към най-близка роднина по права линия.Първоначално публикувано от Black Adder
Пак ще го напиша - 80 на 100 от простотиите по пътищата се случват благодарение на КАТ и рекета от тяхна страна. Ако всички си плащаха за дяволъка нямаше да има къде да им складират книжките.
Те ако всички си плащаха,положението с "дяволъка" щеше да е коренно различно.
ХеХ ,джунгла България.Първоначално публикувано от Stanley
Че къде ли не е така !?
Само стандарта де е по различен.
Чета чета и......
Тоя човек го уср.... и уп...... съдихте линчувахте ....както и да е не го познавам .Интерестното е че никъде не срещнах КАКВО КОИ ЗАЩО КАК подбужда хората да карат като изстребители -дрогирани пияни бясни нервни ....
Това на всеки един от нас може да се случи.
Да вземеме пример че е бил един нож .
Коя ръка ли го е държала ?
Кое тяло е било ?
Кои мозък е бил ?
Никои нищо не спомена за тях не ги съдихте или каквото и да било защо?
?-?-?-?Е и в Австрия ли, като те спрат, и куките почват - И ти какво работиш сега? И къде си ходил? А къде отиваш? Аааа и какво да те правим сега?Първоначално публикувано от Compare
И така - докато или не кажеш твърдо - Нарушил съм, пишете ми акта!! /както аз, последно преди 6 г./
Или - Аз днес имам рожден ден, ето ви тук 20 лв да пиете по едно кафе.
Та казваш, при вас досущ същото ще рече?
Дори в България да ме преберат за малко като на шега.Дори са и по груби или на такива попаднахме цитирам :Първоначално публикувано от Black Adder
Супер аругантни !!
Полицаи в България спират за проверка на документи :
Лични карти правоспособност на МПС излезте от колата момичето може да остане.
вземат данните от предадените документи .Обаждат се по радио станции проверяват...
Ние изпълняваме.
Полицаите се обръщат към жена ми която седи на задната седалка -еи момиче нещо документче да имаш как си на задната седалка (незнам дали го чух така или ми се беше сторило, жена ми и тя не чула всичко )..................!!Та взех че аз им искам документи за самоличност и..............................!
От там нататък се стигна до кмета на София .
На всякъде го има това .
Пил ли си ?какво си пушил ?къде отиваш ?Не ти ли е горещо с тва яке ?Често срещани въпроси в късните часове .Полицаи да се дере като невиждал що съм бил с широко отворени очи посред бял ден в работно време с работна кола !?
Само за рождени дни да не става на въпрос че лошо .
Голямо погрешно мнение за Европата където и да си е едно и също както бях споменал само стандарта де е малко по различен .
Както си има и + така и - !
Преди да дода в Австрия беше като мечта Големи Магазини,паркове,чисто,приятно,спокоино ...... докато не заживях .
Ето на какво попадам.
http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=23949 ( помощ за Мануела )
Някои шампиони май си имат нова джипка от каското. А пък други не шампиони се молят за помощ за човешки живот.
Със сигурност не се гордея със тоя "шампион". Няма такъв шампион който ходи и трепе хората по пътищата.
Много мислих и накрая разбрах защо тази от Перник я осъдиха на 14 г. пък шампиона на 2.5 г .условно. Разликата е в броя на убитите. Ако Максим беше убил трима , най-вероятно и той щеше да отнесе 14 - ка. Но , какво да се прави , имал е късмет човека.
Тази от Перник нарани детето си , и едното от убитите деца бе дъщеря на бившия главен прокурор!