Вижте резултатите от анкетата: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицай?

Гласували
61. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да !

    28 45.90%
  • Не !

    33 54.10%
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 127

Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #46

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    никой не коментира хаоса в гърция. защо?

    вярно, че информацията малко е размита, но май може да се обобщи със следното:

    "момче на 15 години от улична банда се сбива с полицаи през нощта, при което в суматохата бива простреляно"

    моето мнение/предпочитание относно живота под полицейски надзор и живота с право на всякаква проява на лични желания, несъобразени с другите? няма да ви кажа. само ще ви попитам дали знаете как стоят нещата в швейцария?

    е те там е така, както искам да е тук

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #47

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    blue1. Не, не се противопоставям на всяка цена.
    Достатъчно ясно написах, че подсъзнателно съм по склонен да подкрепя исканията на колегите от МВР, отколкото да съм от страната на присмиващите се, но ... и досега не прочетох ясни искания. Дори и исканията да стигнат до органа, който може да ги реши, нормалния въпрос ще бъде "защо" и/или "какво".
    Протестиращите трябва да са готови за това, иначе олекват.

    И ако спорим за ситуацията в МВР, говорим не за теб лично или за колегата ти, а говорим за нещата, като цяло. Вижда се общата картина, не твоя труд, ако ще и да си българския Wyatt Earp. И е редно не да се обиждате, а да дискутираме. Дали само министъра, главния секретар, началниците, обществото, прокуратура, следствие, съд са виновни.
    Дали голяма част от вината не е във вашите редици, в редиците на редовия полицай и низшия ръководен състав.

    И пишеш за "Европейската хартата на полицейския служител".
    В тази връзка, предполагам, че знаеш какво означава "харта".
    Защо полицаите се грижат за документ, гарантиращ правата и свободите им, а нехаят за правата и свободите на обществото след като това би трябвало да е основния им приоритет.
    Къде в стачката се видя загриженост за обществото? С какво ще спечелите същото на ваша страна? Замисли се и ще видиш, че съм прав. Колкото и да е грозно, дори стачката е малко политика. И трябва да се води като такава.
    На преден план са исканията на полицаите.
    Ангажименти няма.
    Естествено няма да има и отговорни, ако ви се изпълнят всички искания, а положението си остане все същото. В което съм сигурен. Тогава ще има други искания и други оправдания.

    Защото причината да не се работи в МВР не е качеството на униформата, недостига на бензин или размера на заплатите в МВР. Те са достатъчно високи на фона на нивата на заплащане в останалите сектори. Работното ви време си е нормално. Както казах има редица държавни служби с 24 часов режим на работа, седем дни в седмицата и 365 дни в годината. Но не са първа група и ще се пенсионират на 63, а не на 40.
    И вземат заплати с най-малко 25% по ниски от вашите.
    Почивките и смените са така изчислени, че да ти се гарантира времето за почивка.

    Общо взето идеята ми е, че трябва да убедите обществото, че си вършите работата по най-добрия начин, с чувство за отговорност и загриженост за него. И всички, без изключения. Защото това, което искате е за всички, дори за изметта в системата.
    А то не става с писане по форумите и демонстративно пушене на цигари. Става с работа и ... една силна дума ... непримиримост към недостатъците вътре, при вас.
    Иначе винаги ще има някой, който да ви даде пример с N-ското РПУ, с главен инспектор Мушмуроков. Как точно не си е свършил работата или е взел някой лев.

    Другия вариант е да гарантирате по най убедителния начин, че това, което искате ще накара изметта да работи. Но и да го гарантирате.
    Иначе каузата е загубена, превръща се в упражнение по демагогия.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #48

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Malone преди малко по новините съобщиха, че пари няма защото не са извършени 12% съкращения в МВР. Нали се сещаш откъде трябва да ги съкратят тези проценти при големия недокомплект по РПУ тата. И как реши , че работното време ни е нормално просто не разбрах пък и пенсиониране на 40 години може да стане ако си започнал работа на 15 годишна възраст. Казваш, че сме почти колеги, къде работиш ти, че имаш толкова различна информация от мен? На мен и на повечето ми колеги работният ден често е по 10 и повече часа които ни ги дават като компенсация към почивката. Аз никога не съм ползвал тази компенсация, просто защото няма кога. Годината си отива а аз и повечето ми колеги още не сме ползвали отпуската си за 2007 година. Да пълно е с милиционерски кадри още с хора който нищо не вършат и гледат службичката им да мине и да влезнат в някоя схемичка за по някой лев. Няма как да се променят тези неща при сегашната система. Няма как да се започне промяна отдолу. Лично аз вече не виждам смисъл да се напъвам както за работа така и да убеждавам хората, че полицията е зле и трябва да се промени. На мен ми е ясно, че обществото никога няма да подкрепя напълно репресивен апарат като полицията, но също така ми е ясно, че моето семейство няма да остане гладно.

  5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #49

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    blue1
    Е ... какви законодателни промени са нужни за да ти се даде компенсацията. Мисля никакви. Компенсации има, въпрос на организация е да се дадат. Моите ръководители държат стриктно в края на месеца компенсациите да са изчистени. Ще рече, първата смяна на следващия месец съм компенсация, ако съм събрал да речем дванадесет часа. Тази година приключих с останалите ми отпуски. Ползвах отпуската си от 2006, 2007 и 2008. Три месеца бях отпуска. Ръководителят ти няма право да ти откаже миналогодишна отпуска. Може да ти откаже половината от исканата, ако е от тази година. От минала не. Пускаш молба, отказва ти. 10 дена преди датата, която ти е нужда го уведомяваш писмено, че ще си ползваш отпуската от минала година. Карам по спомен, но не мисля, че има някакви особени промени в тази насока. Това е законно положение и не могат да те накажат [официално]. За неофициално не знам, зависи от човека. Това, ако отпуските се третират по Кодекса на труда. Ако в Закона на МВР пише друго, посочи ми какво. Основанието, което не ти дава право да си ползваш отпуската.

    Относно пенсионирането.
    Изключваме, ако си възпитаник на сержантското училище, вече Център за специализирана полицейска подготовка.
    Да кажем си започнал кариерата си във ВИПОНД-МВР. На 18 години. Кажи ми на колко години имаш право да се пенсионираш. След колко години работа?
    А ако си възпитаник на ЦСПП - Пазарджик? Кариерата е започнала на 15 или на по малко години. Тогава? Каква е ситуацията.

    Или просто напиши колко години в системата на МВР са нужни за да имаш право на пенсия.

    Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Лично аз вече не виждам смисъл да се напъвам както за работа така и да убеждавам хората, че полицията е зле и трябва да се промени.
    Е това е истината. Отчаянието на по младите кадри. Само с това съм напълно съгласен.
    И това е гадното.
    Тези, които искат нямат сили да се преборят със ситуацията.
    А тези, които имат сили, не искат, техните интереси са други.

    E ARTU, приемам, че ти си полицай за пример. Умен, отговорен, работохолик, некорумпиран.
    И като теб има 2 999 още.
    Кажи ми защо да подкрепя стачката?
    Ще помогна на теб, ОК. И на останалите 2 999 отговорни служители. И ще сте го заслужили.
    А останалите 6 000?
    Разбираш ли какво искам да кажа?
    Не смятам, че повишаването на заплатите ще накара мърдите да заработят, не.
    Щом самите вие, работещите, не ритате тези, които вегетират на ваш гръб, няма как повишаването на заплатата да ги направи по работливи.
    Не знам дали съм ясен. Дано съм.

    И няма какво да разчитате на синдиката.
    Организирайте се, по форуми, по браншови събирания, намерете най-умните между вас, най образованите, ползващи чужди езици, прочетете Законите и регламентите на водещите в правоохранителната дейност държави и дайте конкретни предложения. Но на езика на политиците. Или не, точно обратното, не на техния език, а конкретни неща, цифри, факти, практика.

    И ... като че ли останахме само няколко човека да пишем, аз лично съм до тук. Мисля, че достатъчно ясно изразих мнението си.

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #50

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Ами хайде и аз да се намеся, за да не умре съвсем дискусията...
    И няма какво да разчитате на синдиката.
    Организирайте се, по форуми, по браншови събирания, намерете най-умните между вас, най образованите, ползващи чужди езици, прочетете Законите и регламентите на водещите в правоохранителната дейност държави и дайте конкретни предложения. Но на езика на политиците. Или не, точно обратното, не на техния език, а конкретни неща, цифри, факти, практика.
    И в името на какво?
    Тук никой не зададе основния въпрос: Защо беше унищожена или унизена държавата в България? Защо се затриха за 20 години икономика, армия, полиция (милиция), образование, здравеопазване, съдебна система? Стария ленински въпрос: " А кому ето выгодьно?" И колко години беше необходимо да се постигне това? 5-10? Ако си отговорите правилно на него и приложите принципите на екстраполацията ще стигнете и до правилните отговори кога нещата ще се оправят. Защото за "разкостването" на една държава стигат и 5 години, но за изграждането и не стигат понякога и 50.

  7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #51

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Все трябва някога да започнат тези 50 години вълчо.
    И защо пък "прераждането" да не тръгне от МВР. Ще бъда изненадан, но защо пък не?

    11 Септември 1973. Сантяго. Все ме влече да чета подробности по тази тема, ти знаеш вълчо.
    Оправили са се хората, ама здрава ръка трябва.




  8.  
     
  9. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2
    Мнения
    382
    #52

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Мисля, че достатъчно ясно изразих мнението си.

  10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #53

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?


    Полицията изпълнява частни поръчки.
    Иронията е, че получават заплати от данаците ни за да работят срещу, а не за сигурността ни.
    И имат наглостта да иска още пари? За какво?

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #54

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Цитат Първоначално публикувано от ARTU
    Полицаят изпълнява заповеди. А дали заповедите са "частни поръчки" - това е друг въпрос. За неизпълнение на заповед си отиваш
    @Artu - за корупция също !
    Както и за немърливост , вече до колкото знам даже и за носене на оръжие след смяна. ( особено ако си в кръчма )



  12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #55

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=314194

    Пияни полицаи в центъра на скандал в Студентски град
    Четирима столични полицаи предизвикаха пиянски скандал в дискотека в Студентски град. Служителите на вътрешното министерство поискали да влязат в дискотека „Ориент 33”, за да си допият. Охраната на заведението не ги пуснала, защото били видимо пияни, и това предизвикало инцидента.

    „Между двете групи мъже избухнал скандал, а гардовете на дискотеката извикали дежурен патрул от Седмо РПУ”, разказва началника на полицейското управление Петър Неделчев.

    „Нашите служители са доведени в районното управление, заедно с охранителите. Образувана е преписка, имаме жалби, подадени и от двете страни за неправомерни действия. На служителите е разпоредено да отидат в поделенията и да докладват на своите началници”, каза Неделчев. Инцидентът е станал малко преди 3.00 часа след полунощ. Трима от задържаните полицаи са от Четвърто РПУ, а един от Столична дирекция „Охранителна полиция”.

    Четиримата служители на МВР са се опитали да нарушат заповед на полицията в заведения в Студентски град да не се допускат пияни хора. Случаят е даден на инспектората на МВР заради уронване на престижа на професията.
    ARTU, явно и тези невинни душици, от мъка са отишли да протестират мирно пред дискотеката, ама понеже били непушачи, а било и доста студено, решили да изпият по водка, на топло.
    Как да не им дадат и 14 заплата сега ми кажи?

  13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #56

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Днес един мъж пиян блъсна с автомобила си възрастна жена на пешеходна пътека!!! По професия извършителя е животновъд. Мръсни животновъди не ги е срам и ще искат помощи за животновъдството , че и протести ще вдигат, пияници и бабоубийци.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #57

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Айде да спрем с глупостите !!!
    Ще помоля колега да позачисти спама от тук нататък, а останалите да се придържат към темата .
    Благодаря.

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    295
    #58

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Днес един мъж пиян блъсна с автомобила си възрастна жена на пешеходна пътека!!! По професия извършителя е животновъд. Мръсни животновъди не ги е срам и ще искат помощи за животновъдството , че и протести ще вдигат, пияници и бабоубийци.
    Съмнявам се животновъдът да се е репчил "Ти знаеш ли к'ъв съм аз, бе! Чувам овчици! И имам доилка!"

  17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #59

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    dmanov поста ми е реторичен. Аз съм участвал в задържане с подкуп и на лекари и на университетски преподаватели бил съм и на пиянски свади в който са участвали и прокурори и съдии, но не съм си променял впечатленията към въпросните професии, независимо, че медиите изобщо не отразяват гафовете на втората група хора. Всичко е манипулация. В крайна сметка за десет години съдът е издал почти 500000 хиляди присъди, а "омразния" КАТ въпреки корупцията са издали милиони актове за същият период. Е по тази логика почти всеки втори гражданин в активна възраст в България е престъпник или нарушител. И аз изуидски мога да кажа, че полицията не се нуждае от подкрепата на тези хора защото всъщност това би било зле за тях самите.

  18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    3,124
    #60

    Re: Подкрепяте ли символичния протест на българските полицаи?

    Колко е средната заплата на полицай със средно образование за страната?
    Знам, че конкретните цифри са много секретни!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 9 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 84
    Последно: 22-12-21, 19:32
  2. Отговори: 54
    Последно: 18-01-09, 00:30
  3. Отговори: 5
    Последно: 08-12-06, 10:12
  4. За и против уличните полицаи (катажиите)
    От EX-DJ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 48
    Последно: 05-07-03, 12:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе