Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41

Интернетът от БТК АДСЛ се срина тотално в цяла България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Интернетът от БТК АДСЛ се срина тотално в цяла България

Преди време Варна имаше един стабилен доставчик- Телекомс.
    Няма да коментирам скорости и трафик - но факт бе че бяха покрили доста голяма територия.

както и да е.
    Ще Ви разкажа една история с този доставчик.
    В MIRC едно лапе с 20 пъпки вижда интересен ник и почва да се дразни с него.
    Ще спрестя никовете че да няма лоши спомени някой.
    та лапето обижда , заканва се - ще те хакне ве п****л , пу*ко *****, ще те хакна и тн.
    А отсреща: - Пич виж ми who is !!!
    лапето : - знаиш ли кво ме интересува кой си и пак така.
    на моя познат му кипва и се пресегнал и угасил главния switch.
    2 часа в града нямаше нет.
    незнам за последствия и тн , но този образ хакна града

2.  

3. Тук е от
    Sep 2004

Стабилен доставчик, стабилен професионалист работещ в тази фирма който явно знае само как да угаси switch-а, вследствие на което няма нет 2 часа! Над 50% от работещите в БГ са също толкова специалисти колкото е и твоя приятел. Затова като стане нещо търсим кой ни е крив?......

4. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от dmanov
    За това, че може да се случи на всеки, си прав, но лично за мен е обида да излезе някакъв технически другар (беше му излязла стресница, милия), а трябваше най-малко изпълнителен директор да се появи и да поеме отговорността.
    Да, не е работа на техническо лице да обяснява проблеми от такъв мащаб във фирма от такъв мащаб.
    Още по-обидни са глупостите, които издрънка той. Като нямаш още официална версия, кажи го, а не ми говори за "бъг". Много искам някой да ми обясни, как една наета линия, за която има само медни жички, завити с болтчета за репартитор, се влияе от софтуерен "бъг"!
    Няма никакъв проблем софтуерен бъг да срине интернета по наета линия. В случая обаче едва ли е бил такъв проблемът, след като мазалото е било с часове. Ако беше някоя квартална ланка бих могъл да си го обясня с някакъв хардуерен проблем. Но за фирма като БТК единственото обяснение за мен е човешки фактор.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

При БТК наистина проблема е в "човешкия фактор". Един приятел преди няколко месеца си пукса нет на БТК. Идват пичовете да прекарат телефона и да пуснат интернета. Моя приятел си е купил нов лаптоп без ОС. Инсталира ли му ОС. Онези от БТК-то два часа се тюхлаха защо няма интернет на лаптопа, нито жично, нито безжично. Съответно след това чакане ме вика да погладна какво става. Отивам и какво да видя. Ами то просто няма драйвери за ланката и за безжичната ланка. Онся само как се пулеше пред компютъра, а беше дошъл специално да виси каквъв е проблема. Накрая пича ми каза и паролата за модема. В БТК наистина работят некадърници и до колкото знам причината в мизерните заплати. Нали знаете, че в БГ шофьора получава по-голяма заплата от висшиста. Този проблем е сериозен и води да много проблеми.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Интернетът от БТК АДСЛ се срина тотално в &

Цитат Първоначално публикувано от hecoat
    Стабилен доставчик, стабилен професионалист работещ в тази фирма който явно знае само как да угаси switch-а, вследствие на което няма нет 2 часа! Над 50% от работещите в БГ са също толкова специалисти колкото е и твоя приятел. Затова като стане нещо търсим кой ни е крив?......
    Някакъв проблем ли има или така си мисля ?
    Ако обичаш си смени тона.
    Казах весела случка която мисля че има подобен характер с проблема а ти се ежеш.
    Да според мен проблема е на другите - не при мен.
    С какво аз съм допринесъл за срива в бтк нета ?

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Като цяло темата тръгва малко в друга посока, интересно ми е по-скоро някой дали има информация какво е станало, че да омажат почти всичко в цялата страна. Спирането не е било изведнъж, в някои градове е нямало още от 12:00, при нас спря около 14:00, и съответно се оправи чак вечерта.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Само ADSL-ите да бяха - иди дойди (и друг път се е случвало и ще се случва), но наети линии (и то не една или 10) с гарантиран достъп.....
    Сега да не излезе, че са виновни от CISCO, защото БТК/Виваком работи предимно с тяхно оборудване!? Или пък китайците с тези техни CPE .... тц тц?! Или някой набеден индийски програмист, от когото е закупена орязаната версия на софтуер (за още по-евтинко)?! Вината винаги е във вашия телевизор. Официално надали ще се разбере какво е станало, съдейки по спецификата и мащаба на проблема. Сега е времето за реклама на алтернативните оператори - 99% от рекламата им я свърши Виваком.

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Само да вметна ,че откакто спря в петък в нашият офис, нета дойде .....в неделя.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kaar
    Само ADSL-ите да бяха - иди дойди (и друг път се е случвало и ще се случва), но наети линии (и то не една или 10) с гарантиран достъп.....
    Сега да не излезе, че са виновни от CISCO, защото БТК/Виваком работи предимно с тяхно оборудване!? Или пък китайците с тези техни CPE .... тц тц?! Или някой набеден индийски програмист, от когото е закупена орязаната версия на софтуер (за още по-евтинко)?! Вината винаги е във вашия телевизор. Официално надали ще се разбере какво е станало, съдейки по спецификата и мащаба на проблема. Сега е времето за реклама на алтернативните оператори - 99% от рекламата им я свърши Виваком.
    Абе човече божи,
    Ти някога правил ли си нещо със собствените си ръце и глава??? Или си само по приказките и оплювките?
    Ако си, би осъзнал как нещо, което работи с години изведнъж спира без всякаква логична причина и как нещо, дето си го премислял хиляда пъти и което по всички физически и технически закони трябва да тръгне не ще и не ще! Ако си забил поне един пирон, щеше да знаеш, че се случва да си уцелиш и пръста!

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Бравооо, Lupus, ти направи най-разумното и обосновано обяснение на проблема! Браво!
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Абе човече божи,
    Ти някога правил ли си нещо със собствените си ръце и глава??? Или си само по приказките и оплювките?
    Ако си, би осъзнал как нещо, което работи с години изведнъж спира без всякаква логична причина и как нещо, дето си го премислял хиляда пъти и което по всички физически и технически закони трябва да тръгне не ще и не ще! Ако си забил поне един пирон, щеше да знаеш, че се случва да си уцелиш и пръста!
    Ако работата ти е свързана с това - да (не) си целиш пръстите, докато забиваш пирони, то моята определно е свързана с част от услугите на Виваком (не само ADSL), които се сринаха в петък!
    И пропуснатите ползи + загуби надали ще ни компенсираш "със собствените си ръце и глава"....
    И добре, че това горното твърдение го четем от теб, а не от когото трябва.
    Между другото (без да се обиждаш) - освен да се заяждаш, ставаш и за пресаташе (PR) на БТК.

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

налага се и аз да метна една плюнка в посока виваком...

не е точно за интернета - там нещата се оправиха още същата вечер, така че аз бих описал тогавашния пробем като "леко неудобство"

причината за поста ми е друга - телефонията им

от няколко дена насам е възможно да бъдем набрани, но ние не можем да избираме (който и да е оператор). след набиране на номера задължително получаваме сигнал "заето". в случая става въпрос за вход на блок, не съм проверявал по другите входове на блока, както и други блокове на същата централа - 30. няколко други проверени централи работят

държа да отбележа любезността на операторките, готовността им да помогнат дистанционно и спазването на часа на изпращане на хора на адреса. разочарованието ми се дължи на компетентната помощ като цяло:

1. дистанционната помощ -> обаждам се от името на 2 абоната. на единия има само телефон, на другия има тел+адсл. проявлението на проблема е едно и също, като интернет на втория адрес си има (т.е. кабелът си е наред...). дистанционната проверка показва, че на линията само с телефон сигналът е слаб, така че проблемът можело да се дължи на намокрен кабел, прекъснат кабел или нещо от рода. линията на другия абонат (с адсл-а) била в идеално състояние, така че за там обяснение нямали. което според мен означава, че и за първия абонат нямат

2. помощта на място -> идват двама човека, влизат обути в хола (във варна в момента вали дъжд от почти 48 часа) и "помагат":
    - ами имаме проблем с централите и линиите временно не са тонални, а пулсови, така че ще трябва да си пренастроите апаратите на "пулс". аууу, вие сте с panasonic dect. ами я си намерете книжката, защото там е описано как се сменя, защото на различните телефони е различно ( я стига бе! тъй ли?! не би ми било и минало през ума ). не ви ли е на лесно? а сам ще се оправите ли? ааа, хубаво. ами... довиждане

добре де, тази помощ, по-скоро информация, не можех ли да я получа по телефона, ами трябва да чакам да дойдат да ми окалят килима?

както и да е, като цяло в последно време нямам оплаквания от бтк, простете - виваком, но малко се раздразних. от една страна са 100% коректни, ама от друга помощта им малко безполезна - в крайна сметка не ми казаха нещо, което нямаше и сам да пробвам

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Няма никакъв проблем софтуерен бъг да срине интернета по наета линия.
    Не спря интернет по наета линия, а самата линия, както и MAN. MAN се управляват от активни устройства, които имат софтуер и могат да бъдат сринати от "бъг".
    Не мога да си обясня защо спря достъпът до частни мрежи чрез наети линии.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

........
    Не мога да си обясня защо спря достъпът до частни мрежи чрез наети линии.
    Ами нали и наетите линии стигат до някакви активни устройства....

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ами нали и наетите линии стигат до някакви активни устройства....
    Да, моите! И на няколко (да се самоцитирам) "частни мрежи". Всички тези активни устройства работеха без проблем, но жица нямаше.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Да, моите! И на няколко (да се самоцитирам) "частни мрежи". Всички тези активни устройства работеха без проблем, но жица нямаше.
    В какъв смисъл? Скъсан кабел ли е имало?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен
    От etg във форум Черен списък
    Отговори: 32
    Последно: 18-06-14, 08:47
  2. Интернетът на БТК не става за нищо!
    От Eddie във форум Черен списък
    Отговори: 64
    Последно: 14-06-12, 10:41
  3. Отговори: 2
    Последно: 18-09-07, 15:30
  4. Отговори: 4
    Последно: 22-02-06, 18:51
  5. Отговори: 3
    Последно: 22-09-05, 15:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе