Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 97
Like Tree2Одобрявам

10% данък върху банковите лихви

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Отговор: 10% данък върху банковите лихви

Така, че не мога да се съглася с PAT, който е с мисленето "Аз нямам пари, значи нямам проблем...".Ами като остане без работа, тогава проблема му ще е голям, но с това мислене изобщо няма и да е разбрал Защо е станало така ?!!
    Всичко което става в Бг ни засяга, .......

justify,
    прав си в едно , засягаме до толкова, че като остана без работа е ПО-ДОБРЕ да има такъв данък, за да има и повече парички за обезщетение на борсата. Не виждам как стимулирането на държане на пари в банка и печелене от лихви ще създава работни места - напротив, това е предпоставка за закриване на бизнес и възползване от липсата на закон....

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

А бре PAT, какъв бизнес какви пет лева,Ако имаш пари ще ги "хвърлиш ли в тази черна дупка" каквато е сега България управлявана от правителство с хаотична политика.Аз ако имам 1-2 милиона разпродавам всичко и бягам в Англия,Германия, Франция или друга западна държава, в която дори и да нямам бизнес съм сигурен, че политиката е такава че децата ми ще са добре утре когато пораснат.

Социалната политика и събирането на пари от хора които имат за да се дадат на хора които нямат НЕ СЪЗДАВА РАБОТНИ места. Просто хората с пари като нямат условия за бизнес с който да правят пари, когато държавата се домогва до парите им нямат работа в Бг и ще избягат, а в държавата ще останат такива като теб които останали без работа се надяват на социални помощи събрани от данък с който са обложени парите на някой предприемач(от ваша гледна точка богаташ).Работата е там че щом човека е имал акъл да направи пари, ще има и достатъчно акъл да ги запази.

ПЪРВО се унищожи бизнеса в България и резултата е 420 000 закрити раотни места и безработни
    ВТОРО ще се изгонят капиталите от България и резултата ще е...мизерия и хора надяващи се някой друг "да ги оправи" с неговите пари или те да му ги вземат принудително и така да "кретат" колкото могат ...

А бре живейте си "на тази кълка", че някой друг ще ви свърши работата вместо вас/ще ви оправи живота и ще плаща помощите и ще носи по този начин последици от вашето гласуване.След 2-3 години може отново да си поговорим, защото дори другата година ББ да не е на власт последиците от неговото "управление" ще се чувстват поне 1.5-2 години след него, защото икономиката ще върви по създадената инерция и фирмите имащи пари ще изчакат да видят дали новите няма да са всъщност старите(със старата политика) ...

Добре, че поне сме в ЕС, та може да се избяга, че при ЖАн Виденов и това не можеше...имам двама познати избягали през границата през Виденовата зима 1996/1997год. и впоследствие осъдени от Бг съд, защото са пресекли границата не през определените за това места(КПП) ...
    Радвайте се и използвайте това което има днес, че утре може и да го няма.Шенген не ни приемал "заради Холандия която си имала вътрешнополитически проблеми и предстояли избори и затова била против нашето приемане в ШЕНГЕН" каза Цв.Цв.По-късно се оказа, че и ГЕРМАНИЯ имала такива проблеми и затова и тя се присъедини към мнението на Холандия.Сега и в Англия се обсъжда приемането на изменение в договора от МААСТИРИХ, за да могат да се изключват държави от ЕС, но Цвъ-цко отново ни обяснява как това било вътрешно политически проблем на Англия и предстоящите избори... Е изборите в Холандия минаха, но нас не ни приеха в ШЕНГЕН.Да не се събудиш утре и да се окажеш, че си в държава която е извън ЕС, Цв-ко обяснява колко по-хубаво е че сме извън ЕС, родителите ти да мизерстват със 120 лева пенсия(защото няма пари за повече и), защото младите са емигрирали в страни от ЕС, ти да искаш да емигрираш, за да изпращаш по някое евро на вашите, но да се окаже че не можеш ...
    Преди да пишеш помисли за родителите и децата си ...

И запомнете хората не искат помощи, искат работа, защото си имат достойнство.
    И ако ще пускаме постове, само и само да се репликираме и да се правим на остроумни...няма смисъл ...аз няма да участвам ...
    Този пост е редактиран от justify; 14-10-12 в 23:35.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не че нещо, ама искат пак да връщат патентния данък за бакшишите

връзката е, че когато в рамките на 1 седмица валят идеи как да се изцоца народа (данък върху пенсиите, данък върху лихвите) и работещите (патент за такситата, защото явно с данъка държавата прибира по-малко), не виждам как може да има човек с всичкия си, на който да не му светне една червена лампичка...

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Пичове, Господ да видава толкова доходи, че наистина да почнете да се притеснявате за 3-4 цифрени 10% :-)
    Държавата е най-малкия проблем в живота ни, когато срещнеш в ежедневието си някой Ванко68 или друг строител на сглобяеми къщи - това са хората които правят най-големите загуби на едно семейство - обикновенно 100% е данъка измамник. То не са имотни измами, телефонни измами, измами в магазина, измами от телефонния ти оператор, измами от работодателя ти дето се оказва че 10 години не ти е плащал никакви осигуровки и един ден ще духаш за пенсия....и така. Това което си причиняваме ние самите, никоя държава не може ни причини. Държавата е най-малкото зло, а точно пък за бакшишите няма какво да се притеснявам ( това е най-мръсното професионално съсловие с манталитет във всяко едно положение да излъже и държава и клиент и всеки друг който срещне в скапаното си ежедневие )

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако това е истина това е поредната тъпотия.Според директива на ЕС търговските дружествата не подлежат на облагане с патентен данък, а само с корпоративен, тоест регистрират се като ЕООД и ББ, Цв-ко, Дян&ko ще духат супата.
    Сами по себе си обаче това говори че:

1.не познават и изобщо нямат представа за законодателството като българското така и на ЕС;
    2.губят времето си и парите на народа за "експерти" които също са толкова некадърни колкото и тях самите;
    3.хвърлят прах в очите на хората, че има решават проблемите, вместо наистина да ги решават, тоест поради липса на реално работещи идеи, некадърност, безхабери и по други причини имитират дейност;
    4. три години и половина не им стигнаха да "влезнат в час" ...

Всичко това е загубено време за България и решаването на проблемите на хората/народа й.

И FEAR ME, ако позволиш една забележка- "цоцането" и идеите за "изцоцване" на народа валят вече 3-та година :
    -изцоцаха частните пенсиони фондове и събраните в тях пари на хората за пенсия9по-късно законът приет от ГЕРБ беше обявен за противоконституционен) ...и досега ГЕРБ се правят на храстчета...

- за малко да прокарат идеята за изцоцване на Сребърния пенсионен фонд...

За това се сещам на prima vista.

Когато си некадърен в управлението и не можеш да създадеш условия за бизнеса да работи и внася данъци в хазнатада храни работници които също да внасят данък от заплатите си, вместо това се закриват предприятия и работни места и "изчезват" данъчните субекти внасящи данъци и на тяхно място "възникват" хора искащи социални помощи и пари, които ти нямаш и никой вече не иска да плаща, ти "идват" всякакви идеи за "изцоцване" на народа и бизнеса ...

УТРО дай ми поне един твой стар пост(който е на повече от 3 дни и не може да се редактира) в който си казал нещо хубаво за някого???...

Тези хора за които говориш рано или късно си получават заслуженото, но те НЕ ВОДЯТ държавна политика, която да определя живота на всички българи и от тяхото поведение НЕ МОЖЕ да изчезне един народ и цяла държава...
    А за да има такива хора, някой "отговорен държавен фактор/фактори"(служител/партия) им е позволил(формирал/водил политика позволяваща им) да правят това ...
    Този пост е редактиран от justify; 14-10-12 в 18:23.

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Другарю капитан, разрешете да доложа :-) Сега бакшишите ли защитавате? Вероятно вие пазите и тях за да правят това например ( прясно ):
    Нови вид помпи надуват сметките в таксито | Dnes.bg Новини
    Нима има нещо достойно в това хора излизащи от болница често там поради нещастие за техен близък или дори умиращ техен близък такива човешки дебили да ги тръскат по най-отвратителния начин? Бакшишите в Пловдив отдавна не са мили и сладки ЕТ-та, които чинно си плащат данъците и глобите теперейки за всяка касова бележка. Като махнем 3-4 фирми другите са е/оод-та регистрирани на "нищо не подозиращи мургавелки" и всеки момент в който тяхното съществуване престане да бъде изгодно или прекалено много ги нарочат органите....баста и ново мургавелско еоод. О да, сигурно има и свестни измежду тях, но и там както и в полицията - верятно са по-малко и от десетте процента на Дянков...и я недей ме обижда.. Виж в темата за Кубрат Пулев - казах само хубаво.
    Държавата та държавата...да, онези хора не водят държавна политика - те са самата държава. Измамата, кражбата и обира си остават най-доходоносната професия в България - печалба 100% без никакви данъци. Първо, аз не говоря за измислената безработица....безработицата е поне ПО ТРИ от официално обявените цифри. Щото повечето хора като си загубят работата не ходят да се записват в бюрото ами и 5-6 месеца да са без - търсят друга такава и стискат зъби. Ако всеки честно преброи познатите и близките си, колко от тях в даден момент са си загубили работата и колко са отишли в бюрото по труда ще види, че това са единици или дори никой. При мен е никой от сигурно 200 човека с които се чувам или поддържам връзка. По 7-8- месеца имах познати без работа ама ходиха по интервюта, писаха сивита, ровиха всеки ден в джобсбг, продадоха си кой лаптоп, кой коли за да оцелеят и не са си и помисляли да ходят в БТ. Това да се регнеш в БТ е изказ на крайна мизерия. Ама май дори не си ходил там...в БТ...щеше да разбереш, че е като в болницата - 80% са Майкъл Джордан, Джипси Кингс, Уитни Хюстън и т.н. Аз бях около март да помагам в раздаването на брошурки за един учебен център, който откри един приятел и през цялата седмица друго не видях. Строителният балон и неговото спукване 2009,10,11 сам по себе си доведе до поне 200к безработни строители дошли от знайни и незнайни краища в големите градове и курорти. 100к официални и 100к от сивото строителство. И за това ли ти е виновен ББ? Сигурно това беше неговия строителен балон където всеки измислен майстор се мръщеше на 70лв надник и леко се усмихваше при 100, а няколко месеца по-късно първи се нареждаха пред БТ за обещетения. Отделно от спукването на строителния балон безработни станаха и хиляди от базите за строителни материали, желязо и арматури, бетонни центрове, транспортни фирми и каквито и да са сетиш съпътстващи дейности.

Истината е, че няма страна в ЕУ където данъчното бреме да е по малко и да можеш по-лесно да започнеш бизнес, а работната ръка - по евтина. България ще си остане още много дълго време такава. За да отвориш магазинче за сувенири от 40кв/м където и да е във Велика Британия например трябва да разполагаш поне с 50к паунда за първоначални разходи. Фантата да ти каже за какви пари става дума за да държиш малка ИТ фирма от 2-3ма във Франция. И ако не повръщаме от инвестиции от чужбина то е само защото качеството и ефективността на труда ни е мизерна....но най-интересното е, че същите тия неефективни и некачествени работници когато отидат в Германия или Англия често събират погледите на местните работодатели. Ето това е големия ни парадокс: ставаме, можем, ама не искаме. И за това не ни е виновен ББ нито ВВ нито ГГ.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Оф-ф-ф-ф ... Г-н десето/пето/шесто Боец.

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Другарю(грешка) капитан(отново грешка), разрешете да доложа (трета грешка) :-) Сега бакшишите ли защитавате? Вероятно вие пазите и тях за да правят това(поредна грешка...) например ( прясно ):
    Нови вид помпи надуват сметките в таксито | Dnes.bg Новини
    И всички тези несправедливости/неудачи или по твоята логика "стечение на обстоятелствата ББ "ще ги оправи" с 10% данък върху лихвата от депозити...???

О sancta simplicitas! или "блаженни са вярващите"...Лошото е че след това идва време за плащане на сметките...
    ...и кой ще ги плати? Бедните или богатите...

Все още не разбирате, че избора не е между добро и лошо, а между лошо и по-лошо, защото просто "добро"(решение) досега не е предложено в последните 3.5 години.Ако беше предложено и приложено, то за 2-3 години щеше да се почувства(дали в увеличение на работните места, дали поне в запазването им.)Нищо такова не се случва-> следователно политиката е погрешна.
    Там където има добро управление има и резултати-Турция, Китай(все развиващи се икономики като нас).

А щом стигнахме дотам, че с едни 10% данък да се кърпят пенсиите, представям си какво ще е след 3-5 години когато все повече млади хора ще емигрират и вместо 2.5 работещи да издържат един пенсионер съотношението все повече ще се доближава към 1:1 ...
    Който е неработоспособен/пенсионер да му мисли, няма какво да предложи на пазара, другите ще продават труда си, но там където го заплащат-в чужбина ...

Вината на сега управляващите е че:
    1. отричаха, че ще има криза в България
    2. проспаха момента и не направиха нищо да омекотят удара
    3.сега разбирайки но непризнавайки грешките си просто реагират като главок/мутра в бойна обстановка въртят бухалката, пък ако уцелят по случайност добре(пъчат гърди, режат ленти-всичко хубаво що се е случило се е тяхно дело и заслуга), ако не ->друг е виновен.Най-лошото е че се "хващат като удавник за сламка"за всяка подхвърлена им нелепа идея, тъй като те самите нямат и не могат да създадат/генерират такива ...

Та и аз като някои други във форума да кажа егоцентрично-егоистично по Бай Ганьовски "Не ми пука/засяга(изобщо, по принцип и въобще), моите пари в последните 3 години не са били никога в депозити, няма и да бъдат и никога не съм разчитал на такива "доходи" -ето защо мен данък 10% не ме лови", тоест м@**та им на всички, а ББ & сие ще ми земат опинците .Аз съм добре ... засега ...
    Типично за българин и тъпо по български

Както и да е спирам да пиша.Нека оставим фактите да напишат историята следващите 2-3 години.От времето по-голям съдник за делата няма.
    Този пост е редактиран от justify; 15-10-12 в 03:20.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Уф! Ако случайно се появи нормална тема в този форум, то обичайните заподозрени, рано или късно ще я докарат точно до тук.

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Джъсти - не защитавам никой, просто ненавиждам истерията и бясното сочене с пръст: "Той е виновен, той, само той"... Не може за всичко да е виновен ББ нито ЦЦ. Виж просто е...ББ и ЦЦ не получават в есента на 2009 една чисто нова България, така да се каже, съдадена с учредителен капитал от 2лв. В една много интересна статия бях чел, че на всяко следващо правителство му се налага между 1.5 до 2г да управлява по инерция, тоест да обслужва поети ангажименти, договорни отношения и прочие оставени от предходното. Триглавата ламя не се посвени да наплеска с лайна де където можеше разбирайки че си отиват. Примери много. Още първите 100 дни се заплющя по интернет и медии, че видите ли били некадърници, неспособни....ето от тази истерия ми се драйфа. Съвпадането на кредитно-строителния балон с последните 2 год на одеколон "Тройной" не означава, че те са направили нещо съществено за това. Така и спукването на този балон в мандата на герб не ги направи виновни герб...поне не в моите очи. Опитвам се повече да чета и мисля отколкото да крещя: "Голу, Горе"

Не ти е вярна и информацията за това колко работещи издържат пенсионерите. През 2011 на 100 работещи се падаха 81 пенсионера, което е мноого далеч от 2.5:1
    През 2012 може и вече да е 1:1. Според мен, човек който винаги е бил в частния сектор, ще ти кажа, че нещата са още по-страшни. Защо? Начислените социални осигуровки не значат получени социални осигуровки. Фирма назначава 10 служителя и според ставката това са примерно 2000лв осигуровки на месец, но работодателят не ги внася, просто защото може да не ги внесе. Минава година и той продължава да не ги внася. Има познати или дава подкуп тук там да не го закача напа и вече са минали 4 години и той реални пари не е внесъл. Накрая понеже се сменят правителства и с това някои от държавните служители той решава да ликвидира фирмата, продаде на циганин или обяви фалит...но в никакъв случай не плаща насъбралите се осигуровки станали 24,000х4= 96к или 130 бона с лихвите. На книга осигуровките на тия 10 души са ок, дефакто пари дошли няма...И това е само за 10 души, представи си сега 100, 1000, 10к....
    така че драги дори не 100 издържат 81 ами ако са 40 ще хвърлям фуражка във въздуха това не е за смях обаче, И затова ли е виновен ББ?

И сега какво, да плюя Дянков, че иска да смъкне 10% от лихвите на бивши работодатели завъртяли делаверката и постнали суми в банка живеейки на безотчетни лихви и да ги даде като 2-3% към пенсиите? Що бе драги, ти майка и баща пенсионери нямаш ли удома? От тук 2-3% от там 2-3% току виж майка ми с 37 год стаж започне да взима една трета от пенсията на старшина от полицията....
    Този пост е редактиран от Tommorow; 15-10-12 в 03:10.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

както всеки знае, нещата нито са толкова прости, нито толкова подложими на анализ и коментари от наша страна, при липсата на вътрешна информация

преди около година мисля, че беше, когато се изказах относително похвално за дянков и ББ във връзка с затегната финансова дисциплина, отчитайки нещо положително, въпрски органичното ми отвращение от това, което и двамата олицетворяват (но това е друга тема)

но както не може да се отрекат пораженията, нанесени на България от 3-ната коалиция, така пък не може и да се допусне оправдаването с нея в края на твоя си мандат... нонстоп... навсякъде... за всичко... станишев не е бил атила или торквемада, че трева да не никне след него. като ВСЕКИ преди и СЛЕД него, той е обслужвал нечии интереси, така че е смехотворно някой да оправдава ББ за тъпотиите му, защото разбираш ли, станишев преди него това или онова

tommorow, ама ти сериозно ли вярваш, че това е, за да има пари за заплати?!

а защо спасителят на пенсионерите и честно трудещите се не махне плоския данък, а плюе станишев за него? защо не върне по-високите ставки за по-високите заплати?
    защо не вдигне корпоративния данък, за да даде повече на майките?
    защо не намали бюджета на силовите министерства, за да има за образованието, което е бъдещето на всяка държава, а не полицайчета-пенсионери на 50?

ББ е фурнаджийска лопата не с 2, а с 4 лица, като и IQ-то му е точно толкова, така че търсенето на оправдание за действията му не трябва да се търси в смисъла, а в интереса, който той обслужва

13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    tommorow, ама ти сериозно ли вярваш, че това е, за да има пари за заплати?!
    FearMe - аз не вярвам поне не в решенията и думите на правителствата. Чета, че идеята била тези 10% от лихви да отидат за 2-3 процента увеличение на пенсиите. Ако се случи - чудесно, ако не - правителството са ...обратни до един. Не знам не искате ли да видите ралността или не ви отърва да я видите. Не социалните вноски на 100 работещи издържат 81 пенсионера през 2011. Работодателите на половината работници не внасят навреме или изобщо не внасят а от там и никога няма да внесат и без това занижените чрез различни похвати социални вноски. Имат да дължат, по точно фалиралото им оод остава да дължи а те чистички регистрират ново и ако не могат според последните изменения, жена им регистрира ново, синовете им и т.н. Та 100 не издържат 81 други пари от бюджета правят това. Отделно всеки от нас, синове и дъщери ежемесечно покриване разликата между пенсията и нормалното съществуване. След комуналните разходи, крайно пестеливи, на майка ми от пенсия 176лв(при 37 год труд стаж) и остават 176-(от 35 до 120лв) ток - 6лв вода -10лв гсм(основно таксата)-15лв кабелна-5лв чистачка вход - 35 задължителни лекарства за сърце - 12лв карта за пътуване = остатък за храна 58лв за месеца лятно време или -(минус)27лв зимно време.
    Тоест тя трябва да се храни с 1,9лв на ден лятно време и минус един лев зимно време на ден. Кучетата в приюта имат разкладка 3,50лв/на ден. Извод: Нашите родители са живи не благодарение на мизерните си пенсии а благодарение на нас техните синове и дъщери които отчисляваме една прилична сума от заплатите си за да можем да отсрамваме държавата която ги обрича на смърт от мизерия. Защо държавата не ми опрости данъците върху доходите ми, на сумите над 200лв които всеки месец давам за да осигуря някакви пари за съществуването на майка ми. ами на твоите родители, ами на неговите? Питаш ме в какво вярвам ли? Вярвам в това, че ако не сме ние синове и дъщери, нашите 2.5 милиона пенсионери ще умрат в мизерия. Ето защо аз приветствам всеки опит на финансовия министър да събере пари и от лихвите и от хазарта и от борсовите печалби да изстиска всеки лев и да го даде за пенсии, щото така ще подпомогне и нас които сме се нагърбили да покриваме разликата. Има ли някой неразбрал?

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

единственото условие е това, което казват да се трансформира в дела. тогава ще престана да съм антиинституционално настроен

само че не се трансформира, затова и веднага след риторичния си въпрос дадох доказателствата (под форма на други въпроси), че на никой не му дреме за родителите ни, а за съвсееем други неща

затова и постоянно повтарям, че нашето поколение е първото, което няма да се пенсионира. изобщо

70 години пенсионна възраст... при липса на работни места... миньори с байпаси, пилоти с аритмия, учители със склероза, доктори с паркинсон... България след 20 години

16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Съгласен @FearMe - в духа на ИТ базиса на форума: правителството е 25годишен скапан Nvidia 8400M GT чип с дефектна подложка и date code 07,08, на всеки 4 години рибалваш, рифлоуваш поработи няколко месеца и пак черти на екрана. Задава се нов рибал, кой стенсил да сложим? кунева с изкривената джука дето ни закри централата, архонта, първанката, биесиепе, доган хидроизжинера,бойко магистралата, яне флашката? Кой бе майка...всеки реве гласувайте: искам да гласувам на идващите избори, ама за какво ми е да сменям мухлясалата пица с наргиле? или ножичката за рязане на лентички с провисналата от радиацията джука на пръмова? Или да турнем трактора....той поне ще оре...25 години се играе тоз сериал "скапан дом" и все по замотано става.... скоро други артисти ще се появят така като мощно се плодят. Какво ще кажеш за министър председател Мюмюн, минфин Гевзи, мин в.р. Шефкет....направо ти идва да крещиш.

доб. но има и хубави новини
    http://www.capital.bg/politika_i_iko...ari_i_rumunci/
    плюехме французите че ни гонят мангалите, а то май се оказва, че те нямат нищо против нас, просто не ни искат циганията.
    аре да ставаме комшии на Фантата ;-)
    Този пост е редактиран от Tommorow; 15-10-12 в 16:36.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Уф! Ако случайно се появи нормална тема в този форум, то обичайните заподозрени, рано или късно ще я докарат точно до тук.
    Напълно съм съгласен...

Сега се обмисля данък върху рентите от земеделска земя, печалбата от хазарт, финансовите транзакции - все приходи на които не са плащани данъци досега.
    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=427543
    Данък само за големи печалби от хазарт - DarikFinance.bg
    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=427619

За съжаление финансовото министерство пропуска едни 250-300 милиона лева данъци, всяка година от автосервизите...80% от тях са в сивата икономика. Не издават документи за свършена услуга, както и гаранция за извършеният ремонт както е на запад. когато им правят проверки - лъжат че колата е на приятел или на съсед..

Някой спомена за капитали...В тази връзка преките чуждестранни инвестиции са близо три пъти повече спрямо миналата година /320 млн - 850 млн/
    (untitled)

18. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Работни места драги ми другари има, но на народа не му се бачка! Ударил го е на алкохолизъм, проститутки, наркотици, цигари и лежане. На всичкото отгоре и псува, че му малеят парите, които работодателят му подарява за това, че е благоволил поне да дойде на работа! Уж всеки се оплаква, че е безработен, пък джитка с 100 километра в час BWM-то си У гра'до! Как стават тия фокуси? Хем безработен, хем кола, хем кафета през деня, а през вечерта твърдо гориво и красива късопола мацка до него? Ум не ми го побира! А работа има и фирмите търсят квалитетни работници с знания и ум, ама няма...няма. Много ясно, че като не ти се работи, то за теб работа няма да има! Иначе е гот - от 8.00 до 17.00 ч. клатене на краци и глагола мотам се, че пари за Бог да прости нЕма, ама тия времена се свършиха!!! Мина модата на 1 бачка и 10 го гледат, че не са си купили карти за белотче! Ако всеки разсъждаваше логично и работеше, то нямаше да сме на тоя хал сега и да ни цоцат с данъчета, та да има пари за полиция, военни, пенсионери и майки с мургави деца! За пенсионерите съм малко раздвоен, че имаше и сега има хора дето си клатят не само единия та**к, ами и двата и взимат пенсия близка до четирицифрената сума, а човек дал си живота и здравето, му се разказва играта с 180 лева на месец!!! Несправедливо е!!! Не може една чистачка да взима колкото един инженер или пък продавач да се сравнява с миньор! И понеже системата е все още такава-никаква, то ще има и други данъчета занапред! Мен никой не ме пита, че не искам да плащам осигуровки за някой лежач, дето не му се работи, ама това е... как да го променя, като говориш,говориш,говориш и никой не вдява за какво иде на реч. Е те тука съм съгласен с бая ни Тошо, че материала ни не струва! Глава като диня, а вътре тиква! Ех...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Плащане на данък за МПС през интернет?
    От Cko във форум Автомобили
    Отговори: 5
    Последно: 09-03-13, 01:45
  2. Данък за автомобил
    От ops5 във форум Автомобили
    Отговори: 5
    Последно: 27-10-12, 14:18
  3. Данък МПС за 2009 година
    От alexx във форум Автомобили
    Отговори: 35
    Последно: 14-07-09, 23:44
  4. Програмка за изчисляване на лихви
    От nommo във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 26-11-04, 17:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе