С този бюджет защо гледаш в OLX?
AEG
Arieli
Ariete
Beko
Bosch
Brasilia
Briel
Daewoo
DeLonghi
Diplomat
Electrolux
Elite
Fagor
Gaggia
Illy
Jura
Kenwood
Krups
Monix
Miele
Moulinex
Neo
Philips - Saeco
Rohnson
Rowenta
С този бюджет защо гледаш в OLX?
Цъ. Прави някакъв, такъв псевдо каймак с много мехурчета.
По-добре нещо подобно - Gaggia Espresso Pure. А тука май е наличен нов неупотребяван.
Този пост е редактиран от gnf; 10-11-15 в 08:56.
Някой ползва ли такава ръкохватка За Saeco Via Veneto и Gran Gaggia Ръкохватки-най-новите оригинални! гр. Козлодуй • OLX.bg с Via veneto и има ли ефект ? Нещо ми си вижда и по-висока от стандартната ...
мерси за препоръките - едната пише че е за капсули.
в крайна сметка се оказа че машина ще се избира по външният вид да не е заоблена и да пишело saeco на нея ... да обяснявам ли?
та изключително съм разочарован от нивото на всичко в магазина моя стар елит е с масивна ръкохватка и нещата са истински поне на допир тежест и вложени матряли...
окончателно остана SAECO HD8425/19 :: Кафемашини :: Кафемашини :: Уреди за кухнята :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria като си стиснахме ръцете на 215 лева.
ще видим как ще бачка.
Машинката е супер, аз съм със същата. Честито!
Здравейте,
Има ли според вас съществена разлика между 4-те модела на Delonghi:
КАФЕМАШИНА DELONGHI EC 145
КАФЕМАШИНА DELONGHI EC 146.B
DELONGHI EC EC153.B
DELONGHI EC 155 CD
Кой би бил най-удачният избор между тях?
Подвижния резервоар е голямо удобство.
Здравейте,
Искам да попитам с какво количество кафе с лъжичката (оригиналния дозатор) се зарежда цедката (цедката има два отвора за две чаши)
Направих всякакви опити и кафето смених (Якобс Монарх, Чибо), все ми е едно воднисто и излиза много малко количество.
1. Една средно плътна лъжичка (оригиналния дозатор)
- Става воднисто, няма плътност, това е за количество около 62,5 мл. - за 1 чаша.
2. Една средно плътна лъжичка + 2/3 допълнителна от (оригиналния дозатор) за напълване на цедката догоре, като оставя малко където да влезне в машината, средно пресовано.
- Става воднисто, няма плътност, това е за количество около 125 мм. - за 2 чаши х 62,5 мл. - това средни мерки.
Модела е philips Saeco HD8423/19
Сигурно аз бъркам в зареждането за 1 и 2 чаши и в количеството течност, по-дълго ли го пускам, незнам, ама нещо не става.
Не мога да разбера една цяла цедка за 1 чаша ли е или за две, ако е за една то не ми се връзва разхода на кафе, зашото до сега ползвах кубинска кафеварка, която като я напълня с вода до клапъна ми даваше кафе 250 мл. точно, като има плътен вкус, плътен черен цвят и аромат при същите две марки кафе описани горе?
Моля ако някой има идея как точно се зарежда за 1 и 2 чаши, колко време да тече, да каже.
Този пост е редактиран от ivv909; 29-11-15 в 11:44.
Най-удачният избор според мен е Delonghi Кафе машинa Еспресо EC 820 B . Ползвам модела от 4 години, когато излезе като нов модел, и до сега не сме имали нито един проблем . 2 пъти годишно правя профилактика с това Delonghi Препарат за почистване на кафе машини . Кафето може да се сравнява с това от професионалните машини за по няколко хилядарки
- - - - - - - - - -
според мен трябва да смените уреда за правене на кафе , явно в него е проблема
Този пост е редактиран от mirandi; 29-11-15 в 12:27.
Ако "цедката" Ви е само една, е логично да е за 2 кафета /напълнена догоре /а не според мерителната лъжичка/. За плътността на кафето значение има както големината на отворите на цедката, така и едрината на смляното кафе. Има и други фактори, но мисля, че тези са основните. Кафето трябва да е добре /но не зверски/ уплътнено в цедката. Ние в къщи ползваме кафе "Нова Бразилия" -Класик. Пробвахме и с 2 вида "Якобс" и с "Лаваца", но или се мъчеше машината/прекалено ситно смляно/, или излизаше много бързо, респ. рядко, което се дължи на едро смляно кафе. Върнахме се на НБ-класик и сме много доволни. Съветът ми и да експериментирате с различни кафета, докато уцелите Вашето.
Предполагам машината е нова и не е пипано нищо по настройките, затова си мисля, че проблемът е по-скоро до намиране на оптималното кафе. Успех.
ivv909, изгледай този клип (и подобните му), след което пробвай отново. Само знай, че с тази машина трудно ще постигнеш хубав и плътен каймак. В #236 съм препоръчал хубаво кафе, купи си от него и го тествай.
Грешката ти е в очакваното количество кафе. Едно еспресо е около 30 ml., това му е идеята. Италианците сядат на бара, вдигат чашката и изчезват - еКспресно. Наблегни на качеството, а не на количеството. Аз съм с 8325 и пълня 1 лъжичка, натъпквам добре и пускам да изтече само 1 малка чашка. Предполагам, че идеята им е била да се напълни догоре цедката за 2 малки чашки. Когато ми се занимава повече, първо слагам цедка без кафе, загрявам машината и пълня чашката с топлата вода. Така се загрява хем цедката, хем чашката. Оставям чашката пълна някъде настрани. През това време слагам кафе в цедката. Изпразвам чашата с вода и пускам вече заредената машина да изтече.
В случая "проблема" е основно с едро смляното кафе ... друг е въпроса ,че въпросните немски кафета никога не съм ги харесвал като качество и особено като вкус .