Вижте резултатите от анкетата: Каква марка кафемашина използвате ?

Гласували
264. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

4 1.52%
  • Arieli

2 0.76%
  • Ariete

0 0%
  • Beko

1 0.38%
  • Bosch

6 2.27%
  • Brasilia

2 0.76%
  • Briel

5 1.89%
  • Daewoo

0 0%
  • DeLonghi

70 26.52%
  • Diplomat

1 0.38%
  • Electrolux

1 0.38%
  • Elite

2 0.76%
  • Fagor

0 0%
  • Gaggia

18 6.82%
  • Illy

1 0.38%
  • Jura

5 1.89%
  • Kenwood

2 0.76%
  • Krups

28 10.61%
  • Monix

0 0%
  • Miele

1 0.38%
  • Moulinex

0 0%
  • Neo

7 2.65%
  • Philips - Saeco

100 37.88%
  • Rohnson

5 1.89%
  • Rowenta

3 1.14%
Страница 17 от 49 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 730
Like Tree139Одобрявам

Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения

С този бюджет защо гледаш в OLX?
    svetlio1 одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    моля препоръчайте ми кафе машинка.
    търся нещо втора употреба но да е качествено.
    гледам в олх като теле...
    200-250 лева.
    ако има някой доволен от продавач или сервиз / защото на такива се натъкнах / може да се вземе и от него. търсих саеко - но то какво друго може да се вземе в бг ???
    естявертъ, вземи си това.

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    естявертъ, вземи си това.
    Цъ. Прави някакъв, такъв псевдо каймак с много мехурчета.
    По-добре нещо подобно - Gaggia Espresso Pure. А тука май е наличен нов неупотребяван.
    Този пост е редактиран от gnf; 10-11-15 в 08:56.
    Kasap одобрява това.

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Някой ползва ли такава ръкохватка За Saeco Via Veneto и Gran Gaggia Ръкохватки-най-новите оригинални! гр. Козлодуй • OLX.bg с Via veneto и има ли ефект ? Нещо ми си вижда и по-висока от стандартната ...

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мерси за препоръките - едната пише че е за капсули.
    в крайна сметка се оказа че машина ще се избира по външният вид да не е заоблена и да пишело saeco на нея ... да обяснявам ли?
    та изключително съм разочарован от нивото на всичко в магазина моя стар елит е с масивна ръкохватка и нещата са истински поне на допир тежест и вложени матряли...
    окончателно остана SAECO HD8425/19 :: Кафемашини :: Кафемашини :: Уреди за кухнята :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria като си стиснахме ръцете на 215 лева.
    ще видим как ще бачка.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    мерси за препоръките - едната пише че е за капсули.
    в крайна сметка се оказа че машина ще се избира по външният вид да не е заоблена и да пишело saeco на нея ... да обяснявам ли?
    та изключително съм разочарован от нивото на всичко в магазина моя стар елит е с масивна ръкохватка и нещата са истински поне на допир тежест и вложени матряли...
    окончателно остана SAECO HD8425/19 :: Кафемашини :: Кафемашини :: Уреди за кухнята :: Дребна техника :: Technomarket Bulgaria като си стиснахме ръцете на 215 лева.
    ще видим как ще бачка.
    И за капсули. Разликата с тази която си купил е само в "иноксовия" панел. Със здраве да си я ползваш!
    Остава само хубаво кафе да си намериш...

8.  

9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Машинката е супер, аз съм със същата. Честито!

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Казанлък

Здравейте,

Има ли според вас съществена разлика между 4-те модела на Delonghi:

КАФЕМАШИНА DELONGHI EC 145
    КАФЕМАШИНА DELONGHI EC 146.B
    DELONGHI EC EC153.B
    DELONGHI EC 155 CD

Кой би бил най-удачният избор между тях?

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Подвижния резервоар е голямо удобство.
    Itso_mb одобрява това.

12. Тук е от
    Nov 2015

Здравейте,

Искам да попитам с какво количество кафе с лъжичката (оригиналния дозатор) се зарежда цедката (цедката има два отвора за две чаши)

Направих всякакви опити и кафето смених (Якобс Монарх, Чибо), все ми е едно воднисто и излиза много малко количество.

1. Една средно плътна лъжичка (оригиналния дозатор)
    - Става воднисто, няма плътност, това е за количество около 62,5 мл. - за 1 чаша.

2. Една средно плътна лъжичка + 2/3 допълнителна от (оригиналния дозатор) за напълване на цедката догоре, като оставя малко където да влезне в машината, средно пресовано.
    - Става воднисто, няма плътност, това е за количество около 125 мм. - за 2 чаши х 62,5 мл. - това средни мерки.

Модела е philips Saeco HD8423/19

Сигурно аз бъркам в зареждането за 1 и 2 чаши и в количеството течност, по-дълго ли го пускам, незнам, ама нещо не става.

Не мога да разбера една цяла цедка за 1 чаша ли е или за две, ако е за една то не ми се връзва разхода на кафе, зашото до сега ползвах кубинска кафеварка, която като я напълня с вода до клапъна ми даваше кафе 250 мл. точно, като има плътен вкус, плътен черен цвят и аромат при същите две марки кафе описани горе?

Моля ако някой има идея как точно се зарежда за 1 и 2 чаши, колко време да тече, да каже.
    Този пост е редактиран от ivv909; 29-11-15 в 11:44.

13. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Itso_mb Виж публикацията
    Здравейте,

Има ли според вас съществена разлика между 4-те модела на Delonghi:

КАФЕМАШИНА DELONGHI EC 145
    КАФЕМАШИНА DELONGHI EC 146.B
    DELONGHI EC EC153.B
    DELONGHI EC 155 CD

Кой би бил най-удачният избор между тях?
    Най-удачният избор според мен е Delonghi Кафе машинa Еспресо EC 820 B . Ползвам модела от 4 години, когато излезе като нов модел, и до сега не сме имали нито един проблем . 2 пъти годишно правя профилактика с това Delonghi Препарат за почистване на кафе машини . Кафето може да се сравнява с това от професионалните машини за по няколко хилядарки

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от ivv909 Виж публикацията
    Здравейте,.........................................................................................
    Направих всякакви опити и кафето смених (Якобс Монарх, Чибо), все ми е едно воднисто и излиза много малко количество.
    ...................................................................................................................................................... .............................................................
    според мен трябва да смените уреда за правене на кафе , явно в него е проблема
    Този пост е редактиран от mirandi; 29-11-15 в 12:27.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

2. Една средно плътна лъжичка + 2/3 допълнителна от (оригиналния дозатор) за напълване на цедката догоре, като оставя малко където да влезне в машината, средно пресовано.
    - Става воднисто, няма плътност, това е за количество около 125 мм. - за 2 чаши х 62,5 мл. - това средни мерки.

Ако "цедката" Ви е само една, е логично да е за 2 кафета /напълнена догоре /а не според мерителната лъжичка/. За плътността на кафето значение има както големината на отворите на цедката, така и едрината на смляното кафе. Има и други фактори, но мисля, че тези са основните. Кафето трябва да е добре /но не зверски/ уплътнено в цедката. Ние в къщи ползваме кафе "Нова Бразилия" -Класик. Пробвахме и с 2 вида "Якобс" и с "Лаваца", но или се мъчеше машината/прекалено ситно смляно/, или излизаше много бързо, респ. рядко, което се дължи на едро смляно кафе. Върнахме се на НБ-класик и сме много доволни. Съветът ми и да експериментирате с различни кафета, докато уцелите Вашето.
    Предполагам машината е нова и не е пипано нищо по настройките, затова си мисля, че проблемът е по-скоро до намиране на оптималното кафе. Успех.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

ivv909, изгледай този клип (и подобните му), след което пробвай отново. Само знай, че с тази машина трудно ще постигнеш хубав и плътен каймак. В #236 съм препоръчал хубаво кафе, купи си от него и го тествай.

17. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Здравейте,

Искам да попитам с какво количество кафе с лъжичката (оригиналния дозатор) се зарежда цедката (цедката има два отвора за две чаши)

1. Една средно плътна лъжичка (оригиналния дозатор)
    - Става воднисто, няма плътност, това е за количество около 62,5 мл. - за 1 чаша.

Сигурно аз бъркам в зареждането за 1 и 2 чаши и в количеството течност, по-дълго ли го пускам, незнам, ама нещо не става.

Не мога да разбера една цяла цедка за 1 чаша ли е или за две, ако е за една то не ми се връзва разхода на кафе, зашото до сега ползвах кубинска кафеварка, която като я напълня с вода до клапъна ми даваше кафе 250 мл. точно, като има плътен вкус, плътен черен цвят и аромат при същите две марки кафе описани горе?

Моля ако някой има идея как точно се зарежда за 1 и 2 чаши, колко време да тече, да каже.
    Грешката ти е в очакваното количество кафе. Едно еспресо е около 30 ml., това му е идеята. Италианците сядат на бара, вдигат чашката и изчезват - еКспресно. Наблегни на качеството, а не на количеството. Аз съм с 8325 и пълня 1 лъжичка, натъпквам добре и пускам да изтече само 1 малка чашка. Предполагам, че идеята им е била да се напълни догоре цедката за 2 малки чашки. Когато ми се занимава повече, първо слагам цедка без кафе, загрявам машината и пълня чашката с топлата вода. Така се загрява хем цедката, хем чашката. Оставям чашката пълна някъде настрани. През това време слагам кафе в цедката. Изпразвам чашата с вода и пускам вече заредената машина да изтече.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

В случая "проблема" е основно с едро смляното кафе ... друг е въпроса ,че въпросните немски кафета никога не съм ги харесвал като качество и особено като вкус .
    jonny33 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 49 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 1005
    Последно: 10-01-25, 22:35
  2. Отговори: 479
    Последно: 11-12-24, 16:30
  3. Smartwatch - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 166
    Последно: 28-11-23, 20:28
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе