Здравейте, да се запиша и аз като собственик на Мулинекс, доскоро горд, вече не чак толкова. Машината ми е 5020, работи добре, но около седем месеца. Преди няколко дни и блокираха бъркалките, поразтърсих се насам натам из мрежата и установих, че проблема е доста срещан и характерен. Не знам дали така ми се струва, но изглежда последните партиди са по-силно засегнати. Стандартно, като блокират бъркалките, ако не се усетиш да извадиш съда, гори и мотора. Най-интересното в цялата схема е че Moulinex не признават съдчето за гаранционна подмяна, трябва да си го поръчаш и да изчакаш две седмици докато пристигне. Аз лично съм разочарован и не бих препоръчал тази серия с двете бъркалки на никой.
Като съвет към всички собственици, проверявайте дали бъркалките се въртят преди да сложите съда в хлебопекарната, ще ви спести доста чакане за смяна на изгорял мотор, е ще се вкарате в разход заради брата китаец, но пак е по-малкото зло.
Събирам идеи с какво да пробвам да ги раздвижа тези проклети пластмасови втулки WD-40 не ми се ще много да пръскам близо до храна, другият вариант който ми дойде на акъла е накисване в кола (там пък има солидно захар).