Разбрах, благодаря за отговора
Ariete
Delonghi
Electrolux
Gorenje
Kenwood
Moulinex
Neo
Panasonic
Philips
Taurus
Tefal
Zelmer
Clatronic
Elite
Alaska
Midea
MyDomo
Здравейте,
предстои ни закупуване на хлебопекарна и ви моля за съвет, тъй като не съм особено запознат.
Ще се ипзолва основно за хляб като за грамажа предпочитам да е 1200 и нагоре, но ако месения хляб след ден не става за ядене то тогава и по малките до 1000 грама ще ми свършат работа.
За бъркалките вие ще кажете 1 или 2 и дали изобщо има смисъл от две.
Сумата, която съм отделил е до 250-300 лева най-много. Благодаря.
Взимай с 2 бъркалки, по-прилича на хляб.
Грамажа не го гледай, че е много, може и 100, може и 1100, колкото му сложиш.
Но не се изхвърляй с парите, че им се трошат втулките на баркалките на всички.
Следи в ЛИДЛ, пускат за по 100тина лева с по 3г. гаранция.
500гр брашно прави около 750..800гр хляб. И да, ако днес е направен става за ядене и утре, но вдругиден вече не ми харесва. Хубаво е почти веднага да се закупи и резервна бъркалка ( ние я нарязахме с ножа още на първите пускания) и ако не е безбожно скъп и резервен контейнер. Не че няма да изкара, но като знам как е в началото....
Хубаво е да се зарежда с такава пропорция, че тестото да се меси от бъркалката ( бъркалките),а не да се върти като пупмъл в средата.
И .... над 3 часа му трябват на хубавото хлебче, бързата програма не го прави толкова пухкав.
- - - - - - - - - -
Кантарче ( везна) почти задължително.
Благодаря за отговорите, гледах ги в Lidl на SilverCrest машинката, реших че с нещо доста отстъпва на двойно по скъпите Тефал и Gorenje, но може и да не е така.
Взимай лиделската и не го мисли. При активна употреба, на всички им се разбиват бъркалките за 2-3г.
Взех лидълската и към момента съм повече от доволен, само че бъркалките нямат махане преди печенето, не знам как може да стане, при положение, че тестото е доста лепкаво...
С мокри или набрашнени ръце и пак остава малко по бъркалките и ръцете. И аз може би от над месец съм със същата. Забелязвам, че тестото е по-лепкаво когато е с яйца, ама пък хлябът повече ми харесва така
Ъхъ, и с намазнени (олио) ръце, пробвай и с масло вместо олио и мляко вместо вода .
Моята Краун се повреди и изкара повече от месец в сервиза, та днес ми върнаха парите и търся нова. Колебая се между лидълските или това горение. Като към горение съм се насочил заради по компактните размери.Някой има ли впечатления от този модел?IMG_20220306_183614.jpg
Спрях се на тоя Мулинекс. Бях ги прежалил париците които ми върнаха от крауна, та взех тази втора употреба,но доста запазена за същата сума.IMG_20220319_160601.jpg
Здравейте банда.Вече наистина искам да си купя хлебопекарна,та дайте съвет.бюджет-200 лева (максимум)
Lidl-ската е топ за парите си.
Хах, тъкмо я пускат от 12 май.
Този пост е редактиран от gurcayy; 08-05-22 в 20:45.