Става въпрос за Кауфланд - 26 лв.... на промоция са в момента - не са от черни тръби - дали са неръждавейка не знам, но са лъскави.
Става въпрос за Кауфланд - 26 лв.... на промоция са в момента - не са от черни тръби - дали са неръждавейка не знам, но са лъскави.
Те и черните са лъскави, защото имат покритие, което изгаря при първото включване. Трябва да се чете какво пише на кутията. За 26 лв. ми се струва, че човек може да се сдобие само със снимка на скара с тръби от хром-никел.
Нормалната и цена без промоция е около 40 или малко отгоре... не помня точно. Като казвам лъскави имам пред вид бели - като никел. дали е такова - не знам.
...до @ontario1...
..скарата ти е идеална...вкючи я 2-3 минути да угори, намажи я със сланинка и мятай кюфтаците отгоре...
Като казвам черни имам в предвид тръби от "черен" не цветен метал-примерно просто Джилязо /Ст.3/. Покрити са отгоре най-често с хром, който изгаря. Те и хром-никеловите потъмняват, но не ръждясват след време. Моята скара /с хром-никелови тръби/ струваше преди 8г. 37 лв. в склада на производителя. Не вярвам на каквато и да е прИмоция такава скара да струва 26 лв.
Какво ги мислите и чистите толкова тези тръбни скари не знам. Както каза Еди, включвате я да се сгорещи и я минавате с 1/2 глава лук и след това мятате мръвката отгоре. Когато се наслои повечко нагар върхи тръбите може да ги остържите и толкова.
Тука някой чувал ли е за хигиена?
До стерилност няма нужда да се стига. Хубава шкембе чорба с перфектно измито шкембе нИ става.
Като жител на град, славещ се с майсторите на шкембе, потвърждавам.Шкембето са го миели в река Тунджа, не на чешмата или с вода от кладенеца.А по-голяма хигиена от гореща скара, здраве му кажи.
Този пост е редактиран от edi1; 11-11-15 в 22:31.
А каква скара е по-добре да се вземе - от 1600 или 2400 W?
2400 с регулатор.Хубавата пържола иска първо запечатване, после изпичане.
....за да сте сигурни че скарата няма да ръждяса,вземате едно "магнитче"...може и от хладилника,отивате в магазина и пробвате ако залепне магнита на нагревателните елементи -ще ръждяса,ако не залепне е "неръждавейка"-това е вашата скара.
Ако попаднеш на мартензитна неръждаема стомана известна още като магнитна неръждавейка магнита ще те подведе. С по-слаба корозиеустойчивост от марка 304 е, но е далеч по-добре от черното...
Мартензитни неръждаеми стомани, не са толкова устойчиви на корозия, като останалите два класа, но са изключително силни и здрави, и лесно се отдават на машина обработка. Могат да бъдат закалени чрез топлинна обработка. Мартензитен инокс съдържа хром (14.12%), молибден (0.2-1%), никел (3-6%) и въглерод (около 0.1-1%). Този инокс е магнитен и може да се закалява.
Държах такава в мазето където е доста влажно и чак на втората година пусна тук там ръжда.