Страница 30 от 69 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Re:Помощ при избор на преносими компютри.

Прочетох няколко страници назад и се обърках съвсем така,че направо ще питам.В този форум когато си купувахме климатик получих добри съвети и останах доволна от това което купихме.Сега искам лаптоп основно за ползване не интернет и теглене на филми и музика.Най-новите игри не се играят ама и не искам след 1год.да трябва пак да сменям лаптопа.За сега имам 2 предложения за сумата която ми се дава-до 800 лв.
    https://www.technopolis.bg/b2c/detai...ZG-B943G50MNKK
    http://idea-pad.lenovo.laptopi.noteb...ions/(Поне изглежда в параметрите на този и модела изглежда този за който питам).
    Приемам и предложения.Иначе един познат ми развива теория процесора да е Intel,RAM да е 3,да има HDMI ,видеокартата да има самостоятелна памет,да е двуядрен и HDD 500 GB.Предложения някакви или отзиви поне към какво да се насоча?

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Така като гледам Леновото е доста по добър избор.

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Ако ще е Леново най добре от http://lenovoonline.bg/les/home.nsf/...nID=D0T8543UWY може да се ползват и отсъпки 5 % за ученици и студенти + избор на коледен подарък -огледай менютата в дясно.И сервизът също е при тях.

5. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте, в момента и аз се оглеждам за работна машина. Ще се ползва за CAD и Графични програми. Не държа на 17", защото просто ще му взема втори монитор за разликата в цената.

Насочил съм се към Lenovo но видях и един модел на АСУС с i7 за 1250 лв., който е с алуминиев корпус и меден радиатор.

Чудя се дали не е възможно да се купи нещо от Англия например, така че ако знаете някой онлайн магазин с тънки цени споделете. Нямам притеснения относно Factory Refurbished машини, особено ако са по-висок клас.

Искам да питам и друго - каква видеокарта да гледам при условие, че ще го ползвам за КАД и CS пакет. Тези стандартните които слагат (Geforce, Ati) имат ли някакъв принос при работата с подобен софтуер.

Каква е идеята да се слагат 5400 rpm дискове толкова масово на всички машини които ми харесват... т.е. по-евтинките.

6. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Защо мислиш, че в Англия лаптопа, ще е по евтин?! Ааааа при тях ДДС е 18% а при нас 20%. Значи ако лаптопа струва 1000, с ДДС там ще е 1180, а тука 1200...
    За видео, ако ще се ползва професионално трябва Quadro карта, която е предназначена точно за такива цели, обаче с такава карта цената няма да ти хареса, така че се насочи към ATI 5550 и нагоре или Nvidia GT 525 и нагоре...
    Идеята на нискооборотните дискове е предимно, пестене на енергия...

7. Тук е от
    Aug 2011

Ами за по евтино... не знам. Просто като знам психиката на нашенските търговци, които обичат да умножават по 2 за по-лесно. Не само заради ДДС-то... А и не е рядко срещано явление у нас да се пращат по-така произведени неща. Днес един младеж в Мултирама ми каза, че от една партида ACER-и 10 бройки, 5 изобщо не щели да палят.

Както и да е. 5400 диска си мислех, че идеята е да не загрява и т.н. Като се замисля, един колега си е взел ниската серия DELL INSPIRION 5110 с i7 и 8 рам и доста го експлоатира вече 2 месеца, тръска го насам натам и щеше да е проплакал ако имаше проблеми. Така, че може би ще се насоча натам. Леновото нещо му нямам доверие като марка, напук на всеобщото мнение. Явно ще трябва да се примиря с цената, може би не мога да си мечтая за i7 машина за 1000-1100 лв. на този етап.

8.  

9. lin
    lin е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от a.petlichkov
    Здравейте, в момента и аз се оглеждам за работна машина. Ще се ползва за CAD и Графични програми. Не държа на 17", защото просто ще му взема втори монитор за разликата в цената.

Насочил съм се към Lenovo но видях и един модел на АСУС с i7 за 1250 лв., който е с алуминиев корпус и меден радиатор.

Чудя се дали не е възможно да се купи нещо от Англия например, така че ако знаете някой онлайн магазин с тънки цени споделете. Нямам притеснения относно Factory Refurbished машини, особено ако са по-висок клас.

Искам да питам и друго - каква видеокарта да гледам при условие, че ще го ползвам за КАД и CS пакет. Тези стандартните които слагат (Geforce, Ati) имат ли някакъв принос при работата с подобен софтуер.
    Каква е идеята да се слагат 5400 rpm дискове толкова масово на всички машини които ми харесват... т.е. по-евтинките.
    Погледни в http://www.rmania.net/ взех от тях lenovo IBM T60, имат добри машини и с качествени дисплеи IPS и т.н.Става въпрос за маркови лаптопи втора употреба модели от преди примерно 3год.При мен беше неизползван с батерия на 100%

10. Тук е от
    Aug 2011

http://www.rmania.net/laptopi.html?&param10=230 на пръв поглед се вписва, има си и куадро

11. lin
    lin е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Да,ако те устройва цената.Има и ревюта на лаптопи, могат да ти помогнат в избора ако искаш да намалиш бюджета и не ти трябва геймърска машина.

12. Тук е от
    Aug 2011

Dell Precision M4400 - определено ми хареса, днес ходих да го разгледам.

Все пак ме притеснява цената, имайки предвид че машината си е доста дърта. Общо взето според мен си е скъпо и е само за маниаци и ценители. Лично мнение. За същите пари може да се вземе Laptop Asus със i7 и алуминиево шаси. Да, вярно ще е доста по-паянтов, но едва ли ще отстъпва като мощност. Това разбира се е моето непрофесионално мнение...

13. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Ако се спреш на този DELL ти получаваш:
    1.Професионална работна станция, точно за работа с графични приложения.
    2.Изключително здрава изработка на шаси и много добро охлаждане.
    3.Процесор, който спокойно може да съперничи със съвременните coreI3,coreI5 от двуядрените.
    4.Една много добра професионална видеокарта.
    5.Екран със много добра резолюция, такава каквато липсва във новите модели.Повярвай ми, не ти се иска да работиш CAD проекти на дисплей, размер 16:9.
    6.За тези пари днес може да вземеш само мултимедиен лаптоп, среден клас, пластмасов, с недобро охлаждане, който ще издържи при огромни грижи за него max 2 години.
    Този DELL, ако е запазен, може да те изкара поне още 5 години.Ако трябва днес да вземеш лаптоп с качеството и параметрите на DELL-a, то той би струвал мин.2800 лв и пак няма да бъде със същото качество на изработка.
    Аз бих заложил на DELL-a.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте , да се запиша и тук,че идва момента за лапайтоп......
    Все още се оглеждам и чета,но първо да запитам-по какво се разбира един лаптоп има ли HDMI само по описание?http://www.lenovoonline.bg/les/home....257945004F8F9C
    Трябва ми за разцъкване,филми на плазмата,игри не толкова,15'' макс.

16. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010

HDMI:

Има ли такъв изход значи всичко е наред. Лаптопа, който си избрал е чудесна машина, но с тази видеокарта е предимно ориентирана към игри. Ако е само за интернет и филми т.е. няма да играеш толкова активно по-добре избери нещо с по-скромни параметри - разлика няма да усетиш, а и цената ще е по-примамлива. Но ако ти е легнал на сърце - взимай го, кеф цена няма.

17. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

iihtiandar,на мнение съм,че за това за, което го искаш и вградената интел HD3000 ще свърши работа.Днес почти няма лаптоп който да е без HDMI дори моделите около 600лв имат.

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Ами за по евтино... не знам. Просто като знам психиката на нашенските търговци, които обичат да умножават по 2 за по-лесно.
    Нашите търговци (между които и аз) можеха да смятат по 2 преди много, много години, когато на пазара имаше 5-6 фирми... Сега на пазара има над 200 магазина за лаптопи (онлайн) и поне 50-тина офлайн... Ами при тази конкуренция, сложи цената х2 и да видим какъв е шанса да го продадеш...

А и не е рядко срещано явление у нас да се пращат по-така произведени неща. Днес един младеж в Мултирама ми каза, че от една партида ACER-и 10 бройки, 5 изобщо не щели да палят.
    Щом те притеснява, че лаптопа купен от БГ може да дефектира, като имаш в предвид, че при проблем може направо да го занесеш от магазина от които си го купил. Не мога да си представя, какво ще правиш ако английския дел дефектира... Погледни цените за международна доставка на които искаш куриер DHL, THT... Скъпа доставка, чакане.... Има вариант да го пратиш по-човек, ама ако човека не е надежден може и без лаптоп да останеш...

Напоследък наблюдавам следното явление, идват при мен хора с лаптопи купувани от чужбина и необходимост от сериозни ремонти за по 300, 400 лв... Като им кажа, защо не го пратите гаранционно да ви го ремонтират. Ми отговарят - Абе къде ще се занимавам да пращам лаптопи по германия, франция... или от където е взет...

А по-този въпрос - "Сега искам лаптоп основно за ползване не интернет и теглене на филми и музика.Най-новите игри не се играят ама и не искам след 1год.да трябва пак да сменям лаптопа."
    Спокойно, може да си вземеш лаптоп на 5 години, на които да си ползваш интернет, да си гледаш филми и т.н.
    Гарантирам ти, че какъвто и лаптоп да ви вземеш сега, филми ще си гледаш и след 5 години на него (ако все още е здрав). Така, че спокойно, ъпгреид заради филми няма да ти се наложи....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 69 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе