Страница 32 от 69 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ при избор на преносими компютри.

Спрени са сигурно защото аз ги видях в аутлета на Тошиба в Ашфорд на цената на мобилен телефон и никъде другаде по магазините.Само тука при нас струват още над 400лв,ако някой се мине.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2010

Здравейте! Търся мнение за марката PRIVILEG и по-точно за един таблет MID10 : http://privileg.bg/bg/shop/details/1...eg-mid-10.html
    На добра цена е, но не знам дали си заслужава въобще! Ако можете помагайте

4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте,не сте написала цената за да ви кажем дали си заслужава Ако искат 400-500лв за него твърдо не.По скоро погледнете Archos и бих ви посъветвал да се замислите трябва ли ви изобщо таблет за да не се окаже после ,че нетбук би свършил същата работа,че и по добра.

5. Тук е от
    Mar 2010

Цената е 420лв. в комплект с клавиатура и калъф.

Таблета е желание на дъщеря ми. Аз също смятам, че нетбук или лаптоп е по-добрия вариант.

6. Member Аватара на shanto
    Тук е от
    Feb 2008

Имам го същия таблет.Изработката е добра, батерията държи около 3 часа със включена безжична връзка. Клавиатурата е много удобна за работа.Приложения се инсталират лесно. Взех го основно заради големината да екрана и ниската цена, в сравнение със същите такива от други марки. Удобен за пренасяне. Процесора е малко бавен, при гледане на някои филми се товари.Свързването на външен диск с файлова система NTFS е доста сложно. Ако е FAT32 не е проблем,но си ограничен в големината на файловете, особено ако гледаш филми.Но както се казва - за тези пари толкова. Основната причина да го взема е наличието на външна клавиатура.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Тези дни ми изгоря стария лаптоп Asus G1s и ми се наложи да избирам нов. Задачата изобщо не беше лесна. Реших да споделя какви критерии имах аз за избор на новия и как се оказа, че почти няма избор. Избора ми се ограничи до Dell и Toshiba и бюджет до 1400 лв. максимум. Вече се опарих с лаптоп за над 2000 лв. и реших, че не си заслужава пак да давам толкова пари. Масово предлаганите модели в големите търгосвки вериги са доста зле като дизайн и ергономия. Dell Inspiron в различните му разновидности като хардуер е доста зле като ергономия. Toshiba ме загуби с евтиния си вид и задното отваряне (панела с дисплея пада и закрива цялата задна част) от което се загубва целия заден панел. Това, което търсех е да има USB портове от трите или всички страни, захранването да е отзад, за да не ми пречи. Бутоните на клавиатурата да са допряни един до друг. Да има диоди (индикация) за мрежа, батерия и HDD и на панела при клавиатурата. Като процесор се спрях на i5 и поне 4 GB RAM. Та след 3-4 дни обикаляне и разглеждане си харесах Dell Laltitude i5-2410M, 2.30 GHz - 4GB RAM. Това което ми хареса в него: Приличен дизайн (за тези пари не видях по добро) Добра и тиха клавиатура с подсветка, USB портове от ляво, отзад и отдясно. Захраването е отзад и много добре измислено за да не пречи. Индикация за мрежа, батерия и диск на панела на клавиатурата. TouchPad + PointStick. Слот за карти отляво. Мрежов вход отзад в ъгъла. Всичко това за под 1350 лв. с ДДС. Гаранция 36 месеца. Разбира се има и по-красиви и добри машини, но отиват в диапазона от 2200+ лева.

Това което ме дразни е, че Scroll-a на TouchPad-a не е добър, въпреки настройките не всеки път разбира, че искаш да скролваш. TouchPad-a е разположен леко вляво и вечер не се оказва там, където ръката очаква да бъде. 1-2 драйвера намерих много трудно, дори и програма за драйвери не ги намери. Наложи се ръчно по ID да ги търся, но сега всичко е ОК.

8.  

9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Еи сега ако трябва да взимам лаптоп, без да се замисля ще взема един ProBook, Mac Book Air също не бих отказал ако някои ми го подари

https://www.youtube.com/watch?v=APYWEWcNKmU#ws

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако е бил със Nvidia 8600GT или 8400GT там е причината.Има изгоряло от всички марки, не само Асус, но само сони удължи гаранцията на своите лаптопи независимо от първоначално закупената на 3 години, тъй като видеото изгаря между 9-тия и 24-тия месец(най често между 9-тия и 18-тия) в зависимост от начина на позлване/натоварването.Сони сменяха лаптопи/дъна на всички изгоряли, които твърдяха че е от видеото на Нвидиа и това действително беше така.Дригите марки лаптопи просто увеличиха чрез ъпдейт на БИОСА оборотите на вентилатора с цел картата да "умре" след като е изтекла гаранцията от 24 месеца ...

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Та след 3-4 дни обикаляне и разглеждане си харесах Dell Laltitude i5-2410M, 2.30 GHz - 4GB RAM.
    Този НР ProBook също се е вписвал в изискванията ти.

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

За да не стане объркване, не ГОВОРЯ ЗА РАЗНИТЕ HP и други боклуци, а за това http://store.apple.com/us/browse/hom...ly/macbook_air и MacBook Pro...

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Justify, точно видеото изгоря. Беше с GeForce 8600GT. Още имам надежда, че ще го опрявят. Защото отвреме на време зацепва и работи с дни. Явно системата на охлаждането е скапана, защото вентилатора и системата на охлаждане винаги са поддържани чисти и като цяло следя за тези неща. Машината изкара 4.5 години, но имаше още живот в нея.

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Брато сори, ама това е световен проблем.Пише повече на английски по сайтовете.С Гугъл като търсиш.

Надежда всяка остави- няма трайно решение на проблема, освен "печене" на видео, дъно и разни други глупости.Няма оправия и причината не е Асус нито това, че лаптопа е скъп.Причината е Нвидия- от бързане да пуснат нов модел(поради убиствената конкуренция на АТИ) не са направили както трябва един от компонентите на чипа и в резултат масов дефект.Уведомяват съконтаргентите си по цял свят(сони, ХП, ейсър, асус и всички останали марки лаптопи), а и излъгват акционерите си, че са отделили 200 милиона щатски долара за решаване на проблема и някой като теб и досега чакат тези 200 милиона за безплатно гаранционно обслужване което на практика е подмяна на лаптопа или дъното.

Просто вече не си купувай лаптоп със Нвидия видеокарта-те не държат на клиентите си и се отнасят с тях все едно са овце/крави за доене и колене.Веднъж като са те "заклали" не бъде глупав и не им се предлагай за втори път.Иначе ми се мярна емблемата на Републик ъф геймърс.Жалко за хубавия лаптоп похабен от Нвидия...

Ако разбираш английски ето тук в отовор №3 пуснал доста линкове към експертни мнения и анализи на проблема и има ли решение.Има и коментари на потребители-хубаво ги прочети...

В нашия форум съм описал в доста съкратен вариант проблема и последиците от него -някъде в раздела за мобилни устройства беше:

1. частично описание на проблема https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg508573

2. и още 2 поста един под друг по проблема https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg483432

Останалото по-подробно на английски от линковетекоито съм дал.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз се запознах с проблема, но след като стана белята. Като е работил добре 4 години и през ум не ми е минавало, че нещо не е наред. Още повече, че игри не играя. Живи и здрави. Вече съм с нов.

17. Тук е от
    Aug 2004

Здравейте, ще купуваме лаптоп на детето но ми е трудно да се ориентирам - ще се ползва за интернет и филми и по-малко за игри -от това което прочетох разбирам, че от особена важност е видеокартата да е външна. Имаме максимум 900лв. като едни от основните ми изисквания е да има издържлива батерия и удобна голяма клавиатура спрял съм се на тези модели и моля за вашето мнение:

http://www.pazaruvaj.com/prenosimi-k...tml#properties

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...p-LENOVO-G570A

Всъшност в този ценови клас има ли смисъл да търсим невградена видеокарта и има ли някаква осезаема разлика с вградената. И още нещо по отношение на процесорите - разбирам че i3 технологията вече е морално остряла а за i-5 пари нямаме затова искам да попитам кой процесор е по-добър i-3 или B940, ако изобщо има някакав съпоставимост. Разговарях с доста хора и прочетох доста материали, но както може би се досещате всеки си има собствено мнение - напоследък чувам доста лоши отзиви за acer и hp. Аз лично първоначално се бях спрал на fujitsu /особено със защитата на клавиатурата от разливане на течности/ но нещо като че ли се разколебах и то основно заради видеокартата.

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Маи последния. Напоследък имам лоши впечатление от ACER...

Относно процесорите i3 има много модификации, но в общи линии са на 1 ниво...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 69 ПърваПърва ... 22303132333442 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе