Страница 39 от 69 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Отговор: Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Цитат Първоначално публикувано от cooler Виж публикацията
    Това не е ли много стар модел ...
    Мога да взема това за окло 1100 лева.. TOSHIBA преносими компютри >> Satellite >> Лаптоп >> PSU5XE-00800EB3 дайте мнение
    + Относително компактно и леко
    - Изключително нестандартна, да не кажа направо неадекватна резолюция.
    Процесорът... по-старото поколение и значително по-бавен от харчещия малко повече 3210. Включена в цената операционна система.
    Не съм фен и на комбинацията малко ССД + ХДД. Ако се цели ниско тегло... едно по-голямо ССД без ХДД.
    Съмнявам се батерията да впечатлява.

Конспектирано бих го определил като изгъзица, аз не бих се фокусирал на този модел.

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Това не е ли много стар модел ...
    Мога да взема това за окло 1100 лева.. TOSHIBA преносими компютри >> Satellite >> Лаптоп >> PSU5XE-00800EB3 дайте мнение
    Ако си мислиш, че Тошибата е нов модел се лъжеш. И двата са миналогодишни модели, но това ни най-малко трябва да те притеснява.
    Делчето е бизнес насочено моделче и определено бих избрал него, има повече предимства в сравнение с Тошибата.

4. Тук е от
    Nov 2013

Мнение за Lenovo U510?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Добре де ако някой лебед като мен пусне пост в темата избор на климатик ще го изядат с парцалите ... а тук твърде вяло ми предложихте един ДЕЛ който не е нищо особено ... явно или няма търговци във форума или поста ми не буди интерс...

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

А ти каза ли за какво ще го ползваш този ноутбук както "си казват" всичко в климатичният раздел???

Може да се окаже, че таблет е по-подходящ за твоят начин на ползване?!?

Аз имам един приятел който първо си закупи лаптоп, след това ноутбук, после таблет и най-накрая един хубав смартфон с голям екран...

7. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Добре де ако някой лебед като мен пусне пост в темата избор на климатик ще го изядат с парцалите ... а тук твърде вяло ми предложихте един ДЕЛ който не е нищо особено ... явно или няма търговци във форума или поста ми не буди интерс...
    Изборът е голям и при липса на спецификации относно изискванията ти и употребата на лаптопа трябва наистина да има търговци, каквито слава богу няма за да те залеят с предложения.
    В момента се ограничаваме да обсъждаме предложенията, които даваш.
    В крайна сметка прецизирай:

Употреба - на какво се държи - мощ, графична мощ за игри, дълга автономна работа, удобство за пренос - размери, тегло, допустимо ли е даването на някой лев отгоре за маркова машина от по-висока серия с цел по-дългото ползване, приблизителен бюджет. Разделителна способност и колко инча диагонал са параметри, които ако не споменеш няма как да се предложи нещо.

Нещата не са еднозначни... трябва ли да дадеш 2-300лв повече за по-висок клас с по-слаби параметри? Ако не гониш игри, защо не - вложението ще се отплати с дълга безпроблемна работа, лесно почистване, здрава конструкция. Или пък е по-добре да се метнеш на някой Acer или Павилион, които са с добри параметри, но са нисък клас серии.
    Съвсем грубо.. ако се търси работен лаптоп - аз бих се насочил към по-висока серия на Lenovo, Dell, още по-висока на HP. Тошибата... бих я подминавал, Сони... хубави са машинките, но малко надценени ми идват. На Lenovoto Thinkpad-овете, които не са EDGE са много висока цифра, бюджетно не са тоип решението, EDGE-то са добре, но не са баш Thinkpad-ове, макар да притежават много от качествата им. ProBook-а 4-та серия... не е нищо особено, от 6-та нагоре, както и EliteBooka са прекрасни, но и цената им е такава...
    Така че избор дал господ, ако се търси груб, як лаптоп за относително малко пари и не се държи да е ултрабук... защо не Lenovo Thinkpad Edge с вградено видео - имат страхотни клавиатури, метални панти, ниска цена...
    Ако е лаптоп за жулене на игри и забавления, който трябва да се вмести в нисъкй бюджет... ами вече гледаш по характеристики и държиш на 2 години гараниця. Какво мощно от ниския клас ще вземеш... според мен няма особено значение, въпрос на вкус.
    Добре е да отбележа, че всичко обсъждано касае стари като концепция лаптопи - солидни, адрави, големи екрани и тежки.
    Ако искаш нещо по-модерно, леко, удобно за разнасяне, там ситуацията с марки е по-различна, но според мен ултрабуците спадат към глезотиите - немалко пари отгоре се дават само за по-малки размери и тегло без други екстри.

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Аз имам един приятел който първо си закупи лаптоп, след това ноутбук, после таблет и най-накрая един хубав смартфон с голям екран...
    Тук ме хвърли в джаза... Смяната на лаптоп с ноутбук какво е всъщност... Нетбук може би?

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията

Тук ме хвърли в джаза... Смяната на лаптоп с ноутбук какво е всъщност... Нетбук може би?
    Аха.Тоест ДА-мислех за едното написах другото ...:rolleyes:

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

ок прецизирам:
    Основно ще е за всекидневна битова употреба ( няма да пере и готви), но ще плейва филмчета ще достъпва онлайн банките, отвреме на време ще отваря по някой Аутокад или Маткад, стандартно ще се използава Офис пакет, ако ми е на сърце може да плейна по малко "Heroes, Strcraft or Diablo".. просто сегашната ми тошиба е вече на 7 години и си търси пенсията.. а и освен това ще се разнася по села и паланки и е важно батерията да е държелива.
    А и цената е пожелателна ако се убедя че си струва мога да похарча и някой лев отгоре... Харесва ми обобщението за здравите машини а и каточели 15 инчовия размер по ми е по сърце, но и ме блазни процесорът да е i7 или поне i5 а и видеото да е АТИ или Нвидия а колкото повече памет толкова повече....
    Служебният ми нотбук е Пробоок 4510s и вече го мразя в червата заради един изгърмял ХДД на 2 рата година ( и полуинфаркт защото ме остави без компютър по време на командировка..), заминала батерия, зарядно и вече неработещ четец за карти...

11. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Изключи от избора външната видеокарта, вградения Intel в новите Core процесори е предостатъчен за изискванията ти. Така получаваш по-добра конструкция, по-малко топлина и ватове, съответно по-стабилна работа и по-дълга автономна работа и то на по-ниска цена.
    Поглеждаш актуални модели Lenovo Thinkpad, HP ProBook 6ххх, Dell Latitude с i5 3-то или 4-то поколение и избираш...
    Това мога да конспектирам като съвет.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Благодаря за сега това трябва да ми е достатъчно като отправна точка...

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Щом държиш на 15" това НР е много добро.

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

здраво, но нищо впечатляващо като характеристики по съвременните стандарти...
    + много пари за OS

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

До 1400лв. има още 2-3 модела (според мен), на които може да се спре. Това и това Леново, както и по-предното ми предложение за Дел-а, но някак си алуминиевият корпус на НР-то и Дел-а лично на мен повече ми допада (имам Тинкпад Т500).
    Вкъщи има и един Елитбук 8460р, на работа имаме Пробук 6560b (скоро очаквам и на мен да ми зачислят един от същя клас), топлина по корпуса им много трудно се долавя и работят тихо. Изказвам само лични впечатления.
    Тръгнал съм и аз, на кого да обяснявам за лаптопи

17. Member
    Тук е от
    May 2013

Хора гледам едно леново Лаптоп Lenovo Thinkpad E540 (MTM20C6A00L) Intel Core i5-4200M (2.5GHz) - Лаптопи от PCshop.bg (20C6A00LBM_78Y1519)
    Параметрите не са лоши, но е с 1 година гаранция само. Някой има ли наблюдение върху серията, как е екрана.Може ли да се сравни по здравина с hp probook 450 примерно.

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Не четеш внимателно.

Имаш подарък още една година гаранция. Тук е по-евтин -----> Лаптоп Lenovo Thinkpad E540 (MTM20C6A00L) №: 20C6A00LBM_78Y1519 + Подарък допълнителна гаранция | Stealtech

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 69 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе