Страница 41 от 69 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Здравейте,трябва ми лаптоп за офис,ще се ползва за интернет,писане на фактури и др.подобни,няма да се товари с фотошоп или корел.
    Бюджета е 600 лв. трябва ми екран 15,6,мисля че памет 4 GB и хард 500 GB ще са ми достатъчни,дайте някакви предложения.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте,предстои ми покупка на лаптоп с бюджет до 800лв.
    Ще се ползва за интернет,филми и понякога игри.Приоритет е по-голяма ram памет.
    Спрял съм се на това:http://www.plesio.bg/laptopi-c-69977...p-299671.html#
    Какво е мнението ви?
    Този пост е редактиран от busa; 28-01-14 в 22:00.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

С тези характеристики на тази цена е добър избор.

6. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте! Бих искал да се посъветвам с по-знаещите от форума относно изборът ми за лаптоп. Определих си психологическа граница от 1500 лв., но докато разглеждах вариантите я понадскочих малко и се спрях на следният модел: Lenovo IdeaPad Y510p | laptop.bg. Сега да уточня , лаптопът основно ще го използвам за браузване, филми и може би игри , не съм играл вече 2 години. Иска ми се да мога да разчитам на качествена изработка, добър прцесор и все пак, ако намеря време да мога да поиграйвам (не посочвам заглавия, защото отдава не съм следил какво е актуално на пазара) прилична видеокарта. Ще съ благодарен за мненията ви!

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами поне да бяхте посочили какъв "жанр" са игрите които играете.

За FPS и стратегии се изисква най-много мощна видеокарта.

Например: или

8.  

9. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

С риск да ми се смеете - последните игри, които съм играл бяха Диабло 2, футбол мениджър, Enclave....Даже в момента не съм запознат какво е актуалното на пазара на игрите

10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

С тези игри... аз серизоно бих се замислил най-напред - с дискретна или вградена видеокарта...
    Новите Интел ускорители нямат общо с трагедията преди време, всякакви по-непретенциозни игри вървят на пушка с тях. Пестиш немалко пари, а и не само пари - по-малко греене, потребление, проблеми, по-добри и компактни размери на корпуса...
    Според мен си за Haswell процесор (i5 е повече от достатъчно, аз полза от 7-ца не виждам, за сметка на вредата с потреблението) с вграден ускорител, а не за геймърски лаптоп с отделна карта.
    По отношение на марка, както винаги в последните години, аз си оставам привърженик на Lenovo, но на Thinkpad, а не на IdeaPad серията. Също така не отказвам Dell, стига да не е от най-евтините серии.
    Това, което си избрал в горния пост, поне за мен е безмислено мощно, тежко, горещо и скъпо...

11. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

kod, благодаря ти за мнението. Това бяха игрите, които играех преди 3 години, сега може да си избера нещо по-претенциозно относно видеокарта . С какво Thinkpad са по-добри от Ideapad?

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Изработка, гаранция (в България), конструкция и лесен достъп до елементите, нуждаещи се от почистване. Това не е серия геймърски лаптопи, няма мощни видеокарти, всичко е балансирано и по-дълготрайно според мен. Най-тясното място на една система - дискът. Предполагам без да съм заглеждал, че болшинството IdeaPad са с 5400-оборотни дискове. При Thinkpad е обратното - болшинството са със 7200.
    Трудно може да се отговори еднозначно защо серията е по-висок клас.
    Ако загледаш по-скъпите бизенс серии на всеки производител - те не впечатляват с хардуер, повечето са с вградено видео, а цените им са в пъти по-високи...

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Имам наблюдения върху около 20 броя Thinkpad от T, X и R сериите.
    Единственото което им се чупи, е изтъркване на кирилските символи върху клавиатурата след няколко години. Без майтап.

За разлика например от HP Probook - от 10-тина броя, на 3 им заминаха дисплеите, като само на един беше извънгаранционно.

ПП.
    Ех, и батериите им се скапват след известно време (две+ години), но това се случва при всички производители

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    ...гаранция (в България)...
    Idea продуктите вече се обслужват гаранционно и извън-гаранционно в БГ.

16. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Мм, сори, стара ми е информацията явно, от миналата година.
    Ок, това предимство на ThinkPad отпада, остават останалите

17. Member
    Тук е от
    Jul 2011

От изброените по-долу марки, аз не съм виждал геймърски лаптопи.
    Ползвам от година и нещо модел на ASUS ROG от среден клас със 192 bit Kepler и мога да кажа, че след часове игра на COD Ghosts, примерно, лаптопа остава тих и хладен на допир.
    Досега единствено при Crysis 3 ми се е налагал клок на видеото с MSI Afterburner /с около 20 %/, заради некомфортния брой кадри в стереоскопичен 3D режим.
    Доколко вече цената е оправдана при хардуерна конфигурация, оптимизирана за всякакви нужди - всеки решава за себе си.

18. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Абе kod, сега ме хвърли в нов размисъл относно избора ми за домашен лаптоп хахах. Сега разглеждам още едно предложение - Lenovo ThinkPad E540 | laptop.bg. Отворен съм за предложния граница 1500-1600 лв. Тъй като ми е трудно а специфицирам какви игри бих играл (в момента не съм запознат какво се играе), бих желал стабилност на компонентите, здрав корпус (на старият ми ASUS не му издържаха пантите) и прилична видеокарта и процесор. Бих искал да попитам също доколко е важна HD резолюцита при 15 инчов дисплей.
    Този пост е редактиран от Ivan19; 24-02-14 в 11:40. Причина: допълване на поста

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 69 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе