Страница 42 от 69 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1027
Like Tree60Одобрявам

Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Laptop, Ultrabook, Netbook - помощ при избор на преносими компютри.

По скоро гледай екранът да е матов. Относно резолюцията, повечето модели около тази цена са с резолюция 1366х768, а не с 1920х1080. За браузване и работа с документи, според мен не ти трябва висока резолюция, понеже текста е ситен и ще го зумираш, за да е комфортен за четене. За снимки, графики, игри, филми - да.
    Леновото не е лошо като конструкция, но с тази ТN матрица според мен си заслужава, ако ще го разнасяш постоянно. Иначе за тези пари може да погледнеш: Acer Aspire V5-573G | laptop.bg С по-рехава конструкция и слаб процесор от Леновото, но с много добър екран - AHVA матрица и издръжлива батерия.
    Този пост е редактиран от pilot; 24-02-14 в 14:17.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Внимавайте със сайта laptop.bg, на мен се опитаха да пробутат лаптоп втора употреба. Беше без операционна система. Понеже винаги се съмнявам в честността на българските търговци и първото нещо, което направих бе да го стартирам с hiren boot cd и с програмата HDD Test установих, че има изтрити, но възстановяеми файлове по диска. Наложи се да върна въпросния лаптоп.
    justify одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Аз не обичам да поствам линкове към когото и да било, но просто ползвах на питащият линка, за да покажа модела, че не ми се търсеше друг и пишеше параметри.

5. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте отново! Тъй като още съм в процес на събиране на средствата за лаптоп се оглеждам какво се появява на пазара. Моят фаворит след съвета на kod е Лаптоп Lenovo ThinkPad Edge E540 - Цена, Характеристики, Мнения и Отзиви , но гледам в Технополис се появи едно Сони, но с по-предната версия на i5 http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IO-SVF1521V1EB. Та въпросът ми е дали си струва да се замисля над това предложение, а и в момента при поръчка онлайн офертата е доста примамлива? Благодаря на всички отзовали се на питането ми!

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Сонито е с нисковолтажен процесор, в което няма лошо, ама няма как да се сравнява с i5-4200М. Освен това екранът на Леновото е мат FHD, по-здрав корпус и т.н.
    Предполгам, че ако го има това Сони все още налично ще е мостра

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

От две седмици имам служебен ThinkPad L540. Знам, че е несравним като параметри с T и Е серията. За икономия дори са пропуснали защитните пласмасови капачета за card slot и PCMCIA. Но това са бели кахъри.
    За съжаление всичките тези серии Lenovo имат един общ огромен недостатък за мен. Това е Synoptics touch pad-а. Не знам как се нарича този тип, но целият се движи при натиск, спрямо панела. Закрепен е само в центъра. Няма специални бутони (4 обикновено при Lenovo) и като натиснеш в единия край, то другият по диагонал се вдига... За мен това си е пълна идиотщина, защото много трудно успявам да уцеля съответния "бутон" (ляв или десен). Иска се по-голям натиск и "тренировки".
    От 1994 ползвам лаптоп и съм минал през всичките вариации на pad-ове, но този е просто ужас.
    Не ме разбирайте погрешно - имам и двегодишен L520, от който съм изключително доволен. Просто пробвайте това "нововъведение" дали ще ви устройва. За мен ползването на външна мишка е неудобно и почти невъзможно. А и какъв е смисъла от touch pad-а тогава?
    Успех в избора!

8.  

9. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Получих отговор от Технополис - Сонито е мостра и не го продават онлайн, заради лош "търговски вид". Мога да отида на място и ако ми харесва да си го купя.
    Този пост е редактиран от Ivan19; 30-04-14 в 10:24.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз лично бих пропуснал марката Sony в този случай! И без това официално излизат от пазара на преносими компютри.
    Бих ти препоръчал да си конкретизираш приоритетите и критериите, цената задължително, да сравниш няколко модела/марки в твоя ценови диапазон. не забравяй най-важното - максимална гаранция! После ги сведи до не повече от 5 със сходни параметри като проц, твърд диск, тип/размер екран и екстри. След това се разходи по магазините да ги видиш на живо. Щом си харесаш нещо, тогава реши откъде да си го купиш и при какви условия.

P.s.Днес се изнервих много с посоченото в предния ми пост Lenovo L540. Не стига, че с touch pad се работи много неудобно, но се оказа, че има още по-големи идиотщини. Изключително малък и труден за натискане бутон Eject на CD/DVD drive. Няма никакви светодиоди за индикация на състоянието на машината - ни за батерия, ни за caps lock и други стандартни неща. Но за сметка на това червената точка на i от ThinkPad свети постоянно! Функционалните клавиши са в стандартния "регистър", заедно със специалните клавишни комбинации за яркост, усилване на звука и т.н.
    С две думи - отваряйте си очите на 4, когато избирате!

11. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Служебният ми Lenovo ThinkPad L530 има всякакви индикации единственото,което ме дразни е че няма нумпад.Иначе touch pad-а е перфектен както при по старите модели.Личният ми лаптоп е ThinkPad Е 520 там също нямам забележки ползвам го вече близо 4 години.Много удобна за писане клавиатура.А това ,че червената точка на i от ThinkPad свети постоянно така е.Мига при включване за да покаже ,че зарежда.После свети постоянно докато работи машината.При sleep режим също мига.Фактически само този диод показва състоянието на машината.И мен ме дразнеше отначало но свикнах и сега дори го смятам за удобно,че не мигат хиляди разноцветни лампички нощем като космически кораб.Учудва ме само че в L серията са заменили тъчпада с толкова измислен и са махнали светещите индикации под дисплея.Явно нещата отиват на зле.Единственото нещо ,което не ми хареса в ThinkPad бе вентилатора за охлаждането оказа се капсуловано всичко там и трудно се почиства/Миналото лято бях разглобил цялата машина-Е 520 за основно почистване и доста зор видях с него/.После отварях един SL500 на приятел и там бе същата работа.

12. Junior Member Аватара на Darakchiev
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Варна

Здравейте.
    Интересува ме дали лаптоп може да се ползва като навигация.
    Какво трябва да гледам като си купувам.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Като карта ДА, като навигация с навигационна програма едва ли.Би трябвало да има антена за прием на сигнали от сателитите - GPS или ГЛОННАС системите.Доколкото знам има някакви антени които се монтират отгоре на автомобила, но за тях трябва подходящ софтуер за лаптопа и не си представям как, кой и къде ще държи постоянно лаптопа отворен, на колене ли на табло ли? По добре има таблети които едновременно са и телефони с 2 сим карти.Те са по подходящи.

Аз лично предпочитам смартфон+ GPS.Компактно е и се държи в ръка ако е необходимо.

Имаше една катастрофа с някакви чужденци с бус и двамата починали- гледали и се ориентирали по карти на лаптоп- Гугъл или нещо подобно.

Има теми за навигация с латоп: GPS навигация за лаптоп

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян

Има GPS приемници за лаптоп, някои са с USB, има и по-скъпи с блутут, но общо взето цената им е около 100-120лв. Почти за същите пари ще си купиш отделна 5-7 инчова навигация с тъчскрийн и останалите и благинки (малка, лека, не загрява...)

16. Junior Member Аватара на Darakchiev
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Варна

Ясно. Идеята ми беше ако има модел лаптоп с вграден gps, както при някои таблети например
    без да се налага да купувам допълнителен приемник. Телефон използвам обикновен без екстри,
    така, че и този вариант отпада.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Смолян

Ами като търся във форума на laptop.bg изскачат някои модели на Lenovo и DELL. https://www.google.bg/#q=gps+site:ht...orum.laptop.bg Общо взето май са рядкост.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Здравейте, моля помогнете на една неориентирана жена да си избере лаптоп 13 или 14 инча. Няма да се играят игри на него, ще се ползва за офис пакет и интернет. Ще ми се да лек и с цена до към 800 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 69 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 11
    Последно: 10-12-10, 18:49
  2. Напрежение по корпуса на преносими компютри и несамо
    От glarus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 9
    Последно: 04-10-10, 14:45
  3. Отговори: 0
    Последно: 11-08-10, 13:43
  4. Отговори: 0
    Последно: 26-11-09, 12:56
  5. Отговори: 2
    Последно: 05-06-09, 01:23

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе