Страница 16 от 18 ПърваПърва ... 61415161718 ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 259
Like Tree8Одобрявам

eReader - устройства за четене на електронни книги

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Отговор: eReader - устройства за четене на електронни книги

Да докладвам - в крайна сметка се обзаведох с Paperwhite 2015 за 200 пари.
    Гледах го заедно с Kobo Glo HD, то определено ми допадна повече почти по всички параметри, обаче... Киндъла беше чисто нов, запечатан и ме подмами.
    Версия с реклами е, драснах в чата на Амазон да ми ги махнат, че за БГ са неизползваеми, oт .com вика - веднага ги махам, ъпдейтна дистанционно книжката - не стана. Каза, ти си я купувал от co.uk. Аз... ами щом казваш, ок, оттам съм я купувал.
    Свържи се с тях, те ще ги махнат.
    Свързах се, питаха имам ли UK адрес - нямам, обещаха да 24 часа да разкарат безмислените за БГ реклами.
    Ще кажа как се е развило. А сега ми предстои голяма борба с... Calibre.

2.  

3. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Ще победиш - Calibre е приятелски настроен

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Aaaaaaa ?!?!? Пейпъруаит си взел. Ма то скъпо. Нещо май пак на мойте (всъщност ще цитирам твоите думи) "шийтс" и марки дойде. Да ти е честита и да си я ползваш със здраве. И не си струва да ми отговаряш. Ще загубиш твоето а после и моето време да ти отговоря

5. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Еее, не си прав Стенли.
    Миналата ми книжка, Престижиото не е взета за евтино. По спомен, пак беше от този род цената, просто държах на широка поддръжка на формати.
    С годините нещата се промениха и разликата в качеството и екстрите на двата лагера - тези, които освен да произвеждат хардуер имат и библиотеки за продажба на книги и останалите стана голяма.
    Дефакто, сега по-евтини, съобразно екстрите са спонсорираните донякъде от онлайн бизнеса книги на Амазон, Кобо и Барнс и Нобъл или както там се казваше.
    Изборът логично падна на някоя от 3-те марки, в случая имаше чисто нов, неразпечатан Киндъл при Мегамайнд, от когото съм купувал няколко телефона и на когото вярвам и... така стигнахме до Киндъла. Скъпо - не знам, има ли по-евтина от 200лв книжка с подсветка? Този път държах на подсветката.

ПП - Тази книжка е с E Ink Carta с висока разделителна 1440х1080 май беше. Пълен шит според мен, не виждам съществена с досегашния ми Prestigio PER3162B който е 800х600 пиксела. Нито в детайл, нито в яркост.
    Другото - на този Paperwhite... подсветката като че ли винаги работи. И на ниво 0 има някакво просветляване, що така... няма ли батерията да му бяга много бързо...

За да не съм голословен, прикачам снимка. (има още малко ток в старата ми книжка, след което ще стане неизползваема ) Скапана ама... сори, толкоз на това осветление...

Голяма разлика... няма що.
    Искам да отбележа, че Престижиото е със мнооого стар E-inc, преди Pearl, от първо поколение. Та страхотно са се развили технологиите и страшни предимства имал Киндъла... Да, по-добра е картината, черното е по-наситено, но съществена разлика за мен няма.
    ПП - И пак да кажа, подсветката на Киндъла като че ли не се изключва напълно, има нещичко, та затова е що годе бял колкото дъртата ми книжка.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

На моя Киндъл който е Paperwhite2 зареждам батерия веднъж месечно като основно чета вечерно време (на тъмно). За подарък съм взел на жената Paperwhite 2015 но не съм забелязал при намалена подсветка да свети на тъмно.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само да уточним нещо за цената

kod, по наше време престижиото се въртеше около 310-320, аз взех моето на дилърска около 270 или от рода...

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    само да уточним нещо за цената

kod, по наше време престижиото се въртеше около 310-320, аз взех моето на дилърска около 270 или от рода...
    Дам, въобще не беше евтино.

ПП - Стенли, подсветката не може да се изключва. Не е бъг на моята бройка, попрочетох, има много оплавания, винаги си седи на някакво ниво. Защо... никой не може да обясни.
    Както и да е, ако не харчи много батерия не е проблем.

ПП - С мъничко нахалство и повечко молби, вече имам книжка без спешъл оферс
    2 чата и един мейл трябваха

Резултатът:
    You can opt out of Special Offers on your Fire for a charge of £10.
    Due to the circumstances, I have made a one-off exception to our normal policy and processed this request free of charge.

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Want to turn off backlight with JB – PW3 or Voyage? - MobileRead Forums
    Туй споменават някакъв трик с магнит.

11. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Абе... видях. Има с магнит, с отвертка ама... засега ще изчакам да видя колко дяни без модификации.
    Ако я бях купил директно от Амазон щях да съм по-смел, но в случая, няма да прибързвам с модове

12. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Имал съм четци от почти всички производители - iRiver, Sony, Nook, Kindle и Kobo. Най-доброто е Kobo Aura. Препоръчвам го на всеки, а и сега е намален на 240 лв и си струва отвсякъде.

13. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

6.8-инчовата ли?
    Много ми е голяма.
    А 6-инчовата ако става въпрос - какво й е по-хубавото от Glo HD?
    Издиша по всички параметри според мен.

Иначе, новата 6.8-инчова Aura H2O е много приятна ако се примириш с размера, но като цена е много далеч от 240 лв...

14.  

15. ayl
    ayl е офлайн
    Member Аватара на ayl
    Тук е от
    Feb 2008

Говоря за 6- инчовия без HD-та и H2O-та в името. Четецът е супер - лек, компактен, с голяма резолюция и много дуракоустойчив на изпускане.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Аз ти казах да потърсиш Nook Simple touch Glowlight, ама не слушаш. Щеше да имаш абсолютно същия четец за около стотина лв (от UK), нямаше да се запознаваш с калибре и щеше да си управляваш подсветката както искаш.

17. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

gurcayy, нормално е всеки да хвали своето, малко преглеждат детайлно богат набор от мнения и ревюта за да се ориентират в недостатъците на личното...
    Но не прекалявай Като изключим коренно различното поколение екран, остава необоримото - едното е ново, другото предложение - използвано. Едното е твое на момента, за другото - чакаш...
    Няма лошо да си вярваш, че nook glowlight е достоен конкурент на Kobo Glo HD / Paperwhite 2015 с e-ink Carta, но отчитай все пак състоянието. Твоето предложение като ново струва?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Няма как да не се съглася с казаното от теб. Причината да му предложа Glowlight или Pocketbook ( в предходното ми мнение ) беше това да му спестя немалко пари. Не мога да отрека, че Пeйпауайт има по-добър дисплей. Другите два, предложени от мен пък са два пъти по-евтини, неизискващи каквито и да е форматирания и прочие.

П.П. glowlight все още се намира на цени от 25-35 лири в gumtree

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 18 ПърваПърва ... 61415161718 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Гъвкави електронни книги, по-евтини от Kindle!
    От kod във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 12
    Последно: 30-10-14, 16:18
  2. Разпределение на пазара на електронни книги
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 19-01-11, 18:59
  3. Google отваря книжарница за електронни книги
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 01-12-10, 14:19
  4. Търся сайт с електронни книги
    От nommo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 11-06-04, 21:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе