Страница 6 от 18 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 259
Like Tree8Одобрявам

eReader - устройства за четене на електронни книги

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Устройства за четене на електронни книги

Така, FearMe - проблемът е в конкретната книжка, която имаш или нещо се е омазало при копирането на файловете. Не би следвало да е характерен проблем за модела. При мен, с цялата читанка на картата подобен проблем не съществува. Освен само при BN да го има, а при B да го няма... ама звучи невероятно. 95% двете книжки са с еднакъв фирмуер.
    Фирмуер - мерси за линковете, ама... точно сега не ми се сменя. Тамън е сменена с нова книжката, всичко тръгна както трябва след като смених картата от 16 на 4GB. А 4GB ми е предостаъчна и за момента, а и в бъдеще не виждам как ще я запълня.
    Така че - доволен съм от всичко - не ми се сменят фирмуери.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

проблем при копирането не може да има, защото съм пробвал на 3 карти - 2 осмици и една двойка (и то по няколко пъти)

в момента, в който надхвърлиш някаква бройка файлове, следващите не се виждат. един от опитите ми включваше запис на много книги при наличието и на други файлове, като ефектът беше, че броят видими книги намаля с броя на другите файлове

ако съдя по функционалността на твоя B модел и го сравня с моя BN, не 95%, а 99.(9)% трябва да са еднакви, но явно не са. днес вероятно ще имам път към мястото, откъдето я купих, така че може да мина с приготвената карта и да ги накарам да я бучнат в друга бройка

разбира се, като решение винаги е възможно изтриването на всичката поезия ( ), която прави многото бройки файлове, но ми се иска отстраняване на проблема, а не заобикалянето му...

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

одисеята приключи

извадих картата от моето, сложих я на друго и онова дори и "гък" не каза, на секундата всичко си тръгна, както си му е реда

на "рекламации" звъннаха на Асбис, те го поискаха за ремонт, но след като ги залях с технически термини и описание какво съм пробвал, или се съгласиха, че няма оправия на локално (БГ ниво), или просто им писнах и ми го смениха, без да трябва да чакам законния срок (до 1 месец)

извинявам се, че досадих на всички с личните си проблеми

5. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Дам, очаквано. И проблема, и реакцията на Асбис. Аз за какво ви набивам в канчетата да купувате Престижио, а не Kindle!
    Ха честито за втори път

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

пиша относно проблема си за последен път, защото вече установих със сигурност кое какво що

новата книжка направи същото, само че на друг брой книги - не около 5.6К, като предната, а на около 7.5К, така че явно това е характерно за всички, само дето бройката е различна

само че установих ЗАЩО го прави. или по-скоро не "защо", а при какво неспазено условие:

microSD картата трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се форматира с ПЪЛЕН, а не бърз формат. фабричното форматиране на картата НЕ Е достатъчно на книжката, за да работи с въпросния прекалено голям за нея брой файлове. причина? не знам и не ме интересува, но е факт.

ще драсна и едно писмо до Асбис, за да ги запозная със заключението си, за да могат (ако искат, разбира се да информират/инструктират/приложат едно листче към крайните клиенти, защото може да са 1000 човека в България, които са лакоми като мен да имат всичко накуп, но все пак трябва да се знае какво да се прави при подобно "оплакване"

в този ред на мисли, Крис, дали пък не е възможно и твоето недетектване на картата да се дължи на същото?! помниш ли как си си форматирал картата?

--------------------------------

в момента е с 12К файла и всичко е наред
    продължавам да я тъпча до 22, но не очаквам проблем

7. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

как... на quick, да не съм луд да чакам
    Невероятно ми звучи, ама... то и твоя проблем и сълюшън така ми звучи.
    Ще пробвам пак с 16-ката на пълен формат, макар че вече си реших проблема с купуването на 4GB.
    Ще кажа на Асбис да ми върнат 7-те лв. за 4-те GB ако тръгне след пълен формат 16-ката

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

буахахахах

нов таван на около 13К

прекратявам опитите, отивам на морето

по-късно пак....

10. Member Аватара на ronnie72
    Тук е от
    Dec 2009

"Binatone README 6"e-ink screen"- за този модел някакви впечатления? Благодаря предварително.

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ще използвам случайния bump, за да драсна още едно ъпдейтче относно констатирания от мен лимит на броя на файловете

Prestigio са драснали специален firmware за моя 3162BN, който на пръв поглед по нищо не се различава от стария, с изключение на стартовата картинка и това, че след загасяне екранът се изчиства до бяло, а не остава с въпросната картинка

лимитът на броя файлове си е пак там, менютата по спомен са 1:1 със старите, а и не са си направили труда да изброят какво е новото

флашването става изключително лесно и бързо, в тази насока притеснения не може да има
    само дето до момента не съм видял какво съм спечелил от новия firmware...

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ebook с гъвкави EPD дисплеи от LG заливат пазара

http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14777

LG е напълно готов да залее пазара с нов тип електронни четци. Те ще използват гъвкави дисплеи, които могат да се огъват до 40 градуса - E-Paper Display - EPD. Характерно за този вид дисплей е изключителната му здравина - според производителя е допустимо падане от метър и половина, и незначителната дебелина, която е само 0.7 мм.
    Новите LG електронни книги ще са оборудвани със стандартни като големина 6-инчови дисплеи, с разделителна способност 1024х768 пиксела. EPD дисплей с подобна големина тежи само 14 грама. Като характеристики се доближава до традиционните EInk екрани - работи без да излъчва светлина, което щади очите и е черно бял. Цените на новия тип електронни книги все още не са обявени.
    Още през следващия месец, на пазара в Китай ще бъдат пуснати масови модели на E-Paper Display електронни четци, а няколко месеца по-късно те ще достигнат и Европа.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Вече съм решил, че ще си купувам четец. Изчетох темата но все още остават някакви терзания в мен. И съответно не мога да реша какъв да бъде модела.
    Основното ми притеснение е размера. 6" е по-малко като размер и от най-малката книга която съм чел. А нали основната идея на четеца е да се доближи максимални като усещане и удоволствие до стандартна книга.
    Какво е вашето мнение по въпроса?

14.  

15. Member Аватара на diaflin6
    Тук е от
    Apr 2004

6" е по-малко като размер и от най-малката книга която съм чел.
    Не мисля, че е толкова малко. На живо съм виждал Киндъл, който е точно с 6 инча дисплей и според мен е напълно достатъчно за четене - приблизитено размерите на дисплея съответстват на книгите от библиотека Галактика , ако се сещаш за тях . По-голямия размер , би означавал и по-големи габарити и вероятно по-голямо неудобство при носене, особенно ако го ползваш ежедневно на път за работа. Във всеки случай усещането е относително и много зависи как ще го ползваш. Например, колегата ползва къндъла с настроен размер на шрифта по-голям от средния и действително екрана му идва малък, т.е. по-често прелиства.

16. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от drecolli
    Основното ми притеснение е размера. 6" е по-малко като размер и от най-малката книга която съм чел.
    Малко книги си чел Библиотека Галактика виждал ли си?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Ееее не мога да пропусна такива класики. „Паноптикум на стари криминални случки“ ; „Денят на трифидите“ ; „Пътеводител на галактическия стопаджия“ и т.н.
    Прочел съм повече от половината, но честно казано особено при по дебеличките си е неудобно. Но там проблема е с разгръщането.
    Явно, че щом това е най-продавания размер е ОК. Но пък да дам 300лв и нещо да ме дразни, и да ми разваля удоволствието от четенето също не е вариант.
    Благодаря за коментарите.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

изобщо не дразни

усещането за размер е в пълна зависимост от избрания шрифт

избери по-малък и няма да прелистваш през 10 секунди, т.е. няма да ти липсва усещането, че държиш книга

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 18 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Гъвкави електронни книги, по-евтини от Kindle!
    От kod във форум Хай-Тек джаджи
    Отговори: 12
    Последно: 30-10-14, 16:18
  2. Разпределение на пазара на електронни книги
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 19-01-11, 18:59
  3. Google отваря книжарница за електронни книги
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 01-12-10, 14:19
  4. Търся сайт с електронни книги
    От nommo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 11-06-04, 21:58

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе