20K+ е читанката, формат fb2, не виждам какво пречи да се зареди предварително и да не се зарежда после 3 години
20K+ е читанката, формат fb2, не виждам какво пречи да се зареди предварително и да не се зарежда после 3 години
Честно казано и аз съм много скаран с немския и не откривам подобно нещо. Нямам идея, може и да има, но вероятно няма да са предвидили cyrillic encoding. Ако някой се сети за въпросния reader, да свирка.
Абе, не е баш друга - друга е, но, винаги можеш да поръчаш в нет-а. Аз си взех моя от един приятел, който ходи дотам и ми излезе екстра сметката
Ходих до ProMarkt, видях "книгата", но нещо не ме грабна изработката... Консултантът твърдеше, че няма да има проблеми с кирилицата, но не ми се стори особено компетентен, а можело да пробваме файлове само с карта памет, която нямах - носех flash-ка. Вече съм в България, но ако реша, има кой да ми донесе машинката.
Обмислям за по-натам един Kindle Touch от USA. Една позната пътува до там през няколко месеца.
Shmi, това е най-добрият вариант, наистина
Относително добро, предвид ниската цена, но много далеч от най-доброто...Първоначално публикувано от Mario_83
Пристигна ми Kindle Paperwhite. За първи път пипам ebook, но съм доволен.
Този пост е редактиран от koranto; 23-10-12 в 22:33.
Така се получи, че от 4 дена имаме и Kindle 4 new (от черните) и мога да направя сравнение между двата.
В доста ревюта в нета (включително и в българското нет пространство) се пише че контраста на KP е намален спрямо K4.
След сравнението ми на двете устройства (включително от няколко мои близки при различна околна светлина) това е така - повече личи на изкуствена светлина.
Буквите на KP леко сивеят спрямо К4.
Открих и причината:
KP - светлината не се изключва напълно (много тъпо). Дори и в най-долно положение съвсем леко свети (в напълно тъмна стая се вижда). Това на изкуствена светлина (примерно лампа с нажежаема жичка) променя леко контраста - фона изглежда по бял, а буквите сивеят.
Забелязах, че при минаване на standby на KP - първо напълно се изключва лампата (за около 1-1,5 секунди и текста стои), а след това екрана минава на скрийнсейвър. В този момент (напълно изключена светлина) качеството на изображението е 100% К4. Няма значение, че на екрана на KP има няколко слоя (които ревюиращи обявиха като проблем за контраста) - абсолютно еднакви са.
Пратих емейл на съпорта на амазон за евентуален фирмуер ъпгрейд с възможност за пълно изключване на лампата (няма и логика това, че остава включена).
Иначе точ скрийна е супер чувствителен, опцийки, настройки всичко е лесно и просто. Показва кориците на книгите. Броусер не съм тествал. И на двата не разбрах как се правят колекциите.
За издържливост на батерията KP - по нататък ще кажа.
Лично на мен ми харесват и двете устройства (К4 е с оригинален Амазон калъф, който е страхотен).
Светлината би трябвало да се изключва, като задържиш бутона за намаляването ѝ.
Във видеото тук казват, че така става: Amazon.com Help: Kindle Paperwhite Basics
Интересното е, че в текста по-долу в същата страница се твърди, че не може да се изключва, освен ако не е в sleep режим.
Беше грешно.
Вече е проемено на:
Tap and hold the - to turn the light at minimum brightness. Note: Even at the lowest setting, the light is not completely off unless you put your Kindle into Sleep mode.
Което е истината.
Моля за сайтове за сваляне на е книги.Има в друга тема,но не са актуални.....
Напоследък доста се радвам на този:
Моля, подобни линкове само с ЛС
kod
Има книги на български, които другаде липсват.
Интересува ме при по-продължително четене червеният корпус няма ли да започне да дразни, да привлича погледа излишно. Става въпрос за избор м/у тези два цвята на този модел:
sony-prs-300.jpg
Няма да е лошо ако някой има с червен корпус да сподели за какво става дума.
Имам няколко чуденки, дано се намери някой да знае нещо за тях.
1. Има ли оригинален фърмуер за Sony PRS-300 който да поддържа кирилица и от къде мога да си го изтегля.
2. Има ли програма с която мога да правя скриншот на екрана на електронната книгата.